Treceți la conținutul principal

Sprot pane


Pentru ca ieri  a fost dezlegare la peste, a fost musai sa pregatesc si eu peste.
Noua ne place foarte mult pestele, pregatit in orice fel: ciorba, saramura, prajit, la tava, cu sos, pasta... In ultima vreme insa preturile au sarit foarte mult in sus si cu greu ne mai induram sa cumparam peste. Cand am vazut la Lidl sprot cu 8 lei/kg am zis ca n-o fi foc daca incerc si acest peste. Pana acum am evitat sa cumpar pentru ca nu-mi inspirau incredere. De data asta nu aveau gheata multa si pestisorii aratau chiar bine. Pretul era bun, prin urmare am cumpart.
Ei bine, peste pane nu am facut niciodata pana acum. Cum toate au un inceput pe lumea asta, am zis ca este momentul sa incerc si acest mod de pregatire, mai ales ca sprotul cumparat de mine se pare ca se preteaza foarte bine la aceasta varianta de gatit.
Rezultatul a fost foarte bun si mesenii au decretat ca e musai sa mai fac :)
Si daca tot a iesit foarte bun, atunci este cazul sa pun modul de lucru si pe blog, pentru aducere aminte.

Ingrediente:
- 1kg sprot
- 2 oua
- 1 cana apa
- faina
- 1 lingurita praf de ghimbir
- sare
- piper macinat

Am pregatit un aluat de clatite din oua, apa si faina. Am condimentat aluatul cu praf de ghimbir, sare si piper macinat.
In acest aluat am pus sprotul decongelat.


Intr-o tigaie mai inalta am pus ulei mai multisor la infierbantat si am prajit in el pestisorii inveliti in aluat.



Cand au fost aurii pe ambele parti, i-am scos pe servetele de hartie, sa se scurga de surplusul de ulei.


I-am servit cu mamaliguta si cu smantana cu usturoi.


Oasele nu se simt deloc si nu reprezinta un pericol nici macar pentru copii. Se mananca si capetele, deci nu este nevoie sa le indepartati. Carnita este moale si dulceaga. S-a potrivit la fix cu smantana usturoiata!
A fost foarte bun! Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Pane, drept e, nu i-am incercat, dupa Pasti d'amu! Noi ii facem tavaliti prin malai si-i mancam cu hrean. Pentru platourile festive prindem 5-6 pe o scobitoare ce le trece prin ochi si-i prajim laolalta. Arata foarte bine de-s micuti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceeasi metoda o aplicam si noi obletilor. Alti pesti nu am facut asa :)
    Sprot este prima oara cand cumpar si cand gatesc :D La peste nou se cerea metoda noua, nu? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. CIND ESTE DEZLEGARE LA PESTE, NU SE CONSUMA OUA!!!
    MAI BINE TACI , NU PROVOCA EROARE INTRE CITITORII PE CARE II AI...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draguta, dar unde ai citi tu ca eu tineam post cand am pregatit aceasta reteta??? Pentru informatia ta, ca sa dormi linistit/linistita, afla ca dezlegarea la peste a fost doar un pretext ca sa pregatesc peste in ziua aia. Nu consider ca am dezinformat pe cineva, mai ales ca orice crestin stie ca in zilele de post cu dezlegare la peste nu se consuma oua :D
      Multumesc oricum ca ti-ai facut timp sa tipi la mine! Sa ai o zi minunata!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Macrou marinat in sos de tomate

Foi de placinta de post

Scrumbie cu lamaie, la cuptor

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Pizza cu blat din paine

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Rulada cu ness si budinca de mac

Pulpe de pui umplute cu usturoi verde

Biscuiti din lapte praf