vineri, 5 decembrie 2014
Salam de biscuiti cu migdale si cocos
Sunt ferm convinsa ca fiecare gospodina are propria reteta minunata pentru salamul de biscuiti! Chiar eu am gustat diferite variante, care mai de care mai buna si mai interesanta ♥♥♥ Pentru acest salam de biscuiti insa, am improvizat cu ce aveam deja la indemana si pentru ca rezultatul ne-a fost pe plac am zis sa scriu si pe blog ce si cum am facut, poate va folosi si altora.
Ingrediente:
- 500g biscuiti fragezi cu unt ( Petit Beurre)
- 100g unt la temperatura camerei
- 200 ml lapte rece
- 1 lingurita ness
- 1 lingura cacao
- 2 linguri crema de ciocolata cu alune
- 100g fulgi nuca de cocos
- 1 lingurita esenta de migdale
- 1lingurita esenta de rom
- 2 linguri fulgi de migdale
Biscuitii i-am rupt in bucatele mici si i-am pus intr-un castron mare.
Peste cacao si ness am turnat 150 ml apa fierbinte si am amestecat bine.
Am turnat laptele si "cafeaua" peste bucatelele de biscutiti si am amestecat usor, cu o furculita. Am adaugat untul, apoi crema de ciocolata si esentele.
Din fulgii de nuca de cocos am oprit trei linguri intr-un castronel, iar restul am amestecat cu restul ingredientelor deja amestecate in castron.
Pe o folie intinsa pe masa am rastunat compozitia obtinuta si am presarat deasupra fulgii de migdale.
Cu ajutorul foliei am dat forma de salam compozitiei de biscuiti, presand usor cu mainile. La final am presarat pe folie fulgii de cocos pastrati si am tavalit salamul de biscuiti prin ei.
Am invelit salamul de biscuiti in folie si l-am bagat la frigider peste noapte.
A doua zi l-am taiat in felii grosute.
Ia uitati ce sectiuni frumoase:
A fost foarte bun!!! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...