vineri, 30 ianuarie 2015

Fajitas - dukan style


Fajitas am tot vazut pe blogurile culinare si mereu imi propuneam sa incerc si eu. Mereu insa ma apucam de altceva si amanam pentru alta data mancarea asta. Ei bine, intr-o zi am vazut la Maria Martinez varianta dukan si atunci am hotarat ca a venit momentul sa fac si eu, mai ales ca aveam deja o reteta minunata pentru foile de clatita - Tortulet de clatite cu crema de cocos - dukan style
Este o mancare satioasa si poate inlocui cu succes clasicul gratar la o masa in familie.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

***Clatite (12 bucati, 24 cm diametru):
- 6 oua marisoare
- 6 linguri tarate ovaz
- 3 linguri tarate psyllium
- 3 linguri amidon de porumb
- 600 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei de masline - pentru uns tigaia
***Umplutura:
- 3 bucati piept de pui fara piele si os (ale mele au fost mai micute)
- 1 ardei gras rosu
- 2 ardei grasi verzi
- 1 ceapa mare galbena (eu am folosit 1/2 dintr-o ceapa foarte mare)
- 1 ceapa mica rosie
- 1/2 lamaie mica
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita praf de chimen
***Sos:
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 100 ml kefir sau iaurt 1.5% grasime
- 1 ceapa rosie medie
- 1 lingura otet (eu am folosit otet de la tarhonul conservat in otet)
- sare si piper macinat

Prima data am pregatit sosul: intr-un castronel am amestecat bine crema de branza cu kefirul, ceapa rosie taiata marunt si otetul. Am potrivit gustul cu sare si piper negru macinat.


Am bagat sosul la frigider, unde a stat pana in momentul servirii.


Pentru clatite am amestecat bine cu un tel ouale, taratele, amidonul, praful de copt si laptele. Am lasat compozitia sa se odihneasca 15 minute, dand astfel timp taratelor sa se hidrateze si sa-si mareasca volumul, ingrosand compozitia.
Uleiul l-am pus intr-o farfurioara si am pregatit o pensula de silicon pentru a unge tigaia. 
Am incins la foc moderat o tigaie antiaderenta cu diametrul de 24 cm, am uns-o cu putin ulei de masline cu ajutorul pensulei, apoi am turnat un polonic de compozitie, doar cat sa se acopere bine fundul tigaii.
Dupa aproximativ un minut, cu ajutorul unei palete de silicon am intors clatita pe partea cealalta. Am mai lasat-o aproape un minut, apoi am rasturnat clatita pe o farfurie.
Tigaia trebuie unsa inainte de fiecare clatita!
Clatitele sunt gata foarte repede, deci nu plecati de langa tigaie si pastrati focul mediu!
Modul de lucru in imagini il gasiti la reteta Tortulet de clatite cu crema de cocos - dukan style



Pentru umplutura am taiat pieptul de pui in fasii lungi. Ceapa am taiat-o solzisori, iar ardeiul gras l-am taiat fasii lungi.


Intr-un castron mare am pus fasiile de carne, fasiile de ardei gras, ceapa taiata solzisori, uleiul de masline, zeama de lamaie si condimentele, apoi am amestecat usor, astfel incat toate fasiile sa fie unse cu condimente si ulei.



Intr-o tigaie antiaderenta am calit acest amestec fara sa adaug ulei sau apa. Nu se pune tot amestecul in tigaie, ci se pune doar atat cat sa acopere fundul tigaii, deci vom gati umplutura in mai multe transe.


Focul se pastreaza mic.
Cand carnea prinde culoare si legumele sunt usor moi, scoatem totul intr-un castron si punem in tigae urmatoarea transa de umplutura.


Dupa ce toata umplutura a fost gatita, am pus totul inapoi in tigaie si am amestecat usor. Am oprit focul si am chemat lumea la masa.


Am pus pe masa teancul de clatite, castronul cu sos si tigaia cu carnita si legume.


Fiecare si-a facut apoi singur fajita, cu cata umplutura si cat sos a vrut.



A fost foarte bun pranzul asta ♥♥♥ Sigur fom mai face fajitas in viitorul apropiat!


Sa ne fie de bine!

miercuri, 28 ianuarie 2015

Tocana de iepure cu galuste - dukan style


Iepure am pregatit doar de doua ori pana acum, iar retetele le puteti vedea aici:
Friptura de iepure cu legume, la punga - reteta conforma cu dieta Dukan
Iepure cu ciuperci, sub capac de paine cu cartofi
Carnea de iepure este foarte buna si frageda, deci nu ezitati sa cumparati si sa mancati daca aveti ocazia. Se pregateste foarte usor si este ideala in diete pentru ca nu este grasa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza croaziera.

Ingrediente:
- 1 iepure taiat bucati potrivite
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras
- 1/2 varza mica
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion
- 3 linguri ulei de masline
- sare (eu am folosit sare alba de Himalaya)
- piper negru macinat
***Galuste:
- 3 oua
- 6 linguri tarate ovaz
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura tarate psyllium


Ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt, iar varza am taiat-o fideluta.
Iepurele l-am taiat bucati potrivite.


Bucatile de iepure le-am calit usor intr-o cartita in care am pus uleiul de masline, nu mult, doar cat sa-si schimbe culoarea din rozaliu in alb pe toate partile. Peste carne am presarat sare si piper macinat.


Am scos carnea intr-un alt vas si in grasimea ramasa am calit ceapa si ardeiul gras taiate marunt.



Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat varza si le-am calit impreuna 3-4 minute, cat sa se inmoaie putin varza.


Am adaugat cubuletele de rosii bulion si am amestecat bine.


Peste acest strat de legume am asezat bucatile de iepure si am turnat apa in oala pana cand carnea a fost acoperita bine.



Am aprins focul la cuptor si am bagat cratita in cuptor, pe raftul din mijloc, foc mediu, pentru aproximativ 2 ore (cat am vizionat un film).
Am oprit focul la cuptor si am scos cratita pe aragaz, unde am pus-o pe foc mic.
Intr-un castronel am pregatit compozitia pentru galuste, amestecand bine ouale cu taratele si amidonul.


In zeama care fierbea incet am pus cu o lingurita compozitia pregatita pentru galuste.


Dupa 10 minute am intors galustele si pe partea cealalta. Am mai lasat sa fiarba 5 minute si am oprit focul.


Pana a doua zi, zeama parca s-a evaporat! Sosul insa este acolo, deci nu va panicati.


Inainte de servire am incalizit mancarea in cuptor. Alaturi de tocanita asta delicioasa am avut pepene murat.


Este o mancare delicioasa si satioasa si este foarte buna si rece ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

luni, 26 ianuarie 2015

Budinca de varza cu pui si curry


La provocarea Mystery box nu reusesc sa particip in fiecare luna. Luna aceasta insa am reusit sa prepar ceva ce se incadreaza pentru cutia misterioasa din ianuarie propusa de Cerasela.
Cutia misterioasa din ianuarie contine: portocale, vinete, varza murata, ceapa, usturoi, oua, ciocolata, smantana, lapte si orez, iar vedeta trebuie sa fie resturi de mancare.
Eu am ramas cu o portie mica de pui cu lapte de cocos si curry si o portie de varza calita la cuptor, deci le-am scos pe masa, am alaturat lor cateva ingrediente din lista propusa si la final a rezultat o delicioasa budinca galben-portocalie ♥♥♥

Ingrediente:
- o portie mica de pui cu lapte de cocos si curry
- o portie de varza calita la cuptor
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 1 ceasca orez
- 1 ceasca lapte fierbinte


Mancarica de pui si varza calita erau deja condimentate, deci nu am mai adaugat nici un fel de condiment, nici macar sare.
Am amestecat toata ingredientele intr-un castron.



Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm).


Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pentru o ora si un pic.
Deasupra budinca mea a prins o culoare foarte frumoasa. In plus, miroase senzational de bine ♥♥♥


Dupa ce s-a racit am feliat-o si am pozat-o.



A fost foaaaarte buna si toti au laudat budinca mea din resturi ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

vineri, 23 ianuarie 2015

Tort cu blat de turta dulce - dukan style


In urma unei provocari lansata cu ceva vreme in urma pe un grup dukan de pe facebook, in care trebuia sa dukanim un tort cu blat de turta dulce si crema de branza, doar uitatndu-ne la o poza, am decis sa incerc si eu sa fac o varianta. Pentru ca tortul a fost bun si pentru ca merita pomenit si pe blog, chiar daca pozele nu sunt foarte reusite, azi va prezint varianta mea de tort dukan cu blat de turta dulce si crema de branza.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zilele PP, incepand chiar din faza de atac.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 varf lingurita nucsoara pudra
- 1 varf lingurita pudra cuisoare
- 1 lingurita esenta de piersici
***Crema:
-  550g branza de vaci granulata 0.5% grasime (Pilos)
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de nuci
- 1 lingura cu varf iaurt 0.1% grasime

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua castroane. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat eritritolul cu stevia, galbenusurile si esenta de piersici si am mai mixat 1 minut la viteza maxima.
Taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt si mirodeniile le-am amestecat bine intr-un castronel, apoi le-am incorporat in spuma dulce de oua, cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel.



Amestecul final l-am turnat intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm), pusa in prealabil intr-o tava metalica pentru o manuire mai usoara.
Am bagat blatul in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute.


Pentru crema am pus intr-un castron branza de vaci, eritritolul cu stevia, iaurtul si esenta de nuci. Cu ajutorul pasatorului electric am transformat totul intr-o pasta omogena.
Eu pastrez eritritolul cu stevia intr-un borcan de la indulcitorul pudra Clio, de aceea apare acel borcan in poza. Intre timp am lipit si eticheta eritritolui pe borcan, pentru a nu mai induce lumea in eroare.



Blatul s-a copt foarte frumos, iar mirodeniile l-au parfumat foarte frumos ♥♥♥ Chiar mirosea a turta dulce ♥♥♥


Pentru montarea tortului am pregatit o tava de cozonac, captusita cu folie alimentara, dar acum va pot spune ca acest lucru nu este necesar. Crema este batoasa bine si nu curge, deci tortul poate fi montat direct pe platou.
Am taiat blatul in trei fasii egale.


Am asezat prima fasie de blat si am uns-o cu un strat generos de crema de branza (1/3 din cantitatea totala) > fasia a doua de blat > o alta treime din crema > a treia fasie de blat > ultima treime de crema.


Se poate servi imediat sau se pastreaza la rece pana la servire.
Se feliaza foarte frumos cu un cutit zimtat.


Este un tort foarte aromat si bun ♥♥♥





Poate v-am inspirat si incercati si voi acest tort dukan cu blat de turta dulce si crema de branza.
Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape