joi, 7 februarie 2013
Prajitura Claudia
Prajitura de fata a luat nastere din dorinta de a folosi la ceva o jumatate de punga de pesmet, care mai avea o saptamana pana la expirare. Rasfoind o revista veche "Practic in bucatarie", am reperat o reteta de prajitura care suna interesant, prajitura Claudia. Aveam toate ingredientele, prin urmare am pornit la treaba.
Rezultatul? O prajitura aromata si parfumata, cu blat umed, foarte interesanta. Desi gustul este minunat, nu avea deloc fata comerciala si nu te imbia cu nimic sa o gusti. Am taiat-o in patratele si am infrumusetat fiecare bucatica cu un mot de frisca si cateva inimioare de zahar, astfel transformand-o intr-o prajitura "sofisticata" si apetisanta. Mesenii au fost incantati de prezentare si de gust, prin urmare o recomand! Poate o pregatiti pentru ziua indragostitilor
Ingrediente:
- 250g pesmet
- 1 lamaie
- 2 oua
- 300 ml lapte rece
- 2 linguri cacao
- 200g zahar (in reteta e mai putin, dar eu am gustat compozitia si nu era deloc dulce)
- 1 lingura esenta de rom
- 3 linguri apa rece
Am amestecat intr-un castron pesmetul, cacao, laptele, esenta de rom, zeama si coaja de lamaie. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui gris moale.
In alte doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu apa si zaharul pana au devenit ca o crema. Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am incorporat in ele crema de galbenusuri. Compozitia rezultata am amestecat-o cu cealalta compozitie, cea cu gris si cacao, si amestecul rezultat le-am turnat intr-o tava unsa cu ulei.
Tava am bagat-o la cuptor la foc moderat, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru aproximativ o ora. Cand prajitura se desprinde de marginea tavii si trece testul scobitorii, tava poate fi scoasa din cuptor.
Am rasturnat prajitura pe o foaie de hartie de copt si am lasat-o sa se raceasca bine.
Rece am taiat-o in bucati potrivite si am ornat fiecare bucatica cu un mot de frisca si cateva inimioare de zahar.
Foarte buna!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...