Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2008

Cum sa introduci o bara de meniu orizontala

Pentru ca imi doream o bara de meniu chiar sub header, am pus mana si mi-am creeat una.
Inainte de orice modificare, asigura-te ca ai salvat o copie a sablonului, pentru a nu pierde tot in caz ca nu faci ceva bine.

In Aspect->Editati HTML (extindeti sablonul) cautati /* Header */ si sub el introduceti urmatorul cod:

#newnavbar ul li{

font-size:100%;
list-style-type: none;
display:inline;
padding:0px;
margin:10px;
border:0px solid;
}
In acest cod, in afara de display:inline, puteti schimba orice variabila, dupa placul vostru.
Daca doriti o rama in jurul cuvantului din bara de meniu, la border puneti cel putin 1 px solid. Numarul ales va decide cat de groasa va fi linia din jurul cuvantului.
Derulati inca un pic sablonul si vedeti daca aveti urmatoarele randuri si modificati ce este scris cu rosu :

maxwidgets='3' showaddelement='yes'>

Daca numarul de la maxwidgets este 1, schimbati-l cu 3. Daca la showaddelement este no, schimbati cu yes. Acum este momentul sa salvati sablon…

Adaugare imagine in fundal

Nu uitati sa salvati sablonul inainte de orice modificare in HTML!

Primul pas este sa gasiti (sau sa creati) imaginea pe care o doriti ca fundal. Conditiile de care trebuie sa tineti cont: sa fie mica si sa nu aiba margini distincte (pentru a arata frumos cand se repeta pe toata pagina). Incercati sa nu alegeti o imagine prea mare, pentru ca se incarca greu. Pentru a gasi asemenea imagini, cautati pe Google: "graphic backgrounds".
Dupa ce ati gasit ceva ce va place, salvati imaginea pe calculatorul dumneavoastra, apoi incarcati-o in Photobucket (trebuie sa va faceti un cont) si copiati-i link-ul.

Atentie la copyright! Folositi imaginile gratuite!

In Editati HTML cautati /*Primary layout*/body{
Sub aceste doua randuri introduceti urmatorul cod: background-image: url(link imagine), unde link imagine va fi inlocuit cu link-ul imaginii dorite, neaparat intre paranteze.La fel veti proceda si daca doriti sa schimbati imaginea de fundal a spatiului destinat articolelor ( #main-wrapp…

Laudaroasa

Sfarsitul asta de saptamana a fost foarte incarcat. Sambata am facut zacusca pentru iarna. Ne-a luat toata ziua activitatea asta, insa rezultatul a fost unul pe masura. Acum am si eu pe ce pune mana la iarna. Si pentru ca am crezut ca am facut prea putine in ziua aia, am pus si castraveti in otet si muuuulte borcane cu muraturi asortate (gogonele, conopida, morcovi, telina). Sunt tare mandra de mine si nu ma sfiesc sa strig in gura mare" Ce harnicuta are mama!".
Azi pun si gogosari in otet. Voi avea o camara plina plina.
Duminica am reusit sa eliberez un fotoliu care era in permanenta plin cu haine si jucarii si sa sortez revistele din cosul de langa fotoliul respectiv. Acum coltul acela este frumos si curat.
Am observat ca imi este mult mai usor si lucrez cu mai mare drag daca imi stabilesc o singura prioritate. Pana acum ma apucam de toate si nu terminam nimic, iar frustrarea era mare. Acum insa, nu incep alta activitate pana nu termin ce am inceput.
Mai am doua activita…

Minciuna - realitate convenabila

Cum este mai bine: sa fii sincer mereu sau este acceptata si cate-o minciunica?
Ce inseamna sa fii sincer?
Daca nu spui tot adevarul inseamna ca minti?
Minciuna este un pacat capital. Exista insa situatii in care minciuna este de preferat adevarului?
Nu spun ca este in regula sa minti, insa sunt ferm convinsa ca o minciunica te poate scoate dintr-o situatie care poate deveni foarte urata daca alegi sa spui adevarul.
Nu pot sa spun "Mama, nu-mi place mancarea asta. E gretoasa!" cand stiu ca a muncit toata dimineata ca sa faca ceva special.
Nu pot sa-i spun surorii mele "Vai ce rau arati!" cand stiu cat este de bolnava.
Nu pot sa-i spun sefei mele "Nu-mi place cum te-ai imbracat azi" , nici macar daca ma intreaba.