luni, 31 martie 2014

Biscuiti Dukan cu Goji si caramel


Aseară m-am apucat sa-mi fac biscuiti, cu sos caramel 0% zahar si iată ce a ieșit! 
Jumatate din compozitie am facut cu Goji in forma din silicon pentru briose si jumătatea cealaltă simpli in tava pe hartie de copt. Biscuiti Dukan cu Goji si caramel

Ingrediente:
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate grau
- 2 linguri gluten
- 2 linguri amidon
- 200 gr. branza cremoasa 0.2% grasime
- indulcitor lichid ( dupa gust)
- 4 linguri sos caramel 0% zahar
- 2 oua
- esenta vanilie
- 2 linguri Goji

 Se amesteca toate ingredientele si se pune cate 1 lingura pe foaia de copt sau in forme de silicon pentru briose, in strat subțire. Se lasa la cuptor 35-40 min la 180 gr. Daca vreți mai crocanti, stingeti focul si lăsați tava in cuptor la cald, pana se raceste cuptorul. Cantitatea este pentru 2 zile! Foarte buni de rontait a doua zi :) Pofta buna tuturor! - Carmen Nitu

Mentionez ca doamna Carmen nu are blog personal, dar are pagina de facebook (Retete Dukanizate) si daca va plac retetele ei si doriti sa vedeti ce altceva a mai facut bun, va invit sa-i dati un like.

sâmbătă, 29 martie 2014

Omleta coapta cu spanac


Nu stiu altii cum gandesc, dar eu cand ma gandesc la primavara, ma gandesc la spanac. Ador spanacul! ♥ Imi place si crud, dar si gatit, asa ca nu ma codesc cand vine vorba sa pregatesc spanac. La cum ma laud ca iubesc spanacul, ai fi crezut ca pe blogul meu apar ceva mai multe retete in care l-am folosit. Asa am crezut si eu. Increzatoare am dat o cautare pe blog. Cu mare mirare si rusine, trebuie sa recunosc ca nu am gasit decat 2 retete mari si late cu spanac. smiley1293.gif Rulada fiarta cu urda si spanac si Caserola de spanac cu oua. Trebuie neaparat sa maresc colectia daca vreau sa ma mai pot autointitula iubitoare de spanac!
Reteta de fata este una foarte simpla si este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel. Omleta pregatita astfel este delicioasa ♥ Daca adaugam la toate astea si faptul ca este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, are doar doua ingrediente si orice novice in ale bucatariei i-ar face fata, atunci nu-mi ramane decat sa va zic ce si cum am facut si sa mai las vorbaria si pentru alta data.

Ingrediente:
- 500 g spanac proaspat
- 5 oua
- sare si piper macinat


Spanacul l-am spalat bine in apa rece si l-am oparit 5 minute in apa clocotita. L-am scos intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine de apa si sa se raceasca, apoi l-am taiat marunt. Nu l-am tocat pentru ca s-ar fi amestecat prea tare cu ouale si nu as mai fi obtinut efectul marmorat, ci o masa uniforma si verde.
Ouale le-am spart intr-un castron si le-am mixat 1 minut, cu putina sare si piper macinat. Am adaugat peste ele spanacul taiat si am amestecat usor. Compozitia am turnat-o intr-o tava de silicon, pusa in prealabil intr-o tava de metal, pentru o manevrare mai usoara. Daca nu aveti tava de silicon, folositi o tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 30 minute. Cand omleta este bine inchegata, este gata.


Se feliaza foarte frumos si miroase bine de tot! Atentie, daca folositi tava de silicon, cum am folosit eu, nu taiati omleta in tava!


Na ca numarul retetelor cu spanac postate pe acest blog a crescut "vertiginos" si a ajuns la 3. smiley6855.gif
A fost foarte buna! Multumesc pentru masa!

joi, 27 martie 2014

Biscuiti simpli si deliciosi, cu cocos


Doar trei ingrediente!!! Da, ati citit bine, doar trei ingrediente!!!
Biscuiteii astia sunt incredibil de simplu de facut si sunt exceptionali de buni! Nu ma credeti, incercati! smiley3506.gif
Reteta minunata am gasit-o pe blogul Simonei si ii multumesc din suflet! ♥ Biscuitii astia se vor gasi foarte des pe masa noastra, mai ales ca familia mea este fan cocos ♥ Eu am dublat din start reteta si am obtinut 30 biscuiti mari cat o nuca marisoara. Dupa ce se racesc se intaresc destul de tare, dar odata ajunsi in gura, incep sa se inmoaie si esti placut surprins de gustul lor bun. ♥
Cum am ajuns pe blogul Simonei? Pai blogul ei mi-a fost repartizat de Iulian - Delicatesa.ro la Provocarea Secreta. Multumesc Iulian, ai avut mana buna!!!

