Chec din lapte praf cu goji


Magia laptelui praf am observat-o si la Biscuiti din lapte praf, totusi am ramas masca cand am taiat checul asta si am zarit sectiunea ♥♥♥ Nu m-am asteptat la acest rezultat si am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥
Lapte praf cu 0.1% grasime gasiti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro. Acest lapte este vedeta principala a acestei retete. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Inspiratie mi-a fost Oana Camacho, o dukanita foarte veche si foarte inventiva.

Ingrediente:
- 4 oua
- 9 linguri lapte praf 0.1%  grasime                                                  
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri amidon de porumb
- 2 linguri rase gluten                                              
- 10 linguri lapte rece 1.5% grasime                                                
- 1 lingura aroma cozonac                                                
- 1 lingurita praf de copt                                                
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin otet sau suc de lamaie
- 2 linguri fructe goji


Intr-un bol am pus ouale si le-am mixat la viteza maxima 1 minut.
                                   

Am adaugat eritritolul, aroma de cozonac si laptele rece si am mixat inca 1 minut. A urmat laptele praf, amidonul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingura de otet.


A urmat glutenul...


... si fructele goji.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara de silicon, cu peretii inalti (22 X 13 cm).


Am copt checul in cuptorasul electric la 160 grade, pentru 30 minute.


Am scos checul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a-l taia. L-am pudrat cu lapte praf pentru fata comerciala.
Se taie foarte frumos, iar sectiunea te lasa mut ♥♥♥


Are consistenta compacta si nu este deloc umed in interior.







A fost foarte bun langa cafeaua de dimineata ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

Tort la metru cu aroma de pere


Pentru ca este un tort lung, lat si inalt  am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai mica cu el, se face foarte usor, este extraordinar de bun, crema este multa si spumoasa, deci nu sunt motive sa nu-l incercati. ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 8 oua
- 4 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri tarate psyllium
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita faina konjac
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de pere
***Crema:
- 2 plicuri budinca vanilie
- 1 litru lapte 1.5% grasime
- 4 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 oua
- 1 lingura esenta de pere
- 2 plicuri gelatina granule
- 200 ml apa rece
***Pentru insiropat:
- 100 ml lapte rece

Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat peste albusuri galbenusurile, eritritolul si esenta de pere.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz, taratele, de grau, taratele de psyllium, laptele praf, faina de konjac si praful de copt. Acest amestec uscat l-am incorporat in spuma dulce de oua cu ajutorului unui tel si cu miscari usoare.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara inalta (22 X 35 cm), captusita pe fund cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute. Blatul l-am lasat sa se raceasca in tava pana cand am pregatit crema.


Pentru crema am pus gelatina la hidratat in 200 ml apa rece pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain -marie. Intr-un castron mare am pus cele 4 albusuri, iar galbenusurile le-am amestecat intr-un alt castronel cu eritritolul, praful de budinca, esenta de pere si 200 ml lapte rece. Restul de 800 ml lapte l-am pus la fiert.


Gelatina topita am turnat-o peste albusuri, apoi am batut albusurile spuma tare cu ajutorul mixerului.



In laptele fierbinte am turnat amestecul cu galbenusuri si am fiert la foc mic, amestecand mereu, pana cand s-a inchegat budinca. Am lasat budinca sa se racoreasca pe balcon 15 minute. Pe suprafata ei am pus folie alimentara ca sa nu prinda pojghita.
Budinca racorita am incorporat-o in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.



Am scos blatul din tava si l-am taiat in trei foi.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara.
Am asezat in tava prima foaie de blat, deasupra ei am turnat jumatate din crema, deasupra cremei am asezat alta foaie de blat si am repetat procedeul inca o data.
La final avem trei straturi de blat si doua de crema.



Ultima foaie am insiropat-o cu 100 ml lapte rece, cu ajutorul unei pensule. Celelalte foi nu au nevoie de insiropare pentru ca isi trag cat au nevoie din crema ce le acopera.


Am pus tava la rece peste noapte.
A doua zi am feliat si am servit tortul la cafeaua de dimineata.
Se feliaza foarte frumos si arata foarte bine in sectiune ♥♥♥


Moale, aromat, delicios ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Chec dukan cu gem


Pentru ca mai aveam cam jumatate de borcanel dintr-un gem fara zahar, am hotarat sa-l folosesc la ceva dulce. Am adunat repede intr-un bol cateva ingrediente + gemul ce trebuia consumat si am facut un chec bun, pufos si aromat care ne-a facut dimineata mai frumoasa, alaturi de o cafea buna ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din croaziera (daca se foloseste dulceata/gem de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov) si din consolidare daca se foloseste gem de fructe fara zahar sau cu indulcitor. Este o reteta foarte simpla si cu rezultat delicios ♥♥♥

Ingrediente:
- 4 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita faina de konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 4 linguri gem/dulceata permis in dieta
- 1 lingurita bicarbonat stinsa cu 1 lingura otet

Toate ingredientele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu un tel.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava inalta de silicon (22 X 13 cm).


Am bagat tava in cuptorasul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 50 minute.


Am scos checul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am pudrat cu putin lapte praf si l-am portionat.


Este foarte bun si are o culoare foarte frumoasa ♥♥♥



Nu este un chec umed si nici uscat, nu foarte dulce dar nici fad. Este exact asa cum trebuie sa fie ♥♥♥
A fost perfect si la pachetel ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Inghetata de ciocolata cu menta proaspata


Credeti in semne?
De multicel nu am mai participat la provocarea Mystery box challenge. Nu gaseam inspiratie pentru a face ceva bun din ingredientele date, chiar daca uneori era chiar mura in gura sa gasesti combinatia perfecta. In plus trebuie sa tin cont si de dieta.
Luna aceasta cutia misterioasa a fost alcatuita de Vicky si ea a propus fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata preferată, poate și cacao (dacă este cazul), frișcă sau cremă de brânză, iar ingredientul obligatoriu este menta. Initial nu mi-am propus sa particip, desi aveam deja cateva idei, pentru ca nu stiam de unde sa fac rost de menta proaspata. Ei bine, ieri vecina mea mi-a adus (fara sa-i cer sau macar sa stie ca vreau) un brat de menta proaspat culeasa si minunat mirositoare. Am zis ca asta sigur este un semn si ca este cazul sa fac ceva bun pentru provocare.
Inghetata a fost primul gand care mi-a venit in minte dupa ce am citit ingredientele, prin urmare am facut inghetata. A iesit atat de buna si aromata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 1 plic budinca de vanilie (Dr. Oetker)
- 1 lingura cacao
- 2 oua
- cateva crengute de menta proaspata


Am pus la fiert 400 ml lapte cu cateva crengute de menta.


Am dizolvat praful de budinca in 100 ml lapte rece, am incorporat cacao, indulcitor si cele doua galbenusuri. Acest amestec l-am turnat in laptele fierbinte din care am scos menta. Am fiert totul la foc mic pana cand s-a ingrosat. Se ingroasa foarte repede!
Branza de vaci am transformat-o in crema fina cu ajutorul pasatorului electric, iar cele doua albusuri le-am batut spuma tare.
Cateva frunzulite de menta le-am tocat marunt.


Am amestecat budinca cu crema de branza, frunzulitele tocate si budinca fierbinte.


La final am incorporat usor si spuma de albusuri.



Compozitia rezultata am turnat-o in masina de inghetata.


Dupa 50 minute ne-am racorit cu inghetata delicioasa si aromata ♥♥♥


Nu am prea folosit menta in preparate, dar ori de cate ori am folosit-o am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥


Inghetata a iesit foarte cremoasa ♥♥♥ Absolut delicioasa ♥♥♥



Sa ne fie de bine!
Retete la care am mai folosit menta:
Prajitura cu menta si lamaie
Salata de paste cu sos mentolat
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Ardei umpluti cu pasta de branza

Toba de pui copt


A fost pentru prima data cand am incercat aceasta toba si trebuie sa recunosc ca spaimele mele au fost nefondate. Nu stiu sa spun exat de ce anume imi era frica, doar ca amanam la nesfarsit prepararea retetei pentru ca aveam impresia ca ceva nu suna bine. Toba din pui copt a fost foarte buna si este foarte simplu de facut, deci o recomand! ♥♥♥

Ingrediente:
- o caserola pulpe de pui fara piele si os (aproximativ 1 kg)
- 1 lingura mix de condimente pentru pui (recomand Mammita sau Galeo pentru ca nu au zahar adaugat)
- 2 pliculete gelatina granule
- 1 punga pentru friptura la cuptor ( nu este un ingredient, dar este obligatorie)

Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Condimentele le-am amestecat intr-un castronel cu trei linguri de apa.
In punga speciala pentru friptura am pus carnea taiata fasii groase. Peste carne am turnat condimentele si am amestecat usor. Am inchis bine punga la gura si am asezat punga intr-o tava incapatoare. Am gaurit punga cu o scobitoare in trei locuri pentru a evita sa explodeze in cuptor din cauza aburului format. Tava am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
In punga se va forma destul de multa zeama. Aceasta zeama am colectat-o cu grija intr-un castronel, iar carnita coapta am asezat-o intr-o tava de silicon pentru chec.
Am pus gelatina la hidratat in 200 ml apa rece pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain-marie. Gelatina topita am amestecat-o cu zeama colectata si am turnat totul peste carnita.


Am lasat tava la frigider peste noapte, iar a doua zi am rasturnat toba pe un platou. Se taie foarte frumos cu un cutit ascutit bine.


Este un aperitiv foarte bun si dietetic, conform cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Toba de pui si curcan - varianta dietetica

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...