Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2014

"Pizza" cu blat de conopida

Aceasta reteta am tot facut-o de-a lungul anilor si nu stiu cum se face ca nu a fost inca publicata pe blog. Voi remedia aceasta scapare si prezint azi o "pizza" inedita, cu blat din conopida, perfecta pentru dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I. Toppingul poate fi modificat in functie de preferintele voastre.

Ingrediente:
***Blat:
- 1 conopida medie
- 300 g branza granulata de vaci, scursa bine
- 2 oua
***Topping:
- sunca slaba de curcan
- salam de vita
- oua
- cascaval dietetic - facut de mine
- ceapa verde
- ketchup fara zahar

Conopida rupta bucati am fiert-o in apa cu putina sare, apoi am scurs-o bine de apa si am faramitat-o cu o furculita. Am amestecat-o cu branza de vaci granulata si cu ouale, iar amestecul rezultat l-am intins in tava de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, 20 minute la foc mare.


Am scos tava din cuptor si am arajat deasupra blatului felii de sunca de curcan, felii de salam …

"Parizer" de curcan cu dovleac

I-as fi putut pune alt nume, dar pana la urma i-am spus "parizer" pentru ca asa arata cand l-am invelit in folie sa-l bag la cuptor. Este o idee de pregatire a carnii, un pic diferita de ceea ce ni se pare normal, dar merita incercat macar o data in viata. Probabil daca asa fi maruntit carnea in robot, transformand-o in pasta, as fi obtinut un parizer mai fin si mai usor de feliat, dar eu am macinat carnea prin masina de tocat carne si parizerul meu a iesit mai texturat. Pe mine nu m-a deranjat acest lucru .
Particip cu aceasta reteta la provocarea Mystery box, gazduita in luna septembrie de Ioana Tone - Pasiune si culoare. Ingredientele din "cutie" au fost urmatoarele: portocale, pere, linte, cartofi, ceapa, carne de curcan, smantana (dulce/acra), oua, ghimbir,orez, DOVLEAC - ingredientul obligatoriu.

Ingrediente:
- 500 g piept de curcan
- 400 g pulpa de dovleac
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita condimente pentru pui (fara zahar adaugat…

Inghetata dietetica cu sana si crema de branza

Da, refuz sa las vara sa plece! A trecut atat de repede, ca nici nu am apucat sa o vad! O servesc cu inghetata si sper sa mai stea un pic cu mine.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP si poate fi consumata inca din faza de atac.

Ingrediente:
- 500 g branza de vaci cremoasa 0.2% grasime
- 400 ml sana 0.1 % grasime
- 5 linguri indulcitor pudra - eu am folosit Clio
- 1 lingura esenta de cafea
- 1 lingura ness


Toate ingredientele se mixeaza bine, iar amestecul rezultat se toarna in masina de inghetata.





In 15 - 20 minute este gata!
Inghetata rezultata este foarte cremoasa, racoritoare si delicioasa ♥♥♥


Am servit imediat in castronele racite cateva ore la frigider. Deasupra am pudrat cu ness.




Super buna! ♥♥♥


Esenta poate fi schimbata cu orice alta aroma va place! Mie imi place cafeaua ♥
Sa ne fie de bine!

Tort " Alb si negru"

Trece timpul ca nebunul si eu inca nu am apucat sa postez pe blog acest frumos si delicios tort, preparat in luna iunie pentru petrecerea de despartire a unei (foste)colege, Cristina.
Cristinei i-a placut foarte mult tortul dukan cu iaurt si ness, asa ca m-am conformat si i-am facut un tort cu aceeasi crema, dar cu blat normal, nedukan.

Ingrediente:
***Blat:
- 7 oua
- 7 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness
- 7 linguri zahar
- 3 linguri iaurt
- 1 lingurita praf de copt
***Crema:
- 900g iaurt
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de cafea
- 1 lingurita ness
- 2 pliculete gelatina granule
- 100 ml cola fara zahar
***Ornat:
- 500 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata amaruie
- inimioare de zahar

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Albusurile le-am batut spuma tare cu trei linguri de zahar, iar gelbenusurile le-am mixat bine cu restul de zahar, cacao, ness, iaurt, praf de copt si faina.


Am amestecat usor cele doua compozitii si amestecul rezultat l-am…

Inghetata dietetica cu aroma de cocos

Abia acum a venit randul acestei retete, cand teoretic nu mai este vara si probabil suna ciudat sa recomand in luna septembrie o inghetata la desert. Dar cine zice ca avem voie sa mancam inghetata doar vara? Uite ca si toamna se poate 
Reteta de fata, pe langa faptul ca este foarte simpla si rezultatul este minunat de bun, este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Chiar daca eu am folosit budinca cu gust de cocos, cred ca este de la sine inteles ca nu este obligatorie aceasta aroma si ca se poate folosi orice budinca.

Ingrediente:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca - cu aroma de cocos am avut eu
- 3 linguri indulcitor pudra
- 250 g branza cremoasa de vaci, 0.2% grasime



Budinca am pregatit-o dupa indicatiile de pe plic si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am mixat-o cu branza cremoasa de vaci.


Amestecul rezultat l-am turnat in masina de inghetata pornita.


In 20 minute a fost gata. Cremoasa, delicioasa si racoritoare ♥♥♥


Am impartit-o …