Saratele delicioase


Saratele delicioase, cu branza si oleaca de chimen sau susan ♥♥♥
 Reteta asta merita incercata si refacuta iar si iar din trei motive:
1. are ingrediente putine si usor de gasit in magazine
2. aluatul se lucreaza usor si este destul pentru muuuulte saratele
3. saratelele rezultate sunt extraordinar de bune!

Ingrediente:
- 520g faina + inca putin pentru presarat pe blatul de lucru
- 250g unt cu 82% grasime, rece
- 200g telemea bine scursa
- 1 lingurita rasa sare (pentru ca telemeaua mea nu era prea sarata)
- 375g iaurt 2.8% grasime, rece
- 1 ou pentru uns deasupra
- seminte de chimen
- seminte de susan


Intr-un castron am pus faina si deasupra ei am razuit untul rece si telemeaua.


La inceput am framantat totul cu mixerul pentru a evita sa incalzesc cu mainile untul din compozitie.
Dupa ce am mixat cat de cat faina cu untul si cu telemeaua, am adaugat iaurtul si am mai mixat un pic, apoi am framantat rapid totul cu mana.
Nu trebuie insistat prea mult, doar cat sa se obtina o coca.


Aluatul obtinut l-am bagat intr-o punga, l-am infasurat bine si l-am bagat in frigider peste noapte.


A doua zi am scos aluatul din frigider si l-am taiat in patru bucati.
Am aprins cuptorul la 180 grade si l-am lasat sa se infierbante.
Trei bucati de coca le-am bagat inapoi in frigider pana le-a venit randul, iar a patra am intins-o intr-o foaie un pic grosuta. Blatul de lucru si sucitorul le-am presarat in prealabil cu faina.
Coca se pastreaza la frigider pana la momentul folosirii. Se scoate doar atat cat este nevoie.


Am taiat foaia de coca in bastonase de latimea si grosimea dorite.


In tava captusita cu folie de copt (se poate inlocui cu hartie de copt) am asezat bastonasele de coca, avand grija sa las un pic de loc intre ele. Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu ou batut si le-am presarat cu seminte.


Am bagat tava in cuptor pe raftul din mijloc, unde au stat 20 minute la 180 grade, caldura sus si jos, cu ventilatie.
Saratelele prin culoare frumoasa si miros tare bine ♥♥♥


L-am scos cu o paleta pe un gratar si am trecut la a doua tura.
Saratelele calde nu sunt prea crocante, dar vor deveni crocante cand se racesc.
Dupa ce s-au racit bine se pot depozita in cutii bine inchise, intr-un loc racoros, unde se pastreaza foarte bine multa vreme. Asta daca nu dispar toate fara urma pana la sfarsitul zilei 😃



Perfecte pentru rontait la un film, pentru musafiri, pentru pachetel la scoala/serviciu ♥

Sursa de inspiratie: Sărățele cu brânză și chimen

4 comentarii:

  1. Le-ncerc și eu. Am pregătit unele de Crăciun parcă, erau cu untură, unt și iaurt, dar nu mi-au plăcut, parcă era foietaj copt sărățea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt foarte bune ♥ Au crocanteala unui biscuite si dau dependenta :) Sa-mi spui ce parere ti-au facut!

      Ștergere
    2. Am ținut cont de faptul că dau dependență și am copt doar 1/3 din aluat prima dată. Mi-au plăcut foarte mult, deși n-am nici eu idee despre cum sunt a doua, a treia zi. Chiar faină rețetă!

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...