Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2014

Retrospectiva 2014

  Ca la fiecare sfarsit de an, am tendinta sa ma mir cat de repede trec zilele. Cum bine spunea vecina mea, lasa sa treaca, ca doar de la noi trec. Unde mai pui ca si petrecem pe chestia asta!
  Nu, nu vreau sa credeti ca incep retrospectiva cu ganduri negative sau demoralizatoare! 2014 a fost un an foarte bun pentru mine si nu am nici un motiv sa ma plang de el. Mi s-au intamplat multe lucruri frumoase si am avut parte de multe zambete, am avut multe proiecte si provocari terminate cu succes, am bifat toata lista de rezolutii conturata la inceputul anului si am crescut (aici ma refer la blog) frumos si constant. ♥♥♥
  Cu ajutorul filelor de jurnal si al arhivei de blog am o evidenta foarte clara si anti-uitare a tuturor evenimentelor prin care am trecut, prin urmare nu-mi este greu acum sa trec in revista cele mai importante momente:
- la inceputul anului am fost internata in spital din cauza unei galme inflamata sub mandibula. Am avut noroc ca nu a fost nimic grav si am trecut repe…

Budinca de tofu cu gust de ciocolata - dukan style

Sper ca ati avut un Craciun de vis si ca ati primit tot ce v-ati dorit mai mult!
Eu vin astazi sa laud o budinca minunata, cu gust de ciocolata, care se pregateste foarte repede si usor. Face fata cu brio chiar si unei mese de sarbatoare, deci poate o luati in considerare pentru masa de Revelion. Nu contine oua si nu am folosit deloc aragazul pentru prepararea ei!
Sursa de inspirartie: Maria Martinez - Flan Dukan de Tofu y Chocolate sin huevo (Ataque)
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
- 2 cutii tofu simplu (2 X 300g)
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 100 ml lapte 1.5% grasime
- 2 plicuri gelatina pudra
- 3 linguri cacao
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de ciocolata


Tofu trebuie scurs foarte bine de saramura in care a stat! Eu l-am stors bine intr-un servet curat, pana nu a mai curs zeama din el.
Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute in 100 ml apa rece, apoi am topit-o…

Fursecuri fragede cu nuca

Nu cred ca exista blog culinar care pana la ora asta nu a postat macar o reteta de biscuiti/fursecuri pentru Craciun. Luata de val, vin si eu azi cu o reteta de fursecuri fragede cu nuca, care au disparut foarte repede de pe farfurie. Se fac foarte usor si sunt foarte bune ♥♥♥
Inspiratie mi-a fost Ana Maria.

Ingrediente (40 buc):
- 225 g unt 80% grasime
- 250 g faina
- 70 g zahar
- 160 g miez de nuca
- un praf de sare
- 2 lingurite esenta vanilie
- zahar pudra pentru pudrat la sfarsit


Untul moale l-am mixat spuma cu zaharul, praful de sare si esenta de vanilie.


Miezul de nuca l-am macinat fin.
Peste spuma de unt am adaugat faina si miezul de nuca macinat. Am amestecat bine si am obtinut o coca omogena.
Am acoperit castronul cu o folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru o ora.


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se infierbante.
Din coca rece am format bulgarasi mici, cat o nuca mare, pe care i-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptor, …

Slaninuta murata

Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc.  De cativa ani insa nu am mai facut, pentru simplul motiv ca nu am mai avut porc, iar eu slanina nu cumpar din comert pentru ca nu consumam in mod normal. Anul acesta, in vara, am primit o bucatica de slanina proaspata de la nasii de botez ai fetiteti mele si pe loc am hotarat sa o murez.  Postez acum aceasta reteta pentru ca abia acum, de putina vreme, am desfacut borcanul si am putut poza rezultatul final.
In prima faza am pus slaninuta la sare, ca sa-si lase cat mai mult din apa.

Intr-un castronel am pus un strat generos de sare de muraturi, o bucata de slanina, alt strat generos de sare, iar slanina si iar sare. Am lasat castronelul cateva zile intr-un loc racoros si am avut grija sa intorc slanina in fiecare zi, astfel partea de deasupra sa ajunga dedesupt si invers.



Dupa vreo 4 zile am scurs zeama lasata de slanina si am pregatit o saramura rece (1 litru de apa + 1 lingura varfuita…

Friptura de pui pe pat de legume

Ce face omul cand primeste o gaina faina si galbena, gata curatata si taiata? Friptura, bineinteles!
Gaina asta merita insa si un pat de legume, asa ca am strigat adunarea si s-au prezentat la apel niste dovlecei, cateva rosii si doua cepe. Restul este floare la ureche!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- un pui mare
- 2 cepe
- 2 dovlecei
- 4 rosii
- 4 linguri sos de soia
- mix condimente pentru pui, fara zahar adaugat
- praf de usturoi


In tava mare de la aragaz am imprastiat ceapa taiata marunt, dovleceii taiati felii grosute si rosiile taiate cuburi mari. Deasupra legumelor am asezat bucatile de pui.


Am stropit totul cu sos de soia si am presarat condimentele.


Tava am acoperit-o cu folie de aluminiu si am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ o ora si jumatate.


Dupa aceasta perioada am rupt folia, am dat focul mai mare si am mai lasat friptura in cuptor 20 minute.


Pe blog mai …

Briose ciocolatoase si pufoase - Teo style

Aceste briose pufoase, dulci si aratoase au fost facute de junioara mea pentru ziua ei de nastere. Lista de ingrediente a copiat-o dintr-o revista culinara scrisa in limba germana. I-a placut foarte mult poza din revista si a hotarat ca face si ea briosele astea. Nu stie nici o boaba in germana si nici nu s-a gandit sa copieze si modul de lucru, deci s-a descurcat doar cu lista de ingrediente. Fina Roxana a fost super draguta si ne-a tradus lista, astfel am stiut ce trebuie cumparat  Restul a fost distractie!

Ingrediente:
- 2 oua
- 50g ciocolata
- 250g faina
- 100g zahar pudra
- 180 ml lapte
- 100g unt moale
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare

In vasul in care urma sa faca compozitia am topit ciocolata la microunde, cateva secunde la puterea 8.
Peste ciocolata topita a adaugat untul moale si a inceput sa mixeze. Pe rand a adaugat in castron ouale, laptele, faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. A continuat mixarea compozitiei pan…