Salata calda de legume cu ficat de pasare


Imi place ficatelul de pui ♥ Cred ca asta ati observat deja daca ma urmariti de ceva vreme. Pe blog am o gramada de retete cu ficat de pui, care mai de care mai delicioasa ♥♥♥ Cateva recomandari:
Chec aperitiv cu ficatei de pui si piper sichuan
Placinta de ficatei cu ceapa
Pateu din ficat de pui - dukan style
Salata calda prezentata azi ne-a placut extraordinar de mult ♥♥♥ Este o mancare satioasa si delicioasa, se prepara rapid si merita incercata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 1 caserola ficat de pui (400 - 500g)
- 1 dovlecel
- 1 vanata medie
- 2 ardei grasi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura rasa praf de usturoi
- sare (eu am folosit sare roz de Himalaya) si piper macinat


Am spalat bine ficateii in apa rece si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie antiaderenta, pusa pe foc mediu spre mic, am presarat sare si am pus ficateii la prajit.


I-am prajit cateva minute pe ambele parti, apoi i-am scos intr-un castron si i-am acoperit. I-am lasat sa se odihneasca pana cand au fost legumele gata.


Am curatat vanata de coaja, lasand totusi pe suprafata ei si cateva fasii de coaja, apoi am taiat toate legumele in cuburi marisoare.
Am imbracat o tava inalta cu hartie de copt si am pus in ea legumele. Am presarat legumele cu praf de usturoi, sare si piper macinat, am adaugat si uleiul de masline si le-am amestecat bine.



Am bagat tava in cuptorasul electric, la 180 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 20 minute.
Legumele trebuie doar sa inmoaie, nu sa se prajeasca!


Ficateii se pot taia cuburi si se pot amesteca cu legumele, dar eu am ales sa le pun separat in farfurie.


Este o alaturare tare reusita si va asigur ca veti manca cu mare placere ♥♥♥


Pentru culoare puteti adauga in tava cu legume un ardei rosu, ciuperci, zucchini.


Sa ne fie de bine!

Sursa de inspiratie: Salata calda - Manuela Mihalcea

Bento box la serviciu 4


1. Rulouri coapte umplute cu carne - dukan style, kefir Pilos 1.5% grasime


2. Friptura simpla de pui, salata verde si ardei kapia rosu


3. Pizza - dukan style si felii de friptura simpla de pui


4. Muschiulet de porc fiert la cuptor in zeama de varza, pastrama de pui, salata de morcov cu zeama de lamaie, sana de la Monor cu 0.1% grasime


5. Pulpa dezosata de pui, marinata peste noapte in sos de soia si prajita in tigaia neunsa; Crema "de zahar ars" (lapte 1.5% grasime, oua, indulcitor, ness, esenta de vanilie)

Pasta aperitiv de fasole verde


Pateul de fasole verde si cimbru l-am vazut la Ama cu vreo doi ani in urma. De atunci am avut reteta in asteptare in lista mea de pe Pinterest si, desi este o reteta foarte simpla, parca niciodata nu era momentul potrivit sa o incerc.
Fasole verde cumpar foarte des si am preparat multe retete faine cu acest ingredient. Enumar aici cateva, iar restul le descoperiti daca rasfoiti indexul de retete.
Chec aperitiv cu fasole verde si praf de usturoi
Rulada din piept de pui umpluta cu ciuperci si fasole verde
Musaca cu fasole verde
Pulpe de pui cu fasole verde, la punga

Nu stiu cum a reusit Ama sa obtina verdele acela intens la pateul ei! In incercarea de a obtine acea culoare am cumparat fasole verde congelata si am fiert-o la aburi, insa tot s-a decolorat si a prins culoarea fasolei pastai din borcan. Prin urmare puteti folosi fasolea in conserva/borcan fara probleme si astfel sariti faza cu fiertul pastailor.
In ciuda acestui mic inconvenient, pasta asta de fasole verde a iesit DELICIOSA ♥♥♥ N-as fi zis intr-o mie de ani ca poate fi atat de buna o pasta verzulie obtinuta din doar cateva ingrediente ♥♥♥ Neaparat sa incercati!

Ingrediente:
- 500 g fasole pastai verde (eu am avut fasole congelata, pe care am fiert-o la aburi)
- 3 oua fierte
- 1 lingura ulei de nuca
- 1 lingurita cimbru
- sare dupa gust


La aceasta reteta eu am folosit uleiul de nuca achizitionat de pe site-ul adiograsime.ro si mi s-a parut ca a fost cea mai buna idee pe care am putut-o avea ♥ Despre beneficiile uleiului de nuca gasiti informatii pe internet si daca aveti rabdare sa cititi, veti vedea ca are o gramada de proprietati laudabile si de luat in considerare.


Dupa cum am precizat si mai sus, la aceasta reteta puteti folosi fasole proaspata sau cogelata, pe care o veti fierbe la aburi, sau fasole verde din conserva/borcan, pe care o veti scurge bine de apa.
Partea cu fiertul oualor si a pastailor ce se poate numi gatit, ca restul este mai mult decat simplu: efectiv se pun toate ingredientele in vasul mixerului si se transforma in pasta. Gata!



Dupa cum ziceam, totul este foarte simplu!


Pasta de fasole verde este gustoasa si satioasa ♥♥♥ Poate fi servita la micul dejun, cina, ba chiar poate fi luata si la pachetel intr-un borcanas. Puteti adauga si un fir de usturoi verde, asa cum a facut Ama, sau puteti sa il sariti, asa cum am facut eu. Cimbrul este tot ce-i trebuie acestei paste si nu am considerat ca mai are nevoie de altceva. In plus uleiul de nuca este un adaos foarte inspirat, dar poate fi inlocuit cu ulei de masline.


Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.


Sa ne fie de bine!

Prajitura fina - dukan style


Retetele de prajituri au foarte mare cautare si au cele mai multe vizualizari pe blogul meu. Ai zice ca lumea mananca doar prajituri.
Nu, nu am de gand sa postez doar prajituri pe blog de acum inainte, iar faptul ca majoritatea retetelor postate sunt pentru dulciuri este doar o coincidenta. Sa nu va inchipuiti ca avem desert in fiecare zi! Retetele insa se aduna pentru ca mereu fac un desert nou, la distanta de 3 - 4 zile, ceea ce nu se intampla cu ciorbele/tocanitele care se repeta in functie de preferintele de moment.
Prajitura de mai sus este marca Mamy Vio si a iesit neasteptat de frumoasa, buna si delicata ♥♥♥
Pentru ca este o prajitura reusita, ma incumet sa o dedic Dianei - MyBisque, care la sfarsitul lunii ianuarie a implinit 3 ani de blogging.
La multi ani Diana!!! Sa ai parte de cititori multi si fideli, inspiratia sa nu te paraseasca niciodata si blogul tau sa-ti fie mereu sursa de zambet! Primeste te rog dedicatia mea impreuna cu o imbratisare virtuala ( Virtual hug  - la care te invit sa participi daca doresti :D ) ♥♥♥

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 1 plic budinca de cocos
- 3 linguri Slim sugar
- 2 lingurite rase faina de konjac
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita cacao
- 50ml lapte rece
- 1 lingurita esenta alune cu frisca
- un praf de sare
***Crema:
- 500g iaurt degresat (Pilos 0.1% grasime)
- 500g crema de branza (Pilos 0.5% grasime)
- 5 linguri scuturate Slim sugar
- 1 lingura esenta vanilie
- 1 pliculet gelatina granule (10g)
- 100 ml apa rece

Produsele cu link sunt achizitionate de pe site-ul adiograsime.ro .


Prima data m-am ocupat de crema, pentru a-i da timp sa se inchege pana in momentul folosirii.
Am pus gelatina la hidratat in 100 ml apa rece, iar dupa 10 minute am pus vasul la bain marie pana cand gelatina s-a topit. Gelatina nu are voie sa fiarba!
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu crema de branza, indulcitorul si esenta de vanilie. La final am adaugat si gelatina topita, fierbinte, si am amestecat bine. Am lasat castronul deoparte si m-am apucat de foi.


Pentru foi am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma galbenusurile, indulcitorul si esenta de alune cu frisca.
Intr-un castronel am amestecat praful de budinca cu faina de konjac si praful de copt.


Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare am incorporat amestecul uscat in spuma dulce de oua.


Am aprins focul la cuptor si am captusit tava (30 X 35 cm) cu hartie de copt.
Jumatate din compozitia pentru blat am nivelat-o in tava pregatita. Am bagat tava la cuptor, raftul de sus, foc mediu spre mic, pentru 10 minute.


In compozitia ramasa am amestecat cacao si cei 50 ml lapte rece.


Am scos foaia alba din cuptor si imediat, cu grija, am dezlipit hartia de copt de pe fundul ei.


Am pus alta hartie de copt in tava si am nivelat peste ea compozitia cu cacao. Am bagat iar tava in cuptor pentru 10 minute, tot pe raftul de sus si tot la foc mediu spre mic. Imediat dupa ce am scos-o din cuptor am dezlipit hartia cu grija.


