miercuri, 30 aprilie 2014

O surpriza frumoasa


Cum transformi o zi ploioasa si gri daca nu esti vrajitor? In cazul meu totul s-a rezolvat cu un cadou frumos si total neasteptat.

Ora 7.10 - suna telefonul. Mie niciodata nu-mi suna telefonul atat de devreme, deci am intrat in panica si automat m-am gandit ca s-a intamplat ceva rau. Cu glas slab si cu inima batand de mai sa iasa din piept, am raspuns. Un domn de la o firma de la curierat m-a luat repede si pe "nemancate":
- Ati primit un colet. Va gasim acasa?
- Pai plec imediat, deci nu. Ce colet???? Nu imi aduc aminte sa fi comandat ceva!
- Nu sunteti Cristina P.?
- Ba da.
- Adresa......
- Da.
- Aveti un colet la noi.
- Serios?
- Doamna, nu-mi arde de glume.
- Domnule, nu am cunostinta ca trebuie sa primesc ceva in viitorul apropiat, deci... De unde este coletul?
- Bacau.
- Nu stiu pe nimeni de acolo! (in mintea mea parca se deschisese o carte de contacte si rasfoiam de zor in ea sa vad ce nu-mi aduc aminte). E cu plata?
- Nu.
- Pai daca e pe gratis, va astept la birou sa mi-l aduceti.
**********************
- Cine era asa devreme? - ma intreaba sotul meu, curios. S-a intamplat ceva?
- Cica am primit un colet din Bacau.
- De la cine?
- Nu stiu pe nimeni din Bacau.
***********************
Ora 10 - imi aduc aminte ca stiu pe cineva din Bacau!!! Deschid mailul si vad cu stupoare ca am si fost anuntata ca primesc colet! Asa imi trebuie daca citesc mailurile intr-o dunga sau deloc cand trebuie!
Il sun pe sotul meu si-l anunt razand :
- E de la Maria coletul! Mi-a scris ca-mi trimite o carte!
- L-ai primit deja?
- Inca nu, dar am primit mail de la ea.
************************
Ora 11.30 - ajunge coletul la mine. Ditamai cutia!!!!! Ce carte mi-o fi trimis Maria? Enciclopedia universului de la Adam citire?!
Ora 11.30 si 15 secunde - zambetul mi-e de la o ureche la alta. Desfac cutia si un miros delicios imi gadila narile. Dau la o parte cu grija ziarele mototolite si scot la iveala o mica comoara colorata si delicata: biscuiti umpluti cu martipan asezati intr-o cutiuta aurie, Valul pictat  - cartea si dvd-ul, felicitare si punguta colorate si vesele, cu model pascal, o cutie minunata (ai nimerit la marele fix culoarea!) ce ascundea in pantecul ei trei ousoare delicate, decorate cu pasta de zahar.


Cam asa mi s-a transformat mie o zi gri si ploioasa.
Maria, dupa cum ti-am spus si la telefon, in realitate ousoarele decorate sunt de o mie de ori mai frumoase decat apar in pozele de pe blogul tau! ♥♥♥







Junioara a fost fermecata de ousorul roz! ♥
Ousorul galben, destinat mie, este perfect! ♥ Mi-e rusine sa mai recunosc acum ca nu i-am dat atentia cuvenita cand l-am vazut pe blogul tau.
Ousorul albastru este minunat de frumos! ♥

Cum sa multumim noi acestei fete cu suflet atat de frumos si sensibil? Cum sa-i rasplatim rabdarea, dragul si migala cu care ne-a faurit zambete atat de largi? Ii dedicam si noi un ousor, simplu si maro, dupa cum ne gandim noi ca i-ar fi pe plac. Si ii mai dedicam ceva: imbratisarea noastra virtuala pentru "Virtual Hug", gazduita in luna mai de Dia Daria. Stiu, sunt daruri virtuale, dar sunt sigura ca vor fi primite cu drag, asa cum sunt sigura ca postarea aceasta va fi cu adevarat o surpriza frumoasa.


Sa ne traiesti Maria! Sa infloresti si sa-ti fie viata un sir nesfarsit de bucurii, zambete si dragoste! Iti trimitem toate gandurile bune si-ti multumim pentru surpriza frumoasa!
Sa ne vedem cu bine cat mai curand!

luni, 28 aprilie 2014

Vita cu ghimbir si ceapa verde


O noua provocare culinara a aparut in blogosfera romaneasca. Se numeste Mystery box challenge si are ca sursa de inspiratie provocarea din emisiunea Master Chef. Pe scurt, la fiecare inceput de luna gazda din luna respectiva propune 7 - 10 ingrediente si un ingredient vedeta. Din aceste ingrediente participantii la provocare trebuie sa incropeasca retete. Nu este obligatoriu sa se foloseasca toate ingredientele, dar ingredientul vedeta este obligatoriu. Nu ai voie sa folosesti alte ingrediente in afara celor indicate, in schimb ai voie sa folosesti apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
In luna aprilie ingredientele surpriza au fost: carne de vita, pere, morcovi, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, aluat foietaj, lapte, rucola, iar ingredientul vedeta a fost ghimbirul.
Eu din momentul in care am citit lista de ingrediente m-am gandit la mancare chinezeasca, asa ca propunerea mea pentru prima editie a provocarii Mystery box challenge este o mancare simpla dar aromata, vita cu ghimbir si ceapa verde.

Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 2 legaturi ceapa verde
- 5 cm radacina ghimbir
- 3 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri sos de soia light
- 1 lingura amidon
- piper negru macinat


Dupa cum probabil stiti, mancarea chinezeasca se gateste la foc mare, prin urmare este obligatoriu ca toate ingredientele necesare sa fie la indemana si taiate corespunzator.
Carnea se taie bucatele mici, ghimbirul se razuieste, usturoiul se toaca marunt, ceapa se taie bucati mai mari.


Punem un wok sau o tigaie inalta si antiaderenta pe foc mare si turnam uleiul de masline. Calim in el carnea de vita pana isi schimba culoarea pe toate partile. Asezonam cu piper macinat.


Cand carnea este calita adaugam usturoiul si ghimbirul si le calim impreuna cu carnea 30 secunde.


Stingem cu sos de soia si 1/2 cana apa. Lasam sa ajunga la fiebere.


Se adauga ceapa verde si mai lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie ceapa.


Intr-un castronel desfacem amidonul cu 3 linguri de apa si turnam totul peste carne.


Mai turnam 1/2 cana de apa si lasam mancarea pe foc 2-3 minute pana se ingroasa sosul.


Servim fierbinte.


Se poate adauga o garnitura de orez prajit cu ou sau taitei de orez, dar noi nu am adaugat la mancare nici o garnitura de data asta.
Mancarea este delicioasa si saturanta. Nu necesita adaos de sare pentru ca sosul de soia este destul de sarat, iar condimentele sunt suficiente pentru ca mancarea sa nu fie fada si anosta.


Dintre noi trei doar junioara mananca mancarea chinezeasca cu betisoare ♥ Nu stiu cum reuseste, dar sunt tare mandra de ea ca este atat de indemanatica, in timp ce noi am capitulat de mult la aceasta incercare.


Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL incepand din faza "croaziera".
Sa ne fie de bine!

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Oua marmorate cu iarba si coji de ceapa - Paste 2014


Anul acesta am reusit sa pun in aplicare mai multe idei pentru Paste, ce asteptau cuminti sa le vina randul. Primul proiect a fost Ousoare cochete si am lucrat cu foarte mare drag la el. Cel de-al doilea proiect a fost "bradul de Paste" si urmeaza sa public in curand pozele doveditoare. Al treilea proiect a fost acesta, marmorarea ousoarelor cu iarba si coji de ceapa.
Junioara a avut rolul principal in acest proiect.


In prima faza am spalat cu apa si detergent de vase ousoarele, le-am clatit bine, apoi le-am fiert.
Pana cand s-au fiert ousoarele, junioara a taiat cu o foarfeca iarba si coji uscate de ceapa. Am pregatit si bucati de dres pentru impachetat.
Teodora a tinut mortis sa facem cateva oua si cu model din frunzulita.


Ouale fierte le-am scos pe stratul de iarba si coji de ceapa si le-am tavalit in el pana s-au "imbracat". Le-am "asigurat" cu o bucata de dres. In acelasi fel le-am pregatit si pe cele cu frunzulite.





Ousoarele astfel impachetate le-am bagat in borcane cu vopsea de oua, preparata dupa indicatiile de pe plic.
Tineti cont ca ousoarele marmorate trebuie vopsite intr-o culoare inchisa (mov, albastru, rosu aprins) pentru a fi frumoase.
Dupa ce le-am scos din vopsea le-am inlaturat dresul si bucatelele de iarba, apoi le-am lasat sa se usuce bine.
La final junioara a uns cu un pic de ulei toate ousoarele pentru a le da luciu frumos si pentru ca modelul si culoarea sa iