Placinta de branza cu seminte de chia


Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor de chia, azi am ocazia sa ma laud ca am incercat si eu reteta. Ne-a placut foarte mult, se face foarte usor si merge de minune la pachetel ♥♥♥
Seminte de chia este prima data cand folosesc. Nu le cunosteam si nici nu stiam in ce preparate as fi putut sa le folosesc, dar dupa ce m-am documentat putin am aflat ca sunt minune la casa omului. Informatii despre aceste seminte gasiti la o simpla cautare pe net, ba chiar si minim 8 motive pentru care să începi să le consumi. Le gasiti de cumparat pe internet (adiograsime.ro), la plafare si chiar in supermarketuri. In dieta Dukan aceste seminte sunt permise din faza de atac, in limita a 1 lingura/zi
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac si cu dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 4 oua
- 500g branza de vaci degresata (eu am folosit Romfulda 1% grasime)
- 3 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri seminte de chia
- 1 lingurita esenta lamaie



Acum urmeaza partea cea mai "grea": toate ingredientele se amesteca intr-un castron, iar amestecul rezultat se toarna si se niveleaza intr-o tava de silicon. Gata   ツ 




Tava mea de silicon in forma de inima corespunde unei tavi rotunde de tort cu diametrul de 22 cm.
Am copt placintica la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 50 minute. Miroase minunat si arata tare bine cand este gata ♥♥♥


Eu am feliat-o dupa ce s-a racit bine. Semintele de chia chiar se potrivesc bine in aceasta placinta ♥♥♥



Chiar daca este o reteta simpla de tot, m-am trezit ca i-am facut o gramada de poze ツ 





Sa ne fie de bine!

Curry de pui cu lapte si ceapa verde


Maria, o doamna foarte draguta si harnica, membra a grupului "La masa cu dukan" de pe facebook, a avut ideea minunata de a combina doua retete de pe blogul meu, Pui cu lapte de cocos si curry si Pui in lapte, si a obtinut un fel de mancare care nu are doar fata comerciala ci este si delicios ♥ Am preluat si eu ideea ei si astazi defilez pe blog cu minunatia ♥
Multumesc Maria Geanina pentru idee!!! ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP sau PL in functie de cata ceapa folositi.

Ingrediente:
- 1 pui mare taiat bucati
- 2 legaturi ceapa verde
- 600 ml lapte
- 2 lingurite praf curry
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita boia dulce
- putina sare si piper macinat


Bucatile de pui le-am prajit intr-o tigaie antiaderenta, doar cat sa-si schimbe culoarea pe toate partile.
Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o intr-o tava cu peretii inalti. Peste stratul de ceapa verde am asezat pucatile de pui prajite si le-am presarat cu putina sare si piper macinat.


Condimentele le-am amestecat cu putin lapte intr-un castronel si am turnat totul peste bucatile de pui din tava.


Am adaugat si restul de lapte in tava si am acoperit tava cu folie de aluminiu.



Am bagat tava la cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru o ora.


Am scos bucatile de pui intr-un alt vas, iar sosul si ceapa le-am turnat intr-un castron. Nu va speriati daca are aspect de sos taiat, pentru ca asa trebuie sa arate.
Sosul l-am blenduit bine cu ajutorul pasatorului electric, pana a devenit un sos fin si legat.



La servire, am asezat pe farfurii bucatile de pui si am turnat deasupra lor sos.
Arata tare bine si miroase tare bine ♥ Este o mancare gustoasa si satioasa ♥



Maria a folosit usturoi verde, dar eu am ales sa folosesc ceapa verde pentru ca primisem multa. Data viitoare incerc si cu usturoi verde.



Sa ne fie de bine!

Musaca cu fasole verde


Musaca am tot facut de-a lungul timpului, ba cu cartofi, ba cu ciuperci, ba chiar si cu dulma. Am mai facut cu pleurotus, cu vinete, cu dovlecel, prin urmare era logic sa fac acum musaca cu fasole verde.
A iesit foarte buna si aspectuasa ♥♥♥ Se face foarte usor si a mers de minune si la pachetel ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
- 700g pulpa de pui tocata
- 500g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg fasole verde (eu am avut congelata)
- 450g iaurt (eu am folosit Zuzu 0.1% grasime)
- 5 oua
- sare si piper macinat
*** In compozitia de carne am amestecat si cateva ciupercute facute cu o seara inainte la gratar, dar acest ingredient este optional.


Intr-o cratita am calit in ulei de masline ceapa tocata marunt, impreuna cu o lingurita rasa de sare si 1/4 lingurita piper macinat. Cand ceapa a devenit sticloasa, am pus peste ea carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca impreuna, amestecand mereu, pana cand carnea si-a schimbat culoarea si s-a desfacut in granule.
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu ouale, putina sare si putin piper macinat.
Intr-o tava inalta (20 x 30 cm), captusita cu hartie de copt, am asezat un strat de vasole verde congelata. Am pus pastaile in acelasi sens, pe latura lunga a tavii, pentru a fi mai usor de taiat la final.


Peste fasole am turnat o treime din iaurtul amestecat cu ou....


... apoi am turnat carnea tocata calita cu ceapa si am nivelat-o frumos peste fasole.


Deasupra carnii am pus restul de fasole verde congelata.


Peste fasole am turnat restul de iaurt amestecat cu oua.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.


O frumusete, nu altceva ♥♥♥


Se feliaza foarte frumos si arata tare bine in farfurie ♥♥♥


Este foarte buna atat calda cat si rece ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Rasturnica cu rabarbar - dukan style


Deserturi cu rabarbar am destul de multe pe blog, asta pentru ca ne plac mult ♥♥♥
Prajitura de fata a iesit atat de pufoasa si buna, ca nu a apucat prea mult sa stea pe tava ♥♥♥ Este un desert conform cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de consolidare si nu contine tolerate.

Alte retete cu rabarbar:
Prajitura dukan cu budinca si rabarbar
Prajitura dukan cu rabarbar si crema coapta de iaurt
Prajitura dukanita cu rabarbar si bezea
Prajitura cu rabarbar
Prajitura dukan cu rabarbar
Dulceata dietetica de rabarbar
Inghetata de rabarbar

Ingrediente:
- 6 tije subtiri de rabarbar
- 6 oua
- 3+1 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 linguri tarate ovaz
- 6 linguri scuturate lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura tarate psyllium
- 2 lingurite rase faina konjac
- 1 lingurita aroma de cozonac


Tijele de rabarbar le-am curatat de coaja, le-am taiat cuburi si le-am amestecat cu o lingura de eritritol cu stevia intr-un castronel.
In alt castronel am amestecat taratele de ovaz, faina de konjac, laptele praf si taratele de psyllium.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat in castron galbenusurile, 3 linguri eritritol cu stevia si aroma de cozonac.


In spuma dulce de oua am incorporat amestecul uscat, cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.


Intr-o tava dreptunghiulara (20 x 30 cm) si cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt, am imprastiat cubuletele indulcite de rabarbar.


Deasupra lor am turnat cu grija compozitia pentru blat. Trebuie turnat incet si nu intr-un singur loc, pentru a nu misca cubuletele de la locul lor.


Am bagat tava in cuptorul cald, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Blatul prinde culoare foarte frumoasa, creste frumos si uniform si arata foarte apetisant ♥♥♥ Nu se lasa deloc dupa racire si miroase senzational de bine ♥♥♥


Dupa ce s-a racorit o jumatate de ora in tava, am rasturnat prajitura pe un platou. Ia priviti ce frumusete:



De preferabil se feliaza rece, dar daca familionul nu are rabdare si ii tot da tarcoale, o puteti felia imediat. La mine asa s-a intamplat  



Blatul este pufos si bun, iar in combinatie cu rabarbar este o minunatie ♥♥♥


In faza de consolidare puteti folosi cubulete de fructe in loc de cubulete de rabarbar.


Sa ne fie de bine!

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...