sâmbătă, 31 mai 2014

Mystery box challenge - parada mai 2014

Anuntam la inceputul acestei luni ca in luna mai 2014 sunt gazda provocarii "Cutia misterelor".
Pe scurt despre provocare: la fiecare inceput de luna, gazda din luna respectiva propune 7 - 10 ingrediente si un ingredient vedeta. Din aceste ingrediente participantii la provocare trebuie sa incropeasca retete. Nu este obligatoriu sa se foloseasca toate ingredientele, dar ingredientul vedeta este obligatoriu. Nu ai voie sa folosesti alte ingrediente in afara celor indicate, in schimb ai voie sa folosesti apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Cutia misterioasa din luna mai a avut urmatoarele ingrediente:
- dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde
- ingredientul obligatoriu a fost iaurtul

Iata ca a venit momentul defilarii retetelor care au fost inscrise luna aceasta la provocare:

1. Dovlecei umpluti cu spanac si iaurt- keto


2. Spanac, iaurt, somon pentru cutia misterelor


3. Prajitura dukan cu rabarbar si crema coapta de iaurt


4. Fritatta cu iaurt si dovlecei


5. Chiftele de ton cu sos de iaurt





Predau stafeta pentru luna iunie blogului Monya's.

joi, 29 mai 2014

Tort "Primavara alba"


Acest tort delicat si racoros a fost un cadou pentru nasii de botez ai fetitei mele.
Reteta este aceeasi ca la Tortul "Love birds", prin urmare nu o mai copiez si aici.







Tortul a fost laudat si a disparut repede de pe platou.
Sa aveti zile frumoase dragii nostri!

marți, 27 mai 2014

Pancakes cu scortisoara - dukan


Aromate, parfumate, delicioase, usor de facut si ...cam putine - astea sunt caracteristicile acestor clatitute cu scortisoara. In plus sunt conforme cu dieta Dukan si pot fi consumate in zilele PP, chiar si in zilele in care am consumat deja portia obligatorie de tarate de ovaz.
Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit 8 pancakes, mari cat palma.

Ingrediente:
- 2 oua
- 125 g crema de branza 0.2% grasime
- 1 lingura tarate de grau
- 1 lingura tarate psyllium
- 1 si 1/2 lingura indulcitor praf (Clio)
- scortisoara pudra

Am mixat intr-un castron ouale cu crema de branza si indulcitorul praf. La urma am adaugat taratele si am mai mixat inca un pic.


Din amestecul format am turnat intr-o tigaie antiaderenta cate o lingura de compozitie, lasand coca sa se intinda fara ajutor in tigaie .
Tigaia trebuie sa fie bine incinsa in prealabil.


Cand au inceput sa se formeze bule mici la suprafata clatitutelor, cu ajutorul unei palete de silicon le-am intors pe partea cealalta si le-am mai lasat un minut.


Le-am scos pe o farfurioara si fierbinti le-am pudrat cu scortisoara.


Ca sa va dati seama cat sunt de mari:


Au fost foarte bune si le-am facut foarte repede ♥




Perfecte pentru mic-dejun, alaturi de o cana cu lapte sau cafea.
Sa-mi fie de bine!

duminică, 25 mai 2014

Prajitura turceasca cu gris si iaurt


Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa vin cu reteta pentru Provocarea Secreta.
Luna aceasta am onoarea sa fiu gazda acestei provocari si va invit pe 31, in ultima zi a lunii mai, sa admirati parada retetelor pregatite de participantii inscrisi la provocare.
Mie mi-am repartizat blogul Mihaelei, Pasiunile Mihaelei, un blog foarte frumos si bogat. Pe langa faptul ca mancarea postata de ea pe blogul ei suna bine, pozele care insotesc retetele sunt fenomenal de frumoase si cu ajutorul lor mancarea arata mai frumoasa si mai interesanta. Eu o admir foarte tare si nu am pierdut niciodata ocazia sa o laud.
De obicei, cand vezi un blog cu poze atat de reusite, tinzi sa crezi ca retetele sunt grele si ca tie niciodata n-o sa-ti iasa mancarea asa frumoasa. Prin urmare te rezumi doar la admirat, eventual dat un like si treci mai departe. In cazul acestui blog insa, va asigur ca pozele nu sunt trucate, ca retetele sunt corecte si ca mancarea sigur o sa va iasa ca in poze. Drept dovada la cele afirmate mai sus, vin cu aceasta prajitura delicioasa cu gris si iaurt, cu gust bogat de lamaie. Spuneti voi, nu-i asa ca mi-a iesit exact ca prajitura Mihaelei? smiley6855.gif
Reteta este foarte usoara, ingredientele sunt accesibile si putine, rezultatul este delicios!

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 100g unt moale (nu topit!)
- 500g iaurt
- 180g zahar
- 500g gris
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura esenta vanilie
***Sirop:
- 150g zahar
- 2 lamai (eu am avut o lamaie mare si inca jumatate)
- 100ml apa


Am separat in doua castroane albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am mixat bine cu untul moale si zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie si iaurtul.


La urma am adaugat grisul si praful de copt si am amestecat bine.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in doua degete).


Am incorporat cu miscari usoare spuma de albusuri in amestecul cu gris. Compozitia rezultata este spumoasa.


Am turnat amestecul intr-o tava (20 X 30 cm) captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, foc mediu, pentru 1 ora. Cand blatul prinde culoare frumoasa, aurie, si trece testul scobitorii, este gata.


Cat timp a stat blatul la copt, am pregatit siropul: am amestecat intr-o craticioara zeama de la cele 2 lamai, zaharul si apa; am tinut craticioara pe foc mic pana cand s-a topit zaharul, apoi am oprit focul si am lasat siropul sa se racoreasca.


Dupa ce am scos blatul din cuptor, am turnat peste el tot siropul caldut.



Am lasat prajitura sa se raceasca vreo doua ore, apoi am feliat-o. Se feliaza foarte frumos si fara dificultate.


Blatul este foarte pufos, miroase senzational si este delicios smiley5179.gif


Siropul de lamaie este exact ce-i trebuie si nu inmoaie excesiv blatul. Ba chiar m-as aventura data viitoare sa fac cantitate dubla de sirop, pentru ca blatul permite acest lucru.


Prajitura se poate presara la sfarsit cu fulgi din nuca de cocos, dar eu nu am mai facut acest lucru.
Mihaela, sarut mana pentru reteta! Prajitura a fost foarte apreciata si toata lumea a iubit-o smiley5179.gif


Este simpla, deci incercati si voi!
Sa ne fie de bine!

vineri, 23 mai 2014

Primul meu interviu din viata de blogger


Pe blogul Cook You a fost publicat un interviu cu mine smiley5529.gif
Fiind primul meu interviu din viata de blogger, dati-mi voie sa ma laud smiley3506.gif

Cristina este autoarea blogului culinar Cristina’s World şi o foarte veche prietenă a noastră. Este cu noi încă de la început şi dorim să-i mulţumim pe această cale pentru reţetele ei minunate şi suportul oferit atunci când proiectul era în cumpănă. Dar asta nu înseamnă că va scapă de întrebările noastre cu sare şi piper. 
Ce mai face Teo, fetiţa ta? 
Teo este acum o domnisoara in toata regula, frumoasa, desteapta si mereu dornica sa ma ajute. Nu pierde niciodata ocazia sa pregateasca singura ceva bun, iar eu sunt rugata sa nu intervin. Ma lasa totusi sa-i fac poze :D
Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul! Parca mai ieri am participat la concursul din 1 iunie 2009 de pe Culinario.ro cu o reteta de chec rapid la cana preparat de ea. Avea 4 ani si jumatate atunci :D 
Postezi în ultima vreme preponderent reţete Dukan. Au dulciurile dukănite alt gust decât cele normale? Ţi le poţi imagina în vitrina unei cofetării? 
Era absolut necesar sa slabesc, iar dieta Dukan a fost cea mai potrivita pentru mine. Cum sunt o maaare iubitoare de dulciuri, ma bucur foarte mult ca in aceasta dieta pot prepara, din ingredientele admise, tot felul de bunatati. Pentru ca sunt foarte bune si pentru ca arata bine...

Continuarea interviului o puteti citi aici: Interviu Cristina Pana pentru Cook You.

miercuri, 21 mai 2014

Prajitura dukan cu rabarbar si crema coapta de iaurt


Cu prajitura asta delicioasa particip la provocarea "Cutia misterioasa", a carei gazda am onoarea sa fiu luna aceasta, provocare la care va invitam la inceputul lunii mai sa participati si voi.
Sa prezint prima data cutia: dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde. Ingredientul obligatoriu este iaurtul.
Inainte de a explica ce si cum am facut, tin sa precizez ca am trisat un pic, adica am folosit tarate in loc de faina ( care este acceptata in provocare). Sper sa nu supar pe nimeni cu asta! Puteam sa pregatesc altceva, doar din ingredientele permise, dar am ales totusi aceasta prajitura pentru ca iaurtul, ingredientul vedeta al cutiei misterioase din luna mai, chiar a fost vedeta. In plus este o reteta conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua mijloci
- 200 g crema de branza facuta de mine din iaurt 0.1% grasime
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de cocos
- 7-8 tije mari de rabarbar
***Crema:
- 1 kg iaurt 0.1% grasime
- 5 oua mijloci
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura esenta de cocos
- 1 plic budinca de vanilie sau 2 linguri amidon de porumb

Prima data am taiat tijele de rabarbar in bucati mai mici si le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere. Cand s-a fiert am turnat totul intr-o strecuratoare si am lasat rabarbara sa se scurga bine de zeama.



Prima data m-am ocupat de blat.
Am batut bine ouale cu crema de branza. Am adaugat taratele, indulcitorul, praful de copt si esenta.


La urma am adaugat rabarbara bine scursa de zeama si am mai mixat un minut.


Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (24 cm diametru), captusita pe fund cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 30 minute.


In acest timp m-am ocupat de crema.
Am mixat bine intr-un castron toate ingredientele necesare pentru crema.


Acest amestec l-am turnat peste blatul fierbinte, abia scos din cuptor.




Am bagat tava iar la cuptor, raftul din mijloc, la foc mediu. Sub tava de prajitura, pe raftul de jos al cuptorului, am bagat o alta tava in care am turnat o cana cu apa.
Dupa 50 minute de stat la cuptor, prajitura a fost gata. A prins o culoare foarte frumoasa, aurie si mirosea foarte bine ♥


Am lasat prajitura sa se raceasca bine, apoi am feliat-o. Se feliaza foarte frumos si fara greutate ♥


Blatul ramane umed si se potriveste de minune cu crema coapta de iaurt ♥♥♥



Se pastreaza la rece!
A fost delicioasa! ♥ Toti cei care au gustat-o au fost placut surprinsi si mai ca nu si-au dat seama ca prajitura are si rabarbar in blat. S-a lasat cu bis, deci sigur o voi repeta in viitorul apropiat, mai ales ca rabarbar se gaseste acum peste tot.
Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape