"Pizza" cu blat de conopida


Aceasta reteta am tot facut-o de-a lungul anilor si nu stiu cum se face ca nu a fost inca publicata pe blog. Voi remedia aceasta scapare si prezint azi o "pizza" inedita, cu blat din conopida, perfecta pentru dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I. Toppingul poate fi modificat in functie de preferintele voastre.

Ingrediente:
***Blat:
- 1 conopida medie
- 300 g branza granulata de vaci, scursa bine
- 2 oua
***Topping:
- sunca slaba de curcan
- salam de vita
- oua
- cascaval dietetic - facut de mine
- ceapa verde
- ketchup fara zahar

Conopida rupta bucati am fiert-o in apa cu putina sare, apoi am scurs-o bine de apa si am faramitat-o cu o furculita. Am amestecat-o cu branza de vaci granulata si cu ouale, iar amestecul rezultat l-am intins in tava de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, 20 minute la foc mare.


Am scos tava din cuptor si am arajat deasupra blatului felii de sunca de curcan, felii de salam de vita, ceapa verde taiata marunt si cascaval dietetic razuit. La urma am spart 4 oua.


Am bagat tava inapoi in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pana cand s-au coagulat bine ouale sparte peste blat.


Am lasat-o sa sa raceasca vreo 20 minute, apoi am feliat-o si am servit mesenilor.


Foarte buna! ♥♥♥



Noi am servit-o la cina, dar poate fi servita si la micul-dejun, ba chiar poate fi luata si la pachetel.


Sa ne fie de bine!

"Parizer" de curcan cu dovleac


I-as fi putut pune alt nume, dar pana la urma i-am spus "parizer" pentru ca asa arata cand l-am invelit in folie sa-l bag la cuptor. Este o idee de pregatire a carnii, un pic diferita de ceea ce ni se pare normal, dar merita incercat macar o data in viata. Probabil daca asa fi maruntit carnea in robot, transformand-o in pasta, as fi obtinut un parizer mai fin si mai usor de feliat, dar eu am macinat carnea prin masina de tocat carne si parizerul meu a iesit mai texturat. Pe mine nu m-a deranjat acest lucru smiley1653.gif.
Particip cu aceasta reteta la provocarea Mystery box, gazduita in luna septembrie de Ioana Tone - Pasiune si culoare. Ingredientele din "cutie" au fost urmatoarele: portocale, pere, linte, cartofi, ceapa, carne de curcan, smantana (dulce/acra), oua, ghimbir,orez, DOVLEAC - ingredientul obligatoriu.

Ingrediente:
- 500 g piept de curcan
- 400 g pulpa de dovleac
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita condimente pentru pui (fara zahar adaugat)
***Pentru copt:
- o punga speciala pentru friptura


Carnea de curcan, dovleacul si ceapa le-am maruntit cu masina de tocat carne.


Am amestecat toate ingredientele intr-un castron, pana cand compozitia a fost omogena.



Am taiat o punga pentru friptura, astfel incat sa obtin o foaie. Pe aceasta foaie am rasturnat amestecul de carne si dovleac, apoi am rulat cu grija si am legat cu sfoara capetele ruloului.
Compozitia poate fi pusa si intr-o tava de chec si coapta la cuptor, dar eu am vrut musai sa-l fac rulou si sa-l fierb la cuptor smiley1653.gif



Am pus ruloul obtinut intr-o tava inalta, in care am turnat apa pana aproape de gura tavii.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare, pentru o ora.
Apa s-a colorat din cauza lichidului ce a iesit din rulou.


L-am lasat sa se raceasca bine, apoi am scos parizerul din folie si l-am feliat. Feliile au fost mai grosute, pentru ca altfel s-ar fi sfaramat.



Minunat! ♥♥♥ Perfect la micul-dejun, cina, pachetel la serviciu, ba chiar si ca aperitiv la o masa festiva.
Data viitoare voi marunti mai bine carnea, poate obtin un parizer mai compact smiley1653.gif



Sa ne fie de bine!

P.S. Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Inghetata dietetica cu sana si crema de branza


Da, refuz sa las vara sa plece! A trecut atat de repede, ca nici nu am apucat sa o vad! O servesc cu inghetata si sper sa mai stea un pic cu mine.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP si poate fi consumata inca din faza de atac.

Ingrediente:
- 500 g branza de vaci cremoasa 0.2% grasime
- 400 ml sana 0.1 % grasime
- 5 linguri indulcitor pudra - eu am folosit Clio
- 1 lingura esenta de cafea
- 1 lingura ness


Toate ingredientele se mixeaza bine, iar amestecul rezultat se toarna in masina de inghetata.





