vineri, 22 mai 2015

Chec alb - dukan style


Acest chec alb a iesit atat de pufos ♥♥♥
Aveam 4 albusuri ramase de la un alt preparat si m-am gandit sa fac un desert simplu din ele. Ce poate fi mai simplu decat un chec? Un chec alb! Cu acest gand in minte, am adunat pe langa albusuri cateva ingrediente care sa nu modifice culoarea alba dorita de mine si m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera. Contine doar un tolerat - faina de arorut si nu contine tarate de ovaz si nici tarate de grau.

Ingrediente:
- 4 albusuri
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura tarate Psyllium
- 1 lingura faina arorut (sau 1 lingura amidon de porumb)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura esenta nuca de cocos


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat esenta si indulcitorul.
Intr-un castronel am amestecat laptele praf, faina de arorut si taratele de psyllium. Acest amestec l-am incorporat in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.


Compozitia am turnat-o intr-o tava din silicon pentru guguluf.


Am bagat tava in cuptorul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru aproximativ 25 minute.


Ceea ce m-a mirat foarte mult, este ca acest chec nu s-a lasat deloc dupa racire. Si-a pastrat forma foarte frumos si se taie foarte usor.


Ei, ia priviti pufosenia asta alba si frumoasa ♥♥♥


O sectiune pentru curiosi:


La sfarsit se poate pudra cu putin lapte praf pentru o fata mai comerciala. La noi nu a mai apucat.
Sa ne fie de bine!

15 comentarii:

  1. Foarte arătos, îmi închipui o felie de chec alb lângă un ceai de fructe de pădure sau lângă o cafeluță !

    Săptămână bună, Cristina ! ☺

    RăspundețiȘtergere
  2. Io aveam o varianta cu unt si nu stiu de ce mi se parea complicata, preferam sa arunc albusurile dupa ce le tineam o vreme in congelator:)) maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data viitoare nu le mai arunca si fa ceva din ele :D

      Ștergere
  3. Nu-s la regim, dar retetele tale ma innebunesc!!!! Spune-mi te rog, taratele Psyllium. cu ce le pot inlocui si daca pot pune 3 lg de zahar, pt a obtine asa frumusete . Eu fac un chec din alb super, dar plin de calorii... De ieri , tot cotrobai pe saitul tau si parca nu ma mai satur de cate bunatati ai postate, mai ales ca-s si f sanatoase. Pupicei tie si la mica gospodina, care-i o scumpete de fetita. ERIKA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe blog am tot felul de retete si se potrivesc si celor care nu sunt la regim :D
      Taratele de psyllium au proprietatea de a absorbi foarte repede mult lichid si nu se pot inlocui cu nimic din pacate. Sfatul meu este sa cumperi tarate de psyllium daca vrei sa incerci aceasta reteta. Le gasesti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro sau in magazine.
      Zaharul ingreuneaza mult aluatul si nu prea se potriveste in aluaturile dietetice. Este perfect in retetele cu faina, dar in adaos cu tarate si amidon nu garantez reusita.
      Multumesc de urari si iti doresc zi minunata si spor la treburi!

      Ștergere
  4. Ccristina inca o data multumesc de reteta :) Esti minunata iar retetele tale sunt dementiale. Bineinteles ca l-am facut si pe asta ca prea era frumos alb asa. Ma cam sperii ca acum mananc dulce in fiecare zi :))) Inainte de dieta nu o faceam :)))

    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela, probabil ca acum nu te mai simti vinovata ca mananci dulciuri, de aceea mananci fara "rusine" in fiecare zi :D
      Sa-ti fie de bine si spor la slabit in continuare! :*

      Ștergere
  5. Salut! Aceasta e de departe cea mai buna reteta de pandispan pe care am facut-o in dieta asta....si am incercat o multime. Ma bucur tare mult ca am incercat-o. La cat mai multe retete, la fel de bune. 😉

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare ma bucur ca ti-a placut :D
      Sa-ti fie de bine!!!

      Ștergere
  6. Am facut si retata asta. Am dublat cantitatile, am facut intr-o tava dreptunghiulara si am pus deasupra budinca. Un deliciu. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua, ziun noua pe aici. AM inceput dieta Dukan si caut retete pentru atac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus Mihaela!
      La fiecare reteta conforma cu dieta Dukan este precizat pentru ce etapa este. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera. Contine doar un tolerat - faina de arorut si nu contine tarate de ovaz si nici tarate de grau.

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape