luni, 28 decembrie 2015

Salata de couscous cu spanac si kaiser prajit


Sarbatori bogate, cu mancare multa si senzatie de greu - cam asa este Craciunul la romani. N-o sa ma apuc sa mint si sa spun ca la noi in casa este altfel. Asa am pomenit si ducem traditia mai departe. Totusi, dupa sarbatori este recomandat sa te "relaxezi" cu salate, nu de alta dar trebuie sa faci loc pentru masa de Revelion. Prin urmare, azi defilez pe blog cu o salata de iarna, gustoasa si satioasa.

Ingrediente:
- o caserola frunze tinere de spanac ( baby spinach)
- o cutie couscous
- 250 g kaiser
- 3 linguri ulei de nuca
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper macinat
- 1-2 linguri otet


Bineinteles ca se poate folosi alt ulei, dar eu va recomand uleiul de nuca pentru ca da o savoare aparte acestei salate ♥ Uleiul de nuca are o gramada de beneficii pentru sanatate (puteti citi aici cateva: Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate) si este pacat sa nu-l introduceti in alimentatia voastra. Nu se foloseste la gatit, dar in salate este minunat ♥♥♥


Am pregatit coucousul dupa indicatiile de pe cutie si l-am amestecat cu uleiul de nuca.
Kaiserul l-am taiat bastonase si l-am prajit intr-o tigaie uscata, doar cat sa prinda un pic de culoare.
Ceapa verde am taiat-o marunt, iar frunzele de spanac le-am lasat intregi.


Intr-un castron mare am amestecat toate ingredientele, am potrivit gustul cu sare, piper macinat si otet, apoi am portionat salata in castroane mici.


A fost foarte buna ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

miercuri, 23 decembrie 2015

Prajitura de cacao cu budinca de mac


Azi as fi postat o ciorba de varza super buna, dar pentru ca in aceasta perioada sunt la mare cautare retetele de prajituri, am zis sa vin si eu cu o propunere pentru cei care sunt la dieta.
Prajiturica asta este inspirata de rulada cu crema de mac, postata cu ceva vreme in urma. Este o prajitura foarte buna si va promit ca nu-si va da nimeni seama ca nu contine faina, zahar si nici grasime, deci o puteti prepara pentru masa de Craciun.
Acest desert este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de ciocolata
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri amidon de porumb (30g)
- 2 linguri seminte de mac
- 2 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de cocos
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita slim sugar
- 2 linguri lapte rece 1.5% grasime

Pentru blat am batut albusurile spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat in spuma de albusuri galbenusurile, indulcitorul si esenta de ciocolata.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu ness-ul, laptele praf si cacao. Acest amestec uscat l-am incorporat cu ajutorul unui tel in spuma dulce de oua.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm).


Am copt blatul 45 minute la foc mediu spre mic, pe raftul de sus al cuptorului.


Pentru crema am pus la fiert 400 ml lapte.
Intr-un vas am amestecat bine amidonul cu indulcitorul, esenta, semintele de mac si 100 ml lapte rece.


Cand laptele s-a infierbantat, am turnat amestecul cu mac si am continuat fierberea la foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat.


Am scos blatul din tava, am captusit tava cu folie de plastic si am taiat blatul in doua foi.
Am asezat in tava prima foaie de blat si am nivelat deasupra ei budinca fierbinte.


Peste budinca am asezat a doua foaie de blat si am presat usor.
Intr-un castronel am amestecat bine ingredientele pentru glazura si amestecul obtinut l-am intins pe suprafata prajiturii.
Am bagat prajitura la frigider peste noapte.


A doua zi am scos cu grija prajitura pe un platou si am indepartat folia de plastic.


Se feliaza foarte frumos, iar contrastul de culori face sectiunea sa arate apetisant ♥


Eu nu am insiropat blatul, dar cu ajutorul budincii fierbinti, am obtinut un blat usor insiropat.


Neaparat sa incercati! Merita ♥♥♥


Va urez spor la treburi!

sâmbătă, 19 decembrie 2015

Briose cu quark - dukan style


Era musai sa va zic de briosele astea pentru ca au iesit super-bune ♥♥♥
Totul a pornit de la o cutie de quark cumparata la reducere. Trebuia consumat repejor, asa ca am adunat pe langa quark alte cateva ingrediente si m-am apucat de treaba. La final am fost uimita si incantata de rezultatul fain si bun ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 500g quark sau crema de iaurt
- 4 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 1 lingura gluten
- 2 linguri faina de soia
- 9 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 5 linguri scuturate slim sugar
- 1 lingurita esenta de unt
- 1 lingurita esenta de fistic
- 1 lingurita praf de copt


Albusurile le-am batut spuma tare.
Intr-un alt castron am mixat galbenusurile cu quarkul, taratele de ovaz, glutenul, faina de soia, laptele praf, indulcitorul, praful de copt si esentele.


Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare si ample am amestecat spuma de albusuri in cealalta compozitie.


Am impartit amestecul in formele de silicon pentru briose, lasand un pic de loc deasupra.
Pentru ca nu am avut destule forme pentru briose, am pus restul de compozitie intr-o forma de chec. Nu va sfatuiesc sa faceti asta, deoarece checul s-a lasat foarte mult in timp ce se racea. Briosele au ramas insa faine si inalte ♥♥♥


Am copt briosele la foc mediu spre mic, pe raftul de sus al cuptorului, pentru aproape o ora.


Le-am lasat 5-10 minute sa se racoreasca in forme, apoi le-am scos pe un platou.
Ia priviti frumuseti aurii:


Miros tare fain si sunt foarte bune la gust ♥♥♥


Sunt perfecte la micul-dejun si la pachetel ♥


Interiorul este usor umed, sunt foarte pufoase si gustoase ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Vreau sa va aduc aminte ca site-ul adiograsime.ro ofera reducere 5% oricarui cumparator care precizeaza numele acestui blog, Cristina's World, in casuta de comentarii din pagina de comanda, inainte de a finaliza comanda.


miercuri, 16 decembrie 2015

Parada "Virtual hug" - decembrie 2015



Provocarea mea cea draga a implinit doi anisori. Sa-mi traiasca si sa creasca mare!!!
Ca este o provocare faina si corecta cred ca s-a aflat deja, iar mesajele de bine scrise pana acum au provocat multe zambete si au infrumusetat multe zile. Cu ajutorul fetelor inimoase, participante la acest proiect, am reusit sa pun in aplicare ideea mea de oferi ceva fara sa astepti ceva in schimb. Le multumesc ca mi-au fost alaturi si au crezut in aceasta idee!!! ♥
Luna aceasta, din intamplare, am ajuns sa fiu chiar eu gazda provocarii. Cu mare drag va prezint imbratisarile virtuale trimise in perioada 16 noiembrie - 15 decembrie 2015.

Claudia cea harnicuta a hotarat ca postul nu trebuie sa fie anost si plictisitor si ne-a incantat privirile cu un minunat cozonac de post cu rahat ♥ I l-a dedicat  Roxanei - Rocsy in bucatarie si sunt sigura ca dedicatia ei a fost bine primita.


Stefy harnicuta a pregatit cornuri cu crema de ciocolata dupa reteta Elenei - Bucataria Elenei si a tinut sa-i multumeasca pentru inspiratie.


Loredana si-a chemat "spiridusii ajutatori" in bucatarie si au modelat cu ajutorul unui instrument special bicuitei pentru seri magice. Pozele cu aroma au fost trimise cu drag catre mine (Multumesc!!!!!), Wish si Ana.


Lubita - Povesti din bucatarie mi-a facut surpriza de a ma fericii pe mine cu imbratisarea ei virtuala, iar eu nu pot decat sa-i multumesc pentru participarea constanta la aceasta provocare si pentru toate cuvintele frumoase cu care nu a fost deloc zgarcita ♥♥♥ Mi-a fost dedicata o steluta dulce cu ness si nuca


Bineinteles ca nu putea sa lipseasca Maria Zambetania de la apel! De la inceput a sustinut micul meu proiect si nu a fost luna in care sa lipseasca. Apropo, ea este urmatoarea gazda si cum urmeaza muuuulte sarbatori, o sa aiba o parada tare faina de afisat pe blogul ei in 16 ianuarie ♥♥♥ Cum Maria este mare "tortuleasa", a pregatit cu mare drag un tort cu blat de ruladă, creme de ciocolată și portocale si i l-a dedicat Claudiei - Bucate, vorbe si arome.


Nici Alexandrina nu-mi aduc aminte sa fi lipsit de la provocare vreodata si chiar daca este foarte ocupata luna ceasta, tot si-a facut un pic de timp sa-i multumeasca Magdei - Cat's kitchen pentru reteta de rosii uscate la soare.



Ei, ziceti voi ca fetele astea nu merita toate imbratisarile din lume ♥♥♥
Sunteti grozave fetelor!!!

