Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie, 2010

Intinde o mana, ofera un zambet...

Ana mi-a trimis pe mail urmatoarele cuvinte:

Buna ziua, am o mare rugaminte ! Ajuta-ma cu postarea pe blogul tau a mesajului de aici :

http://yafa.unblog.fr/2010/01/22/pagina-pentru-ioana/

Este vorba de fetita prietenei mele care are 17 ani si 2 forme grave de cancer =Carcinom scuamos nediferentiat cu proliferare celulara si in ganglionii latero-cervicali, fara a fi exclus insa si un posibil limfom de tip Hodgkin= . Le trebuie aproximativ 80 000 de euro ca sa mearga la o clinica in strainatate pt chimioterapie si alte tratamente.
Daca se strang banii si ajunge acolo sansele de vindecare sunt de 97%.
Te rog ajuta-ma! Iti multumesc !

Donaţiile pot fi făcute pe numele:

Spahiu Laura
Cod IBAN EUR: RO21RNCB05000834973 60002
Cod IBAN RON: RO48RNCB05000834973 60001
Cod SWIFT: RNCBROBU
Banca Comercială Română – sucursala Sebastian

Mai multe detalii despre acest caz puteti citi aici : http://ioanaspahiu.blogspot.com/ si aici : http://jurnalulanei.blogspot.com/2010/01/ajut-o-pe-ioana-participa-la-licitati…

Bucatarul lunii pe Culinario.ro !

Da, stiu. Lauda de sine nu miroase a bine:), dar cine o face mai bine ca mine?
Astazi am aflat cu mare bucurie ca am fost aleasa bucatarul lunii pe Culinario.ro (http://www.culinario.ro/). Sunt atat de mandra de mine :)
Daca vreti sa va convingeti, vizitati Culinario.ro . Contine o selectie de retete probate si pozate, postate de gospodine pricepute si simpatice. Desi este un site nou, m-am atasat mult de el si am participat cu bucurie la "cresterea" lui.
Numele meu de cod pe acest site este Teo :) si aici aveti profilul meu http://www.culinario.ro/membri/profil-utilizator/Teo.html
Veti vedea toate retetele propuse de mine si va recomand cu drag sa vizitati si sa comentati tot ce place sau nu va place ;)

Macrou marinat

Reteta asta am vazut-o in " Practic in bucatarie". De cand am citit-o si am admirat poza am fost hotarata sa incerc si eu, mai ales ca este o reteta simpla si cu efect garantat.
Ingrediente:
- 1.5 kg macrou
- 400g sare grunjoasa
- 1l otet
- 1l ulei
- optional: ceapa taiata solzisori, feliute de morcov, masline

Macroul il curatam de mate si de cap. Il spalam bine in apa rece si apoi fiecare trunchi il taiem in felii late de 2 -3 cm. Intr-o craticioara asezam un rand de peste, un strat de sare grunjoasa... Continuam asa pana terminam pestele. Ultimul strat este de sare.



Acoperim craticioara cu un capac sau cu folie si o bagam la frigider pentru 24 ore.
Dupa aceasta perioada, scurgem zeama formata si clatim intr-un jet de apa rece. Scurgem bine si turnam otet peste peste pana il acoperim pe tot.




Acoperim craticioara si bagam iar la frigider pentru 24 ore. Dupa si aceste 24 de ore, scurgem otetul si turnam ulei cat sa acoperim bine pestele.




Iar acoperim craticioara si iar la…

Cea mai simpla placinta cu mere

Asta este cea mai simpla placinta cu mere din lume. Nu are foi din coca, deci nu riscati absolut nimic. Reteta asta poate fi incercata cu succes de orice incepatoare in ale bucatariei, fara a rezulta un fiasco la final. Rezultatul este neasteptat de bun si cu siguranta va avea ceva fani intre cei ce vor gusta :)
Dar sa trecem la treaba!
Pentru o tava mare de aragaz, avem nevoie de :
- 2kg mere
- 1 lingura scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 300g faina
- 300g gris
- 200g zahar
- 3 oua
- 4 linguri ulei



Merele se spala bine si se dau pe razuitoarea cu ochiuri mari. Eu nu le-am curatat de coaja. Peste mere adaugam scortisoara si zaharul vanilinat si amestecam bine. NU SCURGEM ZEAMA FORMATA!
Faina, grisul si zaharul le amestecam bine intr-un castron mai mare, apoi impartim amestecul rezultat in trei parti egale, in trei castronele.
Ungem tava cu o lingura de ulei si incingem cuptorul.
Un castronel de amestec uscat il rastunam in tava unsa si il imprastiem pe toata suprafata tavii.