duminică, 23 octombrie 2016

Pateuri cu branza - dukan style


Reteta de fata este preluata de la o doamna tare harnica si inventiva, pe care am cunoscut-o pe facebook pe un grup Dukan. Numele ei este Cornelia si ii multumesc pentru inspiratie.
Pateurile astea cu branza au fost extraordinar de bune ♥♥♥ Se fac foarte usor si miros senzational ♥♥♥ Cu greu am oprit pofticiosii sa nu dea iama in ele imediat dupa ce le-am scos din cuptor si am fost atent supravegheata pe tot timpul sedintei foto. Imediat dupa ce am oprit aparatul, farfuria a fost goala :D
Daca nu precizezi celui care gusta din ele ca sunt pateuri dietetice, nimeni nu o sa sa realizeze asta. Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Foaie:
- 2 oua
- 6 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingura drojdie inactiva
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 200 ml lapte rece
- 1 lingurita rasa sare
***Umplutura:
- 275g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
- 1 ou
- sare dupa gust
***
- 1 ou pentru uns pateurile


Toate ingredientele pentru foaie se amesteca bine cu un tel sau cu o furculita intr-un castron.


Castronul se baga la frigider pentru 15 minute.
Intre timp se amesteca bine in alt castron compozitia pentru umplutura.


Compozitia obtinuta se intinde uniform in tava standard a aragazului, captusita in prealabil cu hartie de copt.


Se baga tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare pentru aproximativ 7-8 minute.


Foaia nu trebuie sa se rumeneasca, ci doar sa se inchege. Daca ii puteti ridica un colt cu usurinta si este usor de manevrat, foaia este gata.


Foaia se taie in 9 patrate mari si se imparte pe ele toata umplutura de branza.


Fiecare patrat se indoaie astfel incat sa obtinem triunghiuri umplute. Triunghiurile se ung cu ou batut, cu ajutorul unei pensule.


Se baga iar tava in cuptor, tot pe raftul de sus si la foc mediu spre mare, pana cand pateurile se rumenesc frumos deasupra. Nu au nevoie de foarte mult timp, deci nu lasati cuptorul nesupravegheat!


Sunt foarte bune fierbinti, dar si reci ♥♥♥



Perfecte langa un iaurt la micul dejun sau la pachetel ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

vineri, 7 octombrie 2016

Piept fraged de pui la gratar


Se stie ca pieptul de pui facut la gratar nu este chiar o alegere pe care o facem cu placere cand vine vorba sa facem gratar. Asta se intampla pentru ca pieptul de pui este o carne slaba si la gatit devine atoasa si tare. Totusi exista o metoda care ajuta pieptul de pui sa ramana moale si suculent cand este gatit pe gratar.
Metoda consta in marinarea feliilor de carne intr-o saramura. Carnea trebuie sa stea la marinat cateva ore bune, de preferabil peste noapte.
Saramura se pregateste foarte simplu: la un litru de apa se pune o lingura de sare, 5-6 catei mari de usturoi taiati marunt, doua foi mici de dafin.
In aceasta saramura am introdus pieptul de pui taiat felii. Saramura trebuie sa acopere toata carnea.


Am acoperit caserola cu un capac si am bagat-o la frigider peste noapte.
A doua zi am incins bine o tigaie-gratar pe aragaz si am prajit pe ea feliile de carne marinate, bine scurse de zeama.
Gratarul se poate unge cu putin ulei, dar eu nu am facut-o.
Pentru ca feliile de piept de pui nu au fost groase, 1 minut pe fiecare parte a fost suficient si carnita a fost gata.



Gatit in acest fel, pieptul de pui a ramas moale si suculent, iar noi ne-am bucurat de o masa buna ♥


Carnita astfel preparata poate fi luata la pachetel, sau poate fi taiata bucatele mici intr-o salata, putem face lipii umplute, ori poate ii adaugam o garnitura: pilaf, piure, legume la tigaie... Posibilitati sunt multe!
In plus este perfecta in orice dieta ♥


Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape