Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2015

Salata de couscous cu spanac si kaiser prajit

Sarbatori bogate, cu mancare multa si senzatie de greu - cam asa este Craciunul la romani. N-o sa ma apuc sa mint si sa spun ca la noi in casa este altfel. Asa am pomenit si ducem traditia mai departe. Totusi, dupa sarbatori este recomandat sa te "relaxezi" cu salate, nu de alta dar trebuie sa faci loc pentru masa de Revelion. Prin urmare, azi defilez pe blog cu o salata de iarna, gustoasa si satioasa.

Ingrediente:
- o caserola frunze tinere de spanac ( baby spinach)
- o cutie couscous
- 250 g kaiser
- 3 linguri ulei de nuca
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper macinat
- 1-2 linguri otet


Bineinteles ca se poate folosi alt ulei, dar eu va recomand uleiul de nuca pentru ca da o savoare aparte acestei salate ♥ Uleiul de nuca are o gramada de beneficii pentru sanatate (puteti citi aici cateva: Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate) si este pacat sa nu-l introduceti in alimentatia voastra. Nu se foloseste la gatit, dar in salate este minunat ♥…

Prajitura de cacao cu budinca de mac

Azi as fi postat o ciorba de varza super buna, dar pentru ca in aceasta perioada sunt la mare cautare retetele de prajituri, am zis sa vin si eu cu o propunere pentru cei care sunt la dieta.
Prajiturica asta este inspirata de rulada cu crema de mac, postata cu ceva vreme in urma. Este o prajitura foarte buna si va promit ca nu-si va da nimeni seama ca nu contine faina, zahar si nici grasime, deci o puteti prepara pentru masa de Craciun.
Acest desert este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de ciocolata
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri amidon de porumb (30g)
- 2 linguri seminte de mac
- 2 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de cocos
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita slim sugar
- 2 linguri lapte rece 1.5% grasime

Pentru blat am batut albusurile spuma tare.…

Briose cu quark - dukan style

Era musai sa va zic de briosele astea pentru ca au iesit super-bune ♥♥♥
Totul a pornit de la o cutie de quark cumparata la reducere. Trebuia consumat repejor, asa ca am adunat pe langa quark alte cateva ingrediente si m-am apucat de treaba. La final am fost uimita si incantata de rezultatul fain si bun ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 500g quark sau crema de iaurt
- 4 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 1 lingura gluten
- 2 linguri faina de soia
- 9 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 5 linguri scuturate slim sugar
- 1 lingurita esenta de unt
- 1 lingurita esenta de fistic
- 1 lingurita praf de copt


Albusurile le-am batut spuma tare.
Intr-un alt castron am mixat galbenusurile cu quarkul, taratele de ovaz, glutenul, faina de soia, laptele praf, indulcitorul, praful de copt si esentele.


Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare si ample am amestecat spuma de albusuri in cealalta compozitie.


Am impartit amestecul in formele…

Parada "Virtual hug" - decembrie 2015

Provocarea mea cea draga a implinit doi anisori. Sa-mi traiasca si sa creasca mare!!! Ca este o provocare faina si corecta cred ca s-a aflat deja, iar mesajele de bine scrise pana acum au provocat multe zambete si au infrumusetat multe zile. Cu ajutorul fetelor inimoase, participante la acest proiect, am reusit sa pun in aplicare ideea mea de oferi ceva fara sa astepti ceva in schimb. Le multumesc ca mi-au fost alaturi si au crezut in aceasta idee!!! ♥
Luna aceasta, din intamplare, am ajuns sa fiu chiar eu gazda provocarii. Cu mare drag va prezint imbratisarile virtuale trimise in perioada 16 noiembrie - 15 decembrie 2015.

Claudia cea harnicuta a hotarat ca postul nu trebuie sa fie anost si plictisitor si ne-a incantat privirile cu un minunat cozonac de post cu rahat ♥ I l-a dedicat  Roxanei - Rocsy in bucatarie si sunt sigura ca dedicatia ei a fost bine primita.


Stefy harnicuta a pregatit cornuri cu crema de ciocolata dupa reteta Elenei - Bucataria Elenei si a tinut sa-i multumeasca…

Un Craciun dukan syle

Am fost intrebata de foarte multa lume cum este posibil sa ramai la dieta in timpul sarbatorilor. Raspunsul meu a fost mereu "Se poate!". Aveti nevoie doar de putina organizare, ceva imaginatie si timp pentru gatit.
***Primul lucru care trebuie facut este sa alegeti preparatele pe care doriti sa le gatiti. Tineti cont ca este mai importanta starea voastra de bine si ca nu este cazul sa faceti acum o tona de mancare. Axati-va pe cateva retete, simple si bune, care sa va tina departe de tentatiile neconforme. Incercati sa nu gatiti prea separat de restul familiei, ci incercati sa-i hraniti cu mancare gatita dietetic. In cele mai multe cazuri nici nu-si vor da seama! Puneti-va imaginatia la incercare si aranjati bucatele frumos pe farfurie! Prima data mancam cu ochii, nu stiati?
***Al doilea lucru - faceti o lista cu ingredientele necesare si cumparati din timp tot ce va trebuie. Pentru a evita aglomeratia din magazine si pentru a castiga timp pretios, eu recomand cumparaturil…

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de sunca de curcan/pui/etc. Sunca in acest caz este o bucata faina de burta de porc, cu o generoasa fasie de carne pe mijloc.
Da, am taiat si noi porcul. Am facut jumeri, am pus slanina la sare, am umplut congelatorul cu carne, ba chiar am facut si pomana porcului. O bucata de burta am pastrat-o pentru aceasta reteta. "Vinovata" pentru aceasta incercare cu rezultat super bun este Simona, gazda provocarii "Weekend cu spor". La ea am vazut aceasta reteta si a fost musai sa incerc. Ei bine, ma felicit pentru alegerea facuta! ♥ Sunca fiarta in moare este delicioasa ♥♥♥

Ingrediente:
- 2 bucati burta de porc
- 2 litri zeama de varza murata
- 1 lingura cimbru uscat
- 1/2 lingurita rasa fulgi ardei iute
- 2 linguri boia dulce
- 3 foi de dafin
- 1 capatana usturoi


Intr-o cratita inalta si incapatoare am pus la fiert moarea impreuna cu foile d…

Cilbir

In primul rand la multi ani celor care-si serbeaza azi ziua de nume! Nicoleta, Nicolae, Nicu - sa ne traiti cu numele, sa fiti veseli si sanatosi, casa sa va fie plina de prieteni si ziua sa va fie una memorabila!!!
Chiar daca este sarbatoare, sau tocmai pentru ca este sarbatoare, trebuie sa mai si mancam. Si pentru ca o zi buna se cunoaste de dimineata, iar un mic-dejun gustos este foarte important pentru asta, azi va propun o reteta simpla in care oul este vedeta. Reteta este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din atac daca folositi iaurt cu 0.1% grasime.
Ideea am vazut-o la Dana si pentru ca suna interesant, am incercat, am mancat, mi-a placut si acum vin si eu cu reteta pe blog.

Ingrediente (1 portie):
- 2 oua
- un iaurt cremos mic
- 1 lingurita rasa praf de usturoi (sau 1 catel usturoi curatat si maruntit fin)
- 1 varf lingurita paprika (eu am avut paprika afumata)
- 1 varf lingurita oregano
- 1 varf lingurita menta uscata
- 4 linguri o…