vineri, 2 octombrie 2015
Macrou marinat in sos de tomate
Ca iubesc pestele cred ca deja v-ati prins. Dovada stau multele retete in care pestele este vedeta principala. Am facut Ciorba de peste, Briose aperitiv cu sardine, Briose aperitiv cu ton, Chec aperitiv cu somon si marar, Macrou marinat si o multime de alte retete cu diferite soiuri de peste, pe care va invit sa le descoperiti rasfoind Indexul de retete. Niciodata pana acum insa nu am facut peste cu sos!
Responsabila pentru aceasta prima incercare, care fie vorba intre noi a fost o mare reusita ♥♥♥, este Simona Callas. La ea am vazut poze nascatoare de pofte si a fost musai sa incerc si eu.
Reteta este foarte simpla si rezulta o mancare tare buna ♥♥♥
Este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza II si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Ingrendiente:
- 5 bucăti macrou potrivite
- 1 ceapa medie
- 1 morcov marisor
- 1 ardei gras mediu
- 500g pasta de tomate mai subtire
- sare si piper macinat
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri otet
- 1 lingurita slim sugar
- 2 frunze dafin
Macroul decongelat l-am curatat de mate si i-am taiat capul si coada. L-am spalat bine si fiecare bucata am taiat-o in jumatate.
Morcovul l-am taiat rondele nu prea subtiri si ceapa am taiat-o solzisori.
Intr-o tava cu peretii inalti am pus morcovul si ceapa si le-am stropit cu cele doua linguri de otet. Deasupra lor am presarat sare si piper macinat.
Peste legume am asezat bucatile de macrou si le-am presarat cu oregano uscat, putina sare si piper macinat.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute. Intre timp am taiat ardeiul marunt si l-am pus impreuna cu pasta subtire de tomate, indulcitorul si o cana cu apa intr-o craticioara pe foc mediu. Am lasat sosul sa fiarba cateva minute, pana cand am scos tava din cuptor.
Am turnat sosul de tomate in tava si am adaugat si foile de dafin. Am bagat tava din nou in cuptor, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 40 minute.
Pentru decor eu am taiat cateva codite de ceapa verde si am presarat in fiecare farfurie inainte de a servi.
Mancarea asta a fost buna calda, dar si mai buna ni s-a parut a doua zi, rece ♥♥♥ Jurai ca mananci peste la conserva, in sos tomat ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
La final vreau sa va aduc aminte ca site-ul adiograsime.ro ofera reducere 5% oricarui cumparator care precizeaza numele acestui blog, Cristina's World, in casuta de comentarii din pagina de comanda, inainte de a finaliza comanda.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am onoarea de a fi gazda celei de-a treia editii aniversare "Dulce Românie" si sunt foarte mandra de asta. De-a lungul anilor...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...