Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august, 2014

Tort de ciocolata

Tortuletul acesta l-am facut cu mare drag pentru matusa mea, Nicoleta. Pentru ca matusa mea iubeste ciocolata, am decis sa-i fac un tortulet simplu, cu blat de cacao si crema ganache de ciocolata cu lapte, iar deasupra i-am pus crema de ciocolata amaruie.
Reteta este aceeasi cu cea de la tortul "Flori delicate de migdale", cu mentiunea ca de data asta am folosit cantitati mai mici si am folosit doar prima crema.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 5 linguri frisca lichida
- 30 ml lapte
- 1 lingurita esenta de rom
***Crema:
- 500 ml frisca lichida
- 270g ciocolata cu lapte
***Sirop:
- 100 ml apa
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita esenta ciocolata
***Glazura:
- 180g ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
***Ornat:
- feliute migdale
- bombonele mici de zahar

Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu 3 linguri de zahar, iar galbenusurile le-am mixat cu restul ingredientelor enumerate mai sus, in lista…

Paste cu vinete si ton

Pentru provocarea Mystery box challenge din luna august, Gina - Pofta buna a propus urmatoarele ingrediente: dovlecei, vinete, fructe de mare/sau peste, rosii, busuioc, menta, pesmet, usturoi, migdale, iar ingredientul vedeta PASTE ( de orice fel). Desi initial mi-au venit in minte o gramada de combinatii, am inceput sa le elimin rand pe rand pentru ca la una trebuia ou, la alta trebuia ceapa, la alta trebuia branza...
Recunosc ca am fost foarte tentata sa renunt la provocare luna aceasta, pentru ca pur si simplu nu am avut inspiratie, dar cand am vazut la mama vanata abia culeasa din curte m-am hotarat sa ma arunc cu capul inainte si sa sper la bine.
In jurul vinetei am alaturat la ceas de seara o parte din ingredientele propuse si m-am pus pe gatit, ajutata de junioara.
- Mami, dar iese buna mancarea asta?
- O sa vedem noi.
- Si daca nu ne place?
- O aruncam.
- Atunci de ce o faci, daca nu esti sigura ca iese buna?
- Pentru ca am fost provocata.
- Si castigi ceva?
- Nu.
- Si tot vr…

Sos Remoulade - dukan

Înainte de a începe dieta, eu consumam mult sos Remoulade ( cumpărat normal), asa ca astazi, ca tot sunt la PP, am căutat sa fac sosul si am găsit o reteta in cartea Dukan. Normal ca eu am adaptat-o la gustul meu (picant). 
Sosul conține: jumatate de ceapa normala (merge si roșie), tocata marunt, 2 linguri branza fina cu verdeturi 0,2% grasime, 1 castravete murat - tocat marunt, sare, piper, 1lingura ulei de masline, 2 picături de otet, jumatate de lingurita mustar, putin tarhon. Eu am mai tocat o lingura de ardei iute Jalapeno, pentru ca sunt fan. Toate le-am amestecat bine, iar la sfârșit am tocat putin patrunjel verde (optional). Foarte bun a ieșit! Eu l-am servit cu carne de curcan la gratar. Incercati si voi! 
Pofta buna la toată lumea!

Mentionez ca doamna Carmen nu are blog personal, dar are pagina de facebook (Retete Dukanizate) si daca va plac retetele ei si doriti sa vedeti ce altceva a mai facut bun, va invit sa-i dati un like.

Supa dreasa de gulie

Supica asta bogata si delicioasa este rezultatul unei alaturari de ingrediente disponibile, in jurul unei guli rotofeie cumparata de la o batranica din piata.
Gulia a fost cam ignorata pe blogul meu pana acum, prin urmare mai apare intr-o singura reteta: Gulie prajita - cartofi prajiti falsi. Acest lucru se datoreaza faptului ca eu nu am mancat gulie gatita pana anul acesta. O mancam doar cruda, cu putina sare. A fost o revelatie si dragoste la prima "vedere" cand am gustat gulie gatita, prin urmare voi mai incerca sa o folosesc si la alte preparate.

Ingrediente:
- 1 spate de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/4 radacina telina
- 1 gulie mare
- 2 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml lapte 1.5%
- 3 galbenusuri
- 250 ml bors
- leustean verde
- sare


Spatele de pui l-am pus la fiert la foc mic in 2 litri apa rece cu o lingurita de sare si am adunat spuma ori de cate ori s-a format.
Gulia decojita si rosiile le-am taiat cubulete, iar ceapa, morcovul si radacina de telina le-am d…

Ravioli cu branza in sos de smantana

Am gasit la reducere doua cutii cu ravioli umpluti cu branza si am profitat de ocazie pentru a-i incerca si eu. A fost pentru prima data cand am cumparat din comert paste proaspete umplute si, chiar daca am fost reticenta pana la capat, am fost placut surprinsa da usurinta cu care poti pune cap la cap o cina usor de preparat, delicioasa si rapida. In mod sigur ma voi baza pe ele si cu alte ocazii! ♥

Ingrediente:
- 500g ravioli proaspeti, umpluti cu branza
- 400g ciuperci proaspete
- 500 ml smantana de gatit
- 200g sunca de curcan
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper macinat


Sunca am taiat-o cubulete, iar ciupercile le-am curatat si le-am taiat cuburi marisoare.
Am pus la fiert apa intr-o craticioara. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat o lingurita rasa de sare si ravioli umpluti cu branza. I-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 10 minute.


Intr-o tigaie antiaderenta am calit sunca in ulei de masline.


Dupa ce sunca s-a prajit un pic, am adaugat ciupercile curatate si taiate in bu…

Prajitura turceasca cu gris si grapefruit

Prajitura asta este foarte spornica si usor de facut, in plus este delicioasa ♥♥♥
Reteta este deja publicata pe blog: Prajitura turceasca cu gris si iaurt. Singura modificare pe care am facut-o de data asta, a fost sa inlocuiesc lamaia cu grapefruit rosu.
Mi-a placut mult cum a iesit, mai ales ca a prins o culoare foarte frumoasa, ca a unui rasarit ♥♥♥



Sa ne fie de bine!