Regulile acestei provocari sunt urmatoarele:
1. In fiecare luna alegeti cel putin un blog din blogosfera asta mare si pomeniti-l intr-o postare de pe blogul vostru. Postarea respectiva nu trebuie sa fie un elogiu la adresa blogului ales, dar straduiti-va sa scrieti macar un lucru bun despre despre acel blog. Poate fi un sfat prietenesc despre cum poate creste sau poate fi o reteta pe care i-o dedicati, poate fi o recenzie a blogului respectiv sau poate fi o dedicatie muzicala. Important este ca postarea respectiva sa contina macar un link catre blogul ales si cateva cuvinte dedicate aceluias blog.
2. Daca vreti sa se stie ca participati la aceasta provocare, folositi imaginea de mai sus si puneti un link catre aceasta postare. Nu este o conditie obligatorie, dar numai prin publicitate provocarea asta va putea creste.
3. Pentru a pastra ideea de baza de la care a pornit aceasta provocare, incercati sa alegeti in fiecare luna bloguri pe care nu le-ati vizitat pana acum. Iesiti din zona de comfort si vizitati bloguri noi!
4. Veniti si lasati pe blogul meu sau pe grupul de pe facebook special creeat pentru aceasta provocare un comentariu cu link catre postarea voastra.
5. Lasati un comentariu de genul "Azi m-am gandit la tine. Sa ai parte de o zi minunata!" pe blogul ales de voi si dati de stire acelei persoane ca v-ati gandit la ea.
6. Nu va asteptati sa va fie intors gestul! Nu este un schimb de link-uri, nu este nimeni obligat sa participe si poate participa orice blog! Fiti darnici fara a avea pretentia sa primiti ceva in schimb!

In jurul datei de 15 a fiecarei luni, unul dintre blogurile participante (sau eu) va posta o parada a acestei provocari. Daca doriti sa fiti voi gazde, dati-mi de stire!

Acestea fiind zise, astept in fiecare luna imbratisarile voastre virtuale!!! ♥

marți, 15 decembrie 2015

Un Craciun dukan syle



Am fost intrebata de foarte multa lume cum este posibil sa ramai la dieta in timpul sarbatorilor. Raspunsul meu a fost mereu "Se poate!". Aveti nevoie doar de putina organizare, ceva imaginatie si timp pentru gatit.
***Primul lucru care trebuie facut este sa alegeti preparatele pe care doriti sa le gatiti. Tineti cont ca este mai importanta starea voastra de bine si ca nu este cazul sa faceti acum o tona de mancare. Axati-va pe cateva retete, simple si bune, care sa va tina departe de tentatiile neconforme. Incercati sa nu gatiti prea separat de restul familiei, ci incercati sa-i hraniti cu mancare gatita dietetic. In cele mai multe cazuri nici nu-si vor da seama! Puneti-va imaginatia la incercare si aranjati bucatele frumos pe farfurie! Prima data mancam cu ochii, nu stiati?
***Al doilea lucru - faceti o lista cu ingredientele necesare si cumparati din timp tot ce va trebuie. Pentru a evita aglomeratia din magazine si pentru a castiga timp pretios, eu recomand cumparaturile pe internet. La aceasta ora sunt multe magazine virtuale care comercializeaza la preturi foarte bune cam tot ce va doriti, mai putin produse perisabile (carne, branza, oua...), care oricum se gasesc la orice magazin si nu necesita deplasari speciale.
Vreau sa va aduc aminte ca site-ul adiograsime.ro ofera reducere 5% oricarui cumparator care precizeaza numele acestui blog, Cristina's World, in casuta de comentarii din pagina de comanda, inainte de a finaliza comanda.



***Al treilea lucru - tineti cont de taratele obligatorii si de numarul alimentelor tolerate folosite in preparate! Pentru asta alegeti cat mai multe preparate fara  tolerate si dulciuri care nu contin prea mare cantitate de tarate.
Bine, bine, dar ce sa fac de mancare? - asta este a doua intrebare cel mai des primita. M-am ferit pana acum sa propun meniuri sau o anumita reteta, asta pentru ca fiecare are gusturile lui si poate ce-mi place mie nu place tuturor, dar pentru ca sunt multe insistente, mai jos aveti cateva propuneri pentru meniu de sarbatoare. Bineinteles ca nu trebuie sa va rezumati la ele. In indexul pentru RETETE DUKAN gasiti o gramada de retete din care puteti alege.

Aperitive:
Supe/ciorbe:
Feluri principale:
Deserturi:

Va urez spor la treburi si sarbatori frumoase si vesele!!!

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Sunca fiarta in zeama de varza murata


Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de sunca de curcan/pui/etc. Sunca in acest caz este o bucata faina de burta de porc, cu o generoasa fasie de carne pe mijloc.
Da, am taiat si noi porcul. Am facut jumeri, am pus slanina la sare, am umplut congelatorul cu carne, ba chiar am facut si pomana porcului. O bucata de burta am pastrat-o pentru aceasta reteta. "Vinovata" pentru aceasta incercare cu rezultat super bun este Simona, gazda provocarii "Weekend cu spor". La ea am vazut aceasta reteta si a fost musai sa incerc. Ei bine, ma felicit pentru alegerea facuta! ♥ Sunca fiarta in moare este delicioasa ♥♥♥

Ingrediente:
- 2 bucati burta de porc
- 2 litri zeama de varza murata
- 1 lingura cimbru uscat
- 1/2 lingurita rasa fulgi ardei iute
- 2 linguri boia dulce
- 3 foi de dafin
- 1 capatana usturoi


Intr-o cratita inalta si incapatoare am pus la fiert moarea impreuna cu foile de dafin, cimbrul uscat si fulgii de ardei iute.


Cand zeama a inceput sa fiarba, am pus in ea bucatile de sunca, usor crestate la suprafata.
Simona recomanda ca sunca sa nu fie fiarta mai mult de 15 minute, insa sunca mea a fost grosuta bine. Eu am fiert-o 30 minute, la foc mediu spre mic, cronometrat din momentul in care am pus-o in zeama fierbinte.


Dupa cele 30 minute am scos sunca din zeama de varza intr-o strecuratoare si am lasat-o 30 minute sa se scurga bine de apa si sa se racoreasca.


Intre timp am curatat usturoiul si l-am pisat.
Am asezat bucatile de sunca pe o tava si le-am frecat pe toate partile, inclusiv pe sorici si prin crapaturi, prima data cu usturoi pisat si apoi cu boia dulce.




Am dat sunca la rece pana a doua zi.
Nu-mi ajung cuvintele sa o laud, atat de buna este ♥♥♥ Multumesc Simona pentru idee!!!


Toti degustatorii au laudat sunca asta ♥
Este un aperitiv minunat chiar si pentru masa de Craciun ♥


Se pastreaza la rece si parca este mai buna dupa doua - trei zile de la preparare ♥
Sa ne fie de bine!

duminică, 6 decembrie 2015

Cilbir


In primul rand la multi ani celor care-si serbeaza azi ziua de nume! Nicoleta, Nicolae, Nicu - sa ne traiti cu numele, sa fiti veseli si sanatosi, casa sa va fie plina de prieteni si ziua sa va fie una memorabila!!!
Chiar daca este sarbatoare, sau tocmai pentru ca este sarbatoare, trebuie sa mai si mancam. Si pentru ca o zi buna se cunoaste de dimineata, iar un mic-dejun gustos este foarte important pentru asta, azi va propun o reteta simpla in care oul este vedeta. Reteta este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din atac daca folositi iaurt cu 0.1% grasime.
Ideea am vazut-o la Dana si pentru ca suna interesant, am incercat, am mancat, mi-a placut si acum vin si eu cu reteta pe blog.

Ingrediente (1 portie):
- 2 oua
- un iaurt cremos mic
- 1 lingurita rasa praf de usturoi (sau 1 catel usturoi curatat si maruntit fin)
- 1 varf lingurita paprika (eu am avut paprika afumata)
- 1 varf lingurita oregano
- 1 varf lingurita menta uscata
- 4 linguri otet


Am pus la fiert o craticioara mica cu apa, cat sa acopere un ou.
Iaurtul l-am amestecat bine cu praful de usturoi. Eu nu suport bine usturoiul, de aceea am folosit praf de usturoi, dar se poate folosi usturoi tocat marunt.
Ouale le-am spart cu grija intr-un castronel.


Cand apa a inceput sa fiarba, am dat focul mic, am adaugat otetul si am turnat cu grija ouale in apa.


Nu se amesteca, nu se misca craticioara, nu se face nimic altceva decat se asteapta 5 minute sa se inchege ouale.
Cu ajutorul unei palete am scos ouale din apa si le-am acordat cateva minute sa se scurga bine de apa (am sprijinit paleta de craticioara).


Intr-o farfurioara am turnat iaurtul cu aroma de usturoi. Peste el am asezat ouale bine scurse de apa.


Deasupra am presarat paprika, oregano si menta uscata.


Absolut minunat ♥♥♥


Usor de facut, gustos si frumos colorat ♥♥♥


Sa ne fie de bine!
Daca va este teama de gatirea oului in apa (desi n-ar trebui!), puteti fierbe ouale in folie, ca aici:  Perfect Poached Eggs - 3 Ways | Jamie Oliver. Spor la treaba si pofta mare!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape