Treceți la conținutul principal

"Icre" de chia


  Mancare buna, chiar foarte buna, careia n-am reusit sa-i fac poze frumoase. Era tarziu, era inorat, iar blitul nu mi-a fost de nici un ajutor, ba chiar s-a incapatanat sa-mi faca pozele de nearatat. Dar pe mine n-o sa ma impiedice atata lucru sa scriu pe blog de "icrele" astea neasteptat de gustoase 😃
  Reteta asta simpla am vazut-o la Ligia Pop, o doamna frumoasa si inventiva, care se intampla sa-mi fie si vecina 😉 Cautam o reteta in care sa folosesc semintele de chia ce le detineam si reteta Ligiei a fost prima care mi-a iesit in cale 😃
  A fost pentru prima data in viata mea cand am mancat seminte de chia si ma bucur ca le-am mancat drept "icre", pentru ca mi-au placut foarte mult si m-au facut sa imi doresc sa le incerc si in alte retete. Daca aceasta prima experienta nu ar fi fost una buna, in mod sigur as fi evitat semintele de chia pentru totdeauna (cum am si facut de altfel, pana acum).

Ingrediente:
- 75 g seminte chia
- 100 ml apa rece
- zeama de la o lamaie mica
- 1 ceapa mica
- 50 ml ulei (eu am pus de masline, dar Ligia recomanda uleiul de in - pentru ca da preparatului gust de peste)
- sare dupa gust


In paharul gradat in care era apa masurata am pus semintele de chia si zeama de lamaie.


Am amestecat totul cu o lingura cateva minute, pana cand amestecul s-a ingrosat si a devenit gelatinos. Am adaugat ceapa taiata marunt si uleiul, am amestecat bine totul, am potrivit de sare si gata.




Sunt extraordinar de bune ♥♥♥ Pana si sotul si fetita mea au mancat cu placere 😃
Nu pot sa zic ca aveau gust de icre adevarate, dar nici nu am folosit uleiul de in recomandat in reteta originala. Totusi aduc destul de mult cu salata de icre, prin urmare daca pofta este mare si nu ai icre, nu gasesti sau nu ai voie, cu reteta asta te-ai scos 😃 Unde mai pui ca este o reteta de post, sanatoasa si dietetica 😉


Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Le am si eu tot de la Ligia salvate și ne-ncercate. O urmăresc de mulți ani, dar habar n-aveam că-i din Mediaș. Acuș după așa reclamă, le vine mai repede rându la testare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat sa le faci, pentru ca sunt foarte bune! ♥♥♥

      Ștergere
  2. arată apetisant ! nu am consumat până acum aceste seminţe !!! weekend plăcut, îţi doresc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Smechera reteta, arata super bine. Insa mie mi se pare ca seamana mai mult cu salata de vinete decat cu icrele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culoarea te duce un pic cu gandul la vinete, dar la gust sunt "icre" :D

      Ștergere
  4. Arata super delicios! Apropo, si noul look al blogului tau arata bine :)
    Eu am chia de multa vreme, un pachet destul de marisor. Sunt foarte sanatoase, pentru care am zis sa le pun in iaurt dimineata. Dar nu s-a intamplat asta decat o data. Chia se inmoaie, parca si creste.. iar consistenta asta nu mi-a placut deloc in iaurt. Defapt am vazut retete de pudding facute din chia. Se face asa.. gelatinoasa. Sa stii ca am sa incerc si eu aceste "icre" din chia, pentru ca ma gandesc ca trebuie sa se asemene mult consistenta. Multumesc! Te pup, Cristina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestia asta cu gelatinarea nici mie nu-mi place :) Chia imi place doar in acest preparat pentru ca mi se pare ca se potrivesc ingredientele unele cu altele.
      Astept sa-mi zici daca ai incercat si daca ti-a placut :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata