Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai, 2014

Mystery box challenge - parada mai 2014

Anuntam la inceputul acestei luni ca in luna mai 2014 sunt gazda provocarii "Cutia misterelor".
Pe scurt despre provocare: la fiecare inceput de luna, gazda din luna respectiva propune 7 - 10 ingrediente si un ingredient vedeta. Din aceste ingrediente participantii la provocare trebuie sa incropeasca retete. Nu este obligatoriu sa se foloseasca toate ingredientele, dar ingredientul vedeta este obligatoriu. Nu ai voie sa folosesti alte ingrediente in afara celor indicate, in schimb ai voie sa folosesti apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crester…

Tort "Primavara alba"

Acest tort delicat si racoros a fost un cadou pentru nasii de botez ai fetitei mele.
Reteta este aceeasi ca la Tortul "Love birds", prin urmare nu o mai copiez si aici.







Tortul a fost laudat si a disparut repede de pe platou.
Sa aveti zile frumoase dragii nostri!

Pancakes cu scortisoara - dukan

Aromate, parfumate, delicioase, usor de facut si ...cam putine - astea sunt caracteristicile acestor clatitute cu scortisoara. In plus sunt conforme cu dieta Dukan si pot fi consumate in zilele PP, chiar si in zilele in care am consumat deja portia obligatorie de tarate de ovaz.
Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit 8 pancakes, mari cat palma.

Ingrediente:
- 2 oua
- 125 g crema de branza 0.2% grasime
- 1 lingura tarate de grau
- 1 lingura tarate psyllium
- 1 si 1/2 lingura indulcitor praf (Clio)
- scortisoara pudra

Am mixat intr-un castron ouale cu crema de branza si indulcitorul praf. La urma am adaugat taratele si am mai mixat inca un pic.


Din amestecul format am turnat intr-o tigaie antiaderenta cate o lingura de compozitie, lasand coca sa se intinda fara ajutor in tigaie .
Tigaia trebuie sa fie bine incinsa in prealabil.


Cand au inceput sa se formeze bule mici la suprafata clatitutelor, cu ajutorul unei palete de silicon le-am intors pe partea cealalta si le-am mai lasat u…

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa vin cu reteta pentru Provocarea Secreta.
Luna aceasta am onoarea sa fiu gazda acestei provocari si va invit pe 31, in ultima zi a lunii mai, sa admirati parada retetelor pregatite de participantii inscrisi la provocare.
Mie mi-am repartizat blogul Mihaelei, Pasiunile Mihaelei, un blog foarte frumos si bogat. Pe langa faptul ca mancarea postata de ea pe blogul ei suna bine, pozele care insotesc retetele sunt fenomenal de frumoase si cu ajutorul lor mancarea arata mai frumoasa si mai interesanta. Eu o admir foarte tare si nu am pierdut niciodata ocazia sa o laud.
De obicei, cand vezi un blog cu poze atat de reusite, tinzi sa crezi ca retetele sunt grele si ca tie niciodata n-o sa-ti iasa mancarea asa frumoasa. Prin urmare te rezumi doar la admirat, eventual dat un like si treci mai departe. In cazul acestui blog insa, va asigur ca pozele nu sunt truca…

Primul meu interviu din viata de blogger

Pe blogul Cook You a fost publicat un interviu cu mine 
Fiind primul meu interviu din viata de blogger, dati-mi voie sa ma laud 

Cristina este autoarea blogului culinar Cristina’s World şi o foarte veche prietenă a noastră. Este cu noi încă de la început şi dorim să-i mulţumim pe această cale pentru reţetele ei minunate şi suportul oferit atunci când proiectul era în cumpănă. Dar asta nu înseamnă că va scapă de întrebările noastre cu sare şi piper.Ce mai face Teo, fetiţa ta? Teo este acum o domnisoara in toata regula, frumoasa, desteapta si mereu dornica sa ma ajute. Nu pierde niciodata ocazia sa pregateasca singura ceva bun, iar eu sunt rugata sa nu intervin. Ma lasa totusi sa-i fac poze 
Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul! Parca mai ieri am participat la concursul din 1 iunie 2009 de pe Culinario.ro cu o reteta de chec rapid la cana preparat de ea. Avea 4 ani si jumatate atunci Postezi în ultima vreme preponderent reţete Dukan. Au dulciurile dukănite alt gust decât cele no…

Prajitura dukan cu rabarbar si crema coapta de iaurt

Cu prajitura asta delicioasa particip la provocarea "Cutia misterioasa", a carei gazda am onoarea sa fiu luna aceasta, provocare la care va invitam la inceputul lunii mai sa participati si voi.
Sa prezint prima data cutia: dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde. Ingredientul obligatoriu este iaurtul.
Inainte de a explica ce si cum am facut, tin sa precizez ca am trisat un pic, adica am folosit tarate in loc de faina ( care este acceptata in provocare). Sper sa nu supar pe nimeni cu asta! Puteam sa pregatesc altceva, doar din ingredientele permise, dar am ales totusi aceasta prajitura pentru ca iaurtul, ingredientul vedeta al cutiei misterioase din luna mai, chiar a fost vedeta. In plus este o reteta conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua mijloci
- 200 g crema de branza facuta de mine din iaurt 0.1% grasime
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- …