Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2015

Chec din lapte praf cu goji

Magia laptelui praf am observat-o si la Biscuiti din lapte praf, totusi am ramas masca cand am taiat checul asta si am zarit sectiunea ♥♥♥ Nu m-am asteptat la acest rezultat si am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥
Lapte praf cu 0.1% grasime gasiti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro. Acest lapte este vedeta principala a acestei retete. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Inspiratie mi-a fost Oana Camacho, o dukanita foarte veche si foarte inventiva.

Ingrediente:
- 4 oua
- 9 linguri lapte praf 0.1%  grasime
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri amidon de porumb
- 2 linguri rase gluten
- 10 linguri lapte rece 1.5% grasime                                                
- 1 lingura aroma cozonac
- 1 lingurita praf de copt                                                
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin otet sau suc de lamaie
- 2 linguri fructe goji


Intr-un bol am pus ouale si le-am mixat la viteza maxima 1…

Tort la metru cu aroma de pere

Pentru ca este un tort lung, lat si inalt  am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai mica cu el, se face foarte usor, este extraordinar de bun, crema este multa si spumoasa, deci nu sunt motive sa nu-l incercati. ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 8 oua
- 4 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri tarate psyllium
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita faina konjac
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de pere
***Crema:
- 2 plicuri budinca vanilie
- 1 litru lapte 1.5% grasime
- 4 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 4 oua
- 1 lingura esenta de pere
- 2 plicuri gelatina granule
- 200 ml apa rece
***Pentru insiropat:
- 100 ml lapte rece

Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat peste albusuri galbenusurile, eritritolul …

Chec dukan cu gem

Pentru ca mai aveam cam jumatate de borcanel dintr-un gem fara zahar, am hotarat sa-l folosesc la ceva dulce. Am adunat repede intr-un bol cateva ingrediente + gemul ce trebuia consumat si am facut un chec bun, pufos si aromat care ne-a facut dimineata mai frumoasa, alaturi de o cafea buna ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din croaziera (daca se foloseste dulceata/gem de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov) si din consolidare daca se foloseste gem de fructe fara zahar sau cu indulcitor. Este o reteta foarte simpla si cu rezultat delicios ♥♥♥

Ingrediente:
- 4 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita faina de konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 4 linguri gem/dulceata permis in dieta
- 1 lingurita bicarbonat stinsa cu 1 lingura otet

Toate ingredientele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu un tel.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava inalta…

Inghetata de ciocolata cu menta proaspata

Credeti in semne?
De multicel nu am mai participat la provocarea Mystery box challenge. Nu gaseam inspiratie pentru a face ceva bun din ingredientele date, chiar daca uneori era chiar mura in gura sa gasesti combinatia perfecta. In plus trebuie sa tin cont si de dieta.
Luna aceasta cutia misterioasa a fost alcatuita de Vicky si ea a propus fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata preferată, poate și cacao (dacă este cazul), frișcă sau cremă de brânză, iar ingredientul obligatoriu este menta. Initial nu mi-am propus sa particip, desi aveam deja cateva idei, pentru ca nu stiam de unde sa fac rost de menta proaspata. Ei bine, ieri vecina mea mi-a adus (fara sa-i cer sau macar sa stie ca vreau) un brat de menta proaspat culeasa si minunat mirositoare. Am zis ca asta sigur este un semn si ca este cazul sa fac ceva bun pentru provocare.
Inghetata a fost primul gand care mi-a venit in minte dupa ce am citit ingredientele, prin urmare am facut inghetata. A iesit atat de buna si aromata ♥♥♥
Ret…

Toba de pui copt

A fost pentru prima data cand am incercat aceasta toba si trebuie sa recunosc ca spaimele mele au fost nefondate. Nu stiu sa spun exat de ce anume imi era frica, doar ca amanam la nesfarsit prepararea retetei pentru ca aveam impresia ca ceva nu suna bine. Toba din pui copt a fost foarte buna si este foarte simplu de facut, deci o recomand! ♥♥♥

Ingrediente:
- o caserola pulpe de pui fara piele si os (aproximativ 1 kg)
- 1 lingura mix de condimente pentru pui (recomand Mammita sau Galeo pentru ca nu au zahar adaugat)
- 2 pliculete gelatina granule
- 1 punga pentru friptura la cuptor ( nu este un ingredient, dar este obligatorie)

Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Condimentele le-am amestecat intr-un castronel cu trei linguri de apa.
In punga speciala pentru friptura am pus carnea taiata fasii groase. Peste carne am turnat condimentele si am amestecat usor. Am inchis bine punga la gura si am asezat punga intr-o tava incapatoare. Am gaurit punga cu o scobitoare in…