Salata de ardei copt


As putea sa nu scriu nimic la aceasta postare si tot s-ar intelege totul, doar privind imaginile.
Totul este foarte simplu si atat de bun ♥♥♥
Ardeii se coc la gratar afara, intr-o tigaie pe aragaz sau in cuptor (fiecare cum crede ca este cel mai bine si mai rapid pentru el) pana suntem siguri ca putem indeparta pielita de la suprafata cu usurinta. Cateva minute pe fiecare parte sunt suficiente.


Ardeii "parliti" se ingramadesc intr-un castron mare si se acopera cu un prosop ca sa-i treaca toate transpiratiile. Unii presara ardeii cu sare, nu prea inteleg de ce pentru ca tot asa se curata (am incercat!).
In castron vor sta pana cineva isi va aduce aminte de ei, asta insemnand oricand intre 30 minute si 24 ore (am incercat si asta! Nicio diferenta.)


Recomand sa se curete ardeii deasupra castronului in care va fi preparata salata, astfel nu se va pierde zeama ce si-o lasa ardeii in timpul curatarii.
Ardeii curatati vor fi asezati cu coditele in sus in castron, astfel vor putea fi pescuiti de meseni cu usurinta.
Intr-un alt castron se prepara marinata: 2-3 linguri ulei (se poate si fara daca are cineva interdictie la ulei, dar in acest caz neaparat se foloseste toata zeama lasata de ardei, adica si aia ce si-o lasa ardeii in timpul alocat odihnei sub prosop), putina sare, 2-3 linguri otet balsamic (sau putin otet alb, dupa gust, dar cu otet balsamic iese mai buna salata). Acest amestec va fi turnat peste ardei. Pentru siguranta, ardeii vor fi miscati fiecare in parte, permitand marinatei sa ajunga peste tot.


Acum mai trebuie doar rabdare, cel putin o jumatate de ora. Castronul va sta la frigider si ardeii se vor imbiba cu minunata marinata.


Gata! Hai cu friptura omule, ca salata e pe masa!


Sa o mancam sanatosi!

2 comentarii:

  1. Eu nu mai pun sare în etapa cu lăsatu la nădușit pentru că e prea sărată zeama apoi. G. zice că-i ajută sarea grunjoasă să se curețe mai ușor. Și-i coc în ulei, fac mai puțin fum în casă și parcă sunt mai gustoși. Vara asta i-am mâncat prima dată în marinată cu felii de usturoi și mi-a plăcut mult. Pentru iarnă vreau totuși să coc gogoșari, îs mai cărnoși decât ardeii pe care-i pot găsi. Ce poftă mi-ai făcut dar plouă cu găleata, nu-i vreme de piață.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu i-am curatat la fel de usor si daca au avut sare si daca n-au avut sare, deci nu mai pun sare :D
      Gogosari am copt o singura data, dar atat de tare m-am chinuit cu ei, ca am jurat ca nu mai fac. Parca nu reuseam nicicum sa ii coc cum trebuie la codita si prin urmare nu se curatau frumos :( Poate in cuptor sa se coaca mai bine.
      Spor la treburi!!!

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...