In 15 - 20 minute este gata!
Inghetata rezultata este foarte cremoasa, racoritoare si delicioasa ♥♥♥


Am servit imediat in castronele racite cateva ore la frigider. Deasupra am pudrat cu ness.




Super buna! ♥♥♥


Esenta poate fi schimbata cu orice alta aroma va place! Mie imi place cafeaua ♥
Sa ne fie de bine!

Tort " Alb si negru"


Trece timpul ca nebunul si eu inca nu am apucat sa postez pe blog acest frumos si delicios tort, preparat in luna iunie pentru petrecerea de despartire a unei (foste)colege, Cristina.
Cristinei i-a placut foarte mult tortul dukan cu iaurt si ness, asa ca m-am conformat si i-am facut un tort cu aceeasi crema, dar cu blat normal, nedukan.

Ingrediente:
***Blat:
- 7 oua
- 7 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness
- 7 linguri zahar
- 3 linguri iaurt
- 1 lingurita praf de copt
***Crema:
- 900g iaurt
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de cafea
- 1 lingurita ness
- 2 pliculete gelatina granule
- 100 ml cola fara zahar
***Ornat:
- 500 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata amaruie
- inimioare de zahar

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Albusurile le-am batut spuma tare cu trei linguri de zahar, iar gelbenusurile le-am mixat bine cu restul de zahar, cacao, ness, iaurt, praf de copt si faina.


Am amestecat usor cele doua compozitii si amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava dreptunghiulara (22 X 35 cm), cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 minute. Blatul a iesit un pic mai moale si usor umed din cauza iaurtului din compozitie.
Am lasat blatul sa se raceasca bine peste noapte.


A doua zi am taiat blatul in doua foi si tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara.
Pentru crema am amestecat iaurtul cu zaharul, esenta de cafea si nessul. Gelatina am hidratat-o in cola 10 minute, apoi am topit-o cateva secunde la microunde.
Atentie! Gelatina nu trebuie sa fiarba! Daca fierbe isi pierde proprietatile de coagulare!
Am turnat gelatina topita in iaurt si am amestecat bine.


In tava captusita cu folie am asezat o foaie de blat, peste ea am turnat crema de iaurt, iar peste crema am asezat a doua foaie de blat.
Am bagat tava la frigider pentru cateva ore, adica de dimineata pana dupa-masa.
Cand m-am intors de la serviciu, am scos tava de la frigider, deasupra ei am asezat o hartie ornamentala pentru prajituri, peste hartie am pus tava pe care urma sa livrez tortul, am prins bine de cele doua tavi si rapid le-am intors invers.


Am inlaturat folia alimentara de pe tort si l-am ornat cu frisca batuta si cu ciocolata razuita fin.






Tortul a fost foarte apreciat de toti invitatii la petrecere si tare m-am bucurat ca am reusit sa surprind placut si de data asta ♥♥♥
Sectiunea a fost foarte frumoasa si tortul s-a taiat foarte usor:



Cristina, sa ai viata frumoasa in continuare, sa fii iubita si apreciata, iar zambetul sa nu-ti dispara niciodata de pe buze! Nu uita ca mi-ai promis ca ma inviti la nunta! smiley7027.gif

Inghetata dietetica cu aroma de cocos


Abia acum a venit randul acestei retete, cand teoretic nu mai este vara si probabil suna ciudat sa recomand in luna septembrie o inghetata la desert. Dar cine zice ca avem voie sa mancam inghetata doar vara? Uite ca si toamna se poate smiley7027.gif
Reteta de fata, pe langa faptul ca este foarte simpla si rezultatul este minunat de bun, este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Chiar daca eu am folosit budinca cu gust de cocos, cred ca este de la sine inteles ca nu este obligatorie aceasta aroma si ca se poate folosi orice budinca.

Ingrediente:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca - cu aroma de cocos am avut eu
- 3 linguri indulcitor pudra
- 250 g branza cremoasa de vaci, 0.2% grasime



Budinca am pregatit-o dupa indicatiile de pe plic si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am mixat-o cu branza cremoasa de vaci.


Amestecul rezultat l-am turnat in masina de inghetata pornita.


In 20 minute a fost gata. Cremoasa, delicioasa si racoritoare ♥♥♥


Am impartit-o in castronele racite la frigider cateva ore si am servit cu mare placere ♥♥♥



Posesorii de masini de inghetata cred ca stiu ca vasul masinii trebuie tinut la congelator cel putin 12 ore inainte de folosinta. Totusi am tinut sa reamintesc acest lucru, pentru o mai buna organizare in caz ca va hotarati sa incercati aceasta reteta si sa va sfatuiesc sa puneti si vasele in care veti servi inghetata la frigider  smiley7027.gif
Sa ne fie de bine!

PS Daaaa! Inimioarele de zahar sunt doar pentru poza!

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...