Am captusit cu folie alimentara o tava cu peretii inalti (17 X 30 cm), iar foile le-am taiat in doua. Folia am lasat-o mai lunga, pentru a putea impacheta cu ea toata prajitura la final.
In tava captusita am asezat prima jumatate de blat alb. Peste el am nivelat o treime din crema deja pregatita.


Peste crema am asezat cu grija o jumatate de blat cu cacao. Si peste aceasta am nivelat o treime din crema.


A urmat a doua jumatate de blat cu cacao, crema ramasa si la final blatul alb ramas.
Am impachetat prajitura cu folia alimentara si am bagat tava la frigider peste noapte.


A doua zi am desfacut folia alimentara, am rasturnat prajitura pe o tava si apoi am indepartat cu usurinta folia.


Se feliaza foarte frumos, iar sectiunile sunt grozav de frumoase ♥♥♥



Este o prajiturica foarte buna si fina, perfecta pentru o masa festiva sau un rasfat de duminica langa o cafeluta ♥♥♥





Imbratisarile virtuale din cadrul provocarii Virtual hug sunt contorizate in 16 februarie de Alexandrina - Xandrine si ale ei ispravi culinare.

Cozonac Dragobete - dukan style


Doar nu era sa ratez momentul sa postez si eu pe blog o reteta "inimoasa"! Si ce moment mai bun imi puteam alege decat aceasta perioada, cand oficial se sarbatoreste iubirea ♥♥♥
Un astfel de chec cu inimioara la mijloc planuiesc de foarte multa vreme, mai ales de cand l-am vazut pe acesta pe Pinterest. Am tot amanat momentul deoarece nu prea stiam cum sa-l fac conform cu dieta Dukan, dar dupa ce am testat blatul Ioanei, am stiut exact ce si cum voi face.
Initial am vrut sa fac un chec mai mic, apoi s-au anuntat musafiri si rapid am dublat ingredientele. Sa nu va mire deci ca la ingrediente apar cantiati mai mari decat apar in poze.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera si contine un singur tolerat - cacao (limita este de 1 lingurita/zi daca are procent de grasime pana la 12%).
Daca tot a venit vorba de cacao, trebuie sa va spun ca cea achizitionata de pe site-ul adiograsime.ro este atat de neagra si aromata, cum nu am mai intalnit pana acum la nicio cacao cumparata din comert ♥♥♥ O cantitate foarte mica coloreaza tare bine si da gust foarte bun dulciurilor ♥♥♥ Are pret foarte avantajos, punguta de 500g costa doar 12.90 lei! Recomand!

Ingrediente:
***Inimioare:
- 2 oua
- 8 linguri lapte praf degresat
- 2 lingurite esenta de zmeura
- 1 lingura slim sugar
***Blat:
- 8 oua
- 2 lingurite rase faina konjac
- 6 linguri tarate de ovaz
- 12 linguri scuturate lapte praf degresat
- 5 linguri slim sugar
- 2 linguri rase cacao
- 2 lingurite rase praf de copt
- 1 lingurita esenta de cozonac
- 1 lingurita esenta de vanilie



Prima data m-am ocupat de inimioare. Am facut exact reteta de Biscuiti din lapte praf.
Intr-un castronel am amestecat cu ajutorul unui tel ouale, laptele praf, indulcitorul si esenta de zmeura.



Intr-o tava din silicon pentru briose in forma de inimioare, am impartit compozitia rezultata - cate o lingura rasa in fiecare forma.


Am copt inimioarele in cuptorasul electric, 160 grade, foc sus si jos, pentru 12 minute. Au rezultat 12 biscuiti grasuti si rozalii, pe care i-am lasat la racit pe un gratar.


Pentru blat am mixat cateva minute ouale cu faina de konjac, pana cand compozitia si-a marit volumul si s-a ingrosat un pic.


Am adaugat celelalte ingrediente pe rand, continuand mixarea dupa fiecare.


Intr-o tava de cozonac (8 X 27 cm), captusita cu hartie de copt, am nivelat 1/3 din compozitia pentru blat. Am infipt in ea inimioarele rozalii, apoi am turnat cu grija peste ele restul de compozitie cu cacao.



Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.
Creste foarte frumos si nu se lasa aproape deloc in timpul racirii ♥♥♥



L-am feliat dupa ce s-a racit bine. Ia priviti cu ce gustarica frumoasa ne-am intampinat noi musafirii ♥♥♥


Are consistenta de cozonac si nu este deloc umed. Cu ceva modificari, cred ca se poate obtine din acest blat o paine conforma tare buna ♥


Este perfect alaturi de o cana de lapte, cafea sau ceai, deci este perfect si pentru micul dejun ♥


Si ca sa nu cumva sa credeti ca toate feliile ies perfecte in sectiune, ia priviti si niste "eronate":


Iubiti-va mult!

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...