Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie, 2015

Chec aperitiv cu somon si marar - dukan style

Intr-o zi cu inspiratie maxima am transformat reteta de papanasi copti in reteta de chec aperitiv. A iesit atat de bun checul asta, incat l-am facut de trei ori intr-o saptamana! ♥♥♥ O doamna foarte harnica si draguta, Cristina Ghita, care a incercat reteta inainte sa apara pe blog, i-a spus "checul cu orice" si mi se pare o porecla foarte buna, mai ales ca se poate pune in acest chec cam orice va trece prin cap. Eu l-am incercat pana acum in varianta sarata cu somon si marar, fasole verde si praf de usturoi, carne de curcan la conserva si patrunjel verde, ficatei de pui si piper sichuan, ciuperci brune si patrunjel verde, cuburi de pulpa superioara de pui dezosata. Am facut si varianta dulce o data cu scortisoara si esenta de vanilie si alta data cu cacao si esenta de cappuccino. Ne-a placut la maxim fiecare varianta ♥♥♥ Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP daca nu folositi legume si zile PL daca folositi legume.
Ingrediente:
- 4 oua
- 2 linguri tarate ova…

Chec cu branza de vaci - dukan style

Pentru ca era musai sa fac ceva cu branza de vaci ce ma astepta cuminte in frigider, am optat pentru un chec umed si bun. S-a dovedit a fi o alegere buna, iar checul a fost perfect la cafeaua de dimineata si la pachetel.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac pentru ca nu contine tolerate. Ingredientele sunt pentru doua checuri!

Ingrediente:
- 500g branza de vaci degresata
- 4 oua marisoare
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingura esenta de piersica


Branzica trebuie sa fie din cea granulata, nu din cea cremoasa.
Toate ingredientele le-am mixat usor. Compozitia rezultata am impartit-o in doua forme dreptunghiulare din silicon.
Culoarea verzuie este data de esenta de piersica.


Am pus tavile de silicon intr-o tava metalica, pentru a putea fi manevrate mai usor.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 45 minute. Cand checurile prind deasupra pojghita au…

Green sugar - indulcitor natural

Luna aceasta am fost contactata pe mail si am fost intrebata daca sunt interesata sa incerc indulcitorul Green sugar, produs de laboratoarele Remedia. Pentru ca am raspuns afirmativ, am primit produsul pentru testare, atat in varianta lichida cat si in varianta uscata, precum si un sort de panza.


Conform instructiunilor, se utilizeaza la fel ca zaharul. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Nu fermenteaza si are valoare energetica zero. Puterea de indulcire este egala cu a zaharului si are zero calorii.



Este un indulcitor natural, cu o gramada de beneficii:


Abia astept sa vad cum se comporta in preparate! M-as bucura sa promovez un produs romanesc ce poate fi folosit fara probleme chiar si de cei care tin dieta. ♥♥♥
Sunteti interesati sa incercati acest produs?

Prajitura "desteapta" cu cacao - dukan style

Aceasta este o alta varianta a prajiturii destepte - Prajitura magica dukanita.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 6 oua
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri faina arorut
- 4 linguri eritritol cu stevia ♥♥♥
- 250g crema de branza (Ehrmann  0.2% grasime)
- 700 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita esenta visine in ciocolata
- 1 lingurita esenta ciocolata
- 1 lingura cacao


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esentele 3 minute la putere maxima.



Peste galbenusuri am adaugat crema de branza, faina de arorut, cacao si taratele. Am mixat inca 3 minute la putere maxima.


La urma am turnat laptele rece si am mixat inca un minut.



In compozitia obtinuta am amestecat cu miscari usoare spuma de albusuri.



Amestecul obtinut, care este lichid, l-am turnat intr-o tava cu peretii inalti (20 X 30cm), captusita cu hartie de copt.


Tava am bagat-o in cu…