Ingrediente ( 30 biscuiti):
- 2 albusuri de ou
- 170g zahar
- 170g + 30g fulgi nuca de cocos


Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat mixarea cateva minute.


Am adaugat apoi in spuma dulce de albus 170g fulgii de nuca de cocos si am continuat mixarea la viteza mica.


Din compozitia rezultata, cu mainile ude am format mici bulgarasi, mari cat o nuca. Bulgarasii i-am tavalit prin nuca de cocos (cele 30g ramase) si i-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.





Tava astfel pregatita, am bagat-o in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru 25 minute. Cand biscuiteii prind culoare aurie, sunt gata.


Nu va mai povestesc ce frumos mirosea in casa in timpul in care se coceau biscuitii in cuptor ♥
Calzi sunt foarte buni, dar si reci sunt foarte buni! Dupa cum spuneam si mai sus, dupa ce se racesc, se intaresc destul de tare, deci pot fi depozitati si/sau transportati cu usurinta, fara pericolul de a-i farama.




Deliciosi! ♥♥♥


Stau si ma gandesc acum la un tort, cu blaturi din aceasta compozitie. Ce ziceti? smiley3370.gif
No, as fi zis "sa-i mancam sanatosi", dar au disparut de mult din tava. Deci, sa ne fie de bine!

marți, 25 martie 2014

Supa de pui cu legume, dreasa cu lapte


Si afara ploua, ploua si e gri si e ud si...
Inseninam astfel de zile cu o supa delicioasa, fierbinte si colorata foarte frumos. Reteta? Mai simpla decat ai crede!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 2 bucati spate de pui
- 1 punga (420g) legume congelate pentru supa: morcovi, conopida, fasole verde, varza de Bruxelles, praz, telina
- 1 ceapa mica
- sare
- 2 galbenusuri
- 150 ml lapte 1.5% grasime

Iata legumele congelate folosite de mine:


Le-am cumparat de la Lidl si pretul a fost 2.99 lei/buc.


Spatele de pui l-am taiat bucati potrivite si le-am pus la fiert in 3 litri apa rece, cu o lingurita rasa de sare, la foc mic. Am adunat spuma ori de cate ori s-a format la suprafata.
Dupa ce nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala ceapa taiata marunt si legumele congelate. Am lasat supa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele au fost fierte. Nu au nevoie de foarte mult timp sa fiarba! 15 - 20 minute sunt suficiente. Am gustat supa sa vad daca are destula sare, apoi am oprit focul si am lasat supa sa se racoreasca un sfert de ora.
Intr-un castronel am batut bine cu o furculita cele doua galbenusuri cu laptele. Peste acest amestec am turnat 1 polonic de supa fierbinte, am amestecat bine si am turnat totul in oala. Supa prinde culoare frumoasa, galben pal ♥


Delicioasa si satioasa! ♥ Cu asa culori frumoase, parca vremea gri de afara nu mai conteaza asa mult.
Sa ne fie de bine!

duminică, 23 martie 2014

Branzoaice Dukan


Pentru ca trebuia sa scap rapid de o caserola de branza de vaci, am adunat langa ea cateva chestii care mi s-au parut ca se potrivesc si am obtinut niste branzoaice dragute si bunute. Sunt mai bune reci, deci aveti rabdare sa se raceasca!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.

Ingrediente:
- 500 g branza de vaci 0.1% grasime
- 200 ml sana sau iaurt 0.1% grasime
- 3 oua
- 3 linguri lapte praf 1% grasime (se poate si fara!)
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 1 lingurita ierburi aromate (eu am folosit un mix Italia)
- 1 lingurita sare
- 1 pliculet praf de copt


Si acum urmeaza partea "complicata" : se amesteca intr-un bol toate ingredientele. Greu, nu?



Amestecul se lasa 15 minute sa se odihneasca, timp in care taratele se hidrateaza.
Cu ajutorul unei linguri am impartit compozitia in forme de briose. A ajuns la fix pentru 14 briose marisoare.



Se coc la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus, timp de 45 minute, sau pana prind culoare aurie deasupra.
Dupa ce se scot din cuptor sa lasa sa se racoreasca 10 minute, apoi se scot usor din forme.


Iata cum arata in sectiune:


Sunt bune calde, dar sunt mai bune reci. Sunt perfecte pentru micul dejun, alaturi de un iaurt, pentru pachetel sau ca o gustare intre mese. Cu ocazia asta mancati si taratele obligatorii.
Sa ne fie de bine!

vineri, 21 martie 2014

Tort Dukan cu aroma de caise


Postarea cu numarul 500!!!
Nu-mi vine sa cred ca am ajuns la acest numar!
Pentru aceasta postare speciala, am ales sa public reteta unui tortulet conform cu dieta Dukan, un tortulet delicios si aromat, cu aroma de caise si culoare aurie.
Sotul meu este fan caise si tare mult i-a placut aceasta mica surpriza ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 3 linguri de lapte praf 1% grasime (merge si fara!)
- 5 linguri lapte 1.5% grasime
- 4 linguri indulcitor praf (eu am folosit Clio)
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de caise
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri indulcitor praf
- 1 pliculet gelatina
- 1 lingura esenta de caise
***Glazura:
- 400 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de vanilie
- 2 linguri indulcitor
- 1 lingura esenta de caise

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul, laptele, laptele praf, taratele de ovaz, praful de copt si esenta de caise. Albusurile le-am batut spuma tare. Am amestecat cele doua compozitii, cu miscari usoare pentru a nu se lasa spuma, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava rotunda (diametru 22 cm), captusita pe fund cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.
Blatul copt l-am lasat la racit.
Pentru crema, am pus gelatina la hidratat in 100 ml apa rece, pentru 10 minute. Am topit apoi gelatina la microunde (al meu are 800W), 30 secunde la puterea 7. Puteti topi gelatina si la bain marie. Aveti grija sa nu ajunga la fierbere, pentru ca-si pierde proprietatea de inchegare!


Am incalzit laptele, nu prea tare, apoi l-am amestecat cu gelatina topita, indulcitorul si esenta de caise.


Blatul racit l-am taiat in doua foi.


In tava in care am copt blatul am pus folie. Am asezat prima foaie de blat si am turnat peste ea jumatate din laptele aromat. Am asezat a doua foaie si am turnat peste ea restul de lapte aromat.




Pentru glazura am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic si am adaugat in ea esenta de caise.


Am turnat budinca fierbinte peste tort.


Am lasat tortul sa se raceasca o ora intr-un loc racoros, apoi l-am bagat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos cu grija pe un platou si am indepartat folia.


Iata cum arata in sectiune:



Moale, aromat, insiropat, gustos ♥
Sa ne fie de bine si sa ne dea Dumnezeu sanatate, sa mai putem experimenta in bucatarie!

P.S. Bombonelele de cacao sunt doar pentru decor si le veti indeparta daca sunteti la dieta!

miercuri, 19 martie 2014

Ali Nazik dukanizat


De Ali Nazik am mai pomenit eu pe blog si puteti vedea si postarea aceea: Ali Nazik. Este o mancare turceasca delicioasa si toti vor manca cu pofta.
Diferente prea mari intre reteta de atunci si cea de acum nu prea sunt, deci gustul nu sufera modificari majore.
Vreau sa dedic aceasta reteta tuturor fanilor de pe facebook, numarul lor trecand de 3000 la aceasta ora. Multumesc!!!
 Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 2 borcane de 800g cu vinete coapte si tocate (productie proprie)
- 3 catei usturoi
- 400g iaurt cremos degresat
- 2 cepe
- 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
- 2 linguri ulei masline
- 700g pulpe de pui fara piele si os
- o conserva de cubulete de rosii in bulion (380g)
- sare si piper
- patrunjel verde


Pulpele de pui le-am tocat prin masina.
Am taiat marunt ceapa si 2 catei de usturoi, apoi le-am calit impreuna cu putina sare si piper macinat 1-2 minute intr-o tigaie antiaderenta, in cele doua linguri de ulei de masline.



Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat si ardeiul gras taiat marunt.


Am lasat si ardeiul doua minute sa se imprieteneasca cu ceapa, apoi am adaugat carnea tocata de pui.


Le-am calit pe toate pana cand carnea si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa. Am adaugat in tigaie cubuletele de rosii in bulion si am lasat amestecul sa fiarba 5 minute.


Intr-un castron am amestecat vinetele tocate cu iaurtul, un catel de usturoi maruntit si sare dupa gust. Eu nu am adaugat prea multa sare, deoarece vinetele aveau deja destula sare.


Am potrivit gustul si la amestecul de carne cu sare si piper macinat, apoi am oprit focul.


Intr-un vas cu peretii inalti am turnat amestecul de vinete, deasupra lui am nivelat compozitia de carne, iar la sfarsit am presarat patrunjel verde tocat.


Gata! Dupa cum observati, nu este deloc complicat.
Mancarea se serveste rece, deci nu-i bai daca nu o serviti imediat.




Gustos, satios, simplu de facut ♥
Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape