miercuri, 14 iulie 2010
Inghetata de rabarbar
Ei bine, da, am facut inghetata de rabarbar :) Este delicioasa, cu gust usor acrisor, racoritoare si cremoasa.
Ingrediente:
- 300 g frisca vegetala, proaspat batuta
- 6 tulpini de rabarbar
- 5 linguri zahar
Tulpinile de rabarbar le spalam bine si, daca este nevoie, le curatam de coaja. Le taiem in bucatele si le punem intr-o craticioara cu zaharul si cu apa cat sa le acopere.
Fierbem la foc mic, pana se inmoaie rabarbarul, apoi scurgem bine de apa si pisam bucatelele cu o furculita. Pireul obtinut il amestecam cu frisca batuta.
Veti observa ca frisca isi va schimba imediat consistenta, devenind o crema legata bine.
Punem vasul la congelator, avand grija sa-l scoatem din ora in ora pentru a pisa bine eventualele ace de gheata. Eu am facut acest lucru de patru ori si a fost suficient. Recomand mixerul, pentru un rezultat bun.
Servim ingetata simpla, sau cu adaos de siropuri pentru inghetata.
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul acesta este prima data cand fac dulceata de trandafiri, desi nu a existat an pana acum sa nu-mi fi dorit sa fac. O vecina a mamei ...
-
Sotul meu coace paine ♥♥♥ Da, sotul meu coace paine de doua ori pe saptamana ♥♥♥ Cu putina vreme in urma am trecut in faza de consolidar...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...