marți, 31 ianuarie 2017

Chiftelute de conopida


Ooooo, cat de bune au fost ♥♥♥
Familia mea iubeste chiftelutele, indiferent din ce hotarasc eu sa le fac 😂 Pe blog am o colectie foarte interesanta de chiftelute, care mai de care mai bune si mai oachese, toate extraordinar de bune ♥ Adaug la colectie aceasta reteta, din care au rezultat niste chiftelute delicioase ♥♥♥

Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 ceapa medie
- 2 oua
- 5-6 linguri pesmet (sau cat este nevoie)
- 2 linguri faina
- patrunjel si marar verde (eu am avut congelate)
- sare si piper macinat (dupa gust)
- 4-5 linguri faina - pentru tavalit chiftelutele inainte de prajire
- ulei - pentru prajit

Conopida am desfacut-o in buchetele si am fiert-o in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, am pus-o in strecuratoare si am lasat-o sa se scurga bine de apa si sa se raceasca. Conopida rece am maruntit-o cu ajutorul unei furculite.


Peste conopida maruntita am adaugat ceapa taiata marunt, verdeata taiata marunt, ouale, 2 linguri faina, sare si piper si 4-5 linguri pesmet. Am amestecat bine si am obtinut o compozitie usor de modelat.
In functie de marimea conopidei, este posibil sa fie necesar sa mai adaugati in compozitie 1-2 linguri de pesmet.


Am lasat amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, dand posibilitatea ingredientelor sa se cunoasca si pesmetului sa absoarba umezeala.
Intr-o tigaie am infierbantat ulei (strat de un deget inaltime), am pregatit o farfurie cu faina pentru tavalit chiftelutele inainte de prajire si am pregatit un castron cu servetele de hartie pe fund pentru chiftelutele prajite.
Cu ajutorul unei linguri mici am pus mici gramajoare de compozitie in farfuria cu faina. Fiecare gramajoara am tavalit-o prin faina, apoi am format chiftelutele si le-am pus la prajit. Focul se pastreaza mediu spre mic.


Cand chiftelutele prind culoare pe margine, trebuie intoarse pe partea cealalta.


Servetelele din castron au rolul de a absorbi excesul de grasime de pe chiftelute, dar acestea nu ies deloc uleioase. Chiftelutele se prajesc foarte frumos si miros tare bine ♥♥♥


Sunt foarte bune atat calde cat si reci, totusi reci sunt mult mai bune ♥♥♥



Se pot servi simple, ca aperitiv sau gustare, cu sos de usturoi, cu garnitura de legume, orez sau cartofi. Merg de minune la pachetel ♥


Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Burgeri de conopida

8 comentarii:

  1. Ce idee! Am să încerc și eu, deși carnivorii mei preferă chifteluțele de carne! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mei mananca, chiar daca si ei prefera carnea :) Astea au fost foarte bune, deci daca sunteti amatori de chiftelute, neaparat sa le incerci :)

      Ștergere
  2. Mă minunez de fiecare dată la rețetele cu ingredient principal conopida. Io o fac doar pane :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte buna pane, dar incearca soro si altceva :D La cat esti de aventuroasa cu torturile, de ce nu esti la fel de aventuroasa cu mancarea? :D

      Ștergere
    2. Tocmai ai dat răspunsul, tot entuziasmul și curajul se duc pe torturi. N-am nicio teamă să muncesc o săptămână la unul care are toate șansele să se prăbușească înainte de a ajunge pe vreo masă, dar la mâncare prefer să nu mă complic: am de joi o oală de ciorbă și una de cușcuș, îmi ajung o săptămână lejer :))))

      Ștergere
    3. Eu ma plictisesc repede de aceeasi mancare, de aceea experimentez mereu :D

      Ștergere
  3. Chiar cred ca au fost bune!! Si eu le fac pane, e usor, rapid, si conopida imi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape