Treceți la conținutul principal

Dovlecel in crusta de tofu


Cu un an in urma am postat pe blog reteta de Dovlecel pane cu tofu afumat. Am facut-o de foarte multe ori de atunci!
Intr-o zi insa m-am gandit sa procedez in alt mod si pentru ca ne-au placut foarte mult dovleceii si in aceasta varianta, azi o postez pe blog pentru colectie. In aceasta varianta mi se par mai simplu de facut, in plus nu a fost nevoie sa aprind cuptorul!

Ingrediente:
- 2 dovlecei nu prea mari
- 250g tofu in saramura
- 3 oua
- 1 lingurita praf de usturoi
- o legatura mica de patrunjel
- putina sare
- 2 linguri ulei


Dovleceii i-am spalat, i-am taiat felii grosute si i-am presarat cu putina sare.
In vasul mixerului am pus tofu scurs bine de saramura, ouale, praful de usturoi si patrunjelul tocat marunt.


Am mixat totul la viteza mare pana cand am obtinut o crema omogena.


Am pus pe foc mediu o tigaie antiaderenta si uleiul l-am pus pe o farfurioara. Cu ajutorul unei pensule de silicon am uns tigaia cu putin ulei. 
Feliile de dovlecel le-am "inecat" in coca crema si apoi le-am pus la prajit in tigaia fierbinte.



Doar de 1 minut pe fiecare parte au nevoie, deci tigaia nu se lasa nesupravegheata!
Inainte de a praji alt rand de dovlecei, tigaia se unge cu ulei.


Crusta de tofu prinde culoare foarte frumoasa, dandu-le dovleceilor o fata tare apetisanta ♥♥♥


Sunt extraordinari de buni ♥♥♥


Crusta nu se inmoaie, prin urmare dovleceii sunt perfecti si la pachetel.


Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. interesanta reteta, imi plac dovleceii tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce verde frumos au marginile! Mai să cred că-i blatul meu cu spanac :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi-am imaginat niciodata sa folosesc tofu pentru asa ceva! Multumesc mult de idee si sa stii ca am sa incerc cat de curand! Sunt foarte curioasa si incerc sa gasesc retete in care sa includ tofu si sa imi si placa.. Dovleceii ii ador :)
    Facuti in asa putin ulei, dovleceii se fac bine, sau raman tari? Eu mereu i-am facut in ulei mai mult, cam de un deget..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dovleceii sunt foarte fragezi de la mama lor, deci nu au nevoie de baie de ulei pentru a fi gatiti :) Daca sunt facuti dupa reteta de mai sus, dovleceii raman fermi, dar deloc nu vei avea impresia ca nu sunt gatiti. Sunt deliciosi, deci ii recomand ♥

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Prajitura cu rabarbar

Scrumbie cu lamaie, la cuptor

Friptura frageda de cocos

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Biscuiti din lapte praf

Negresa Dukan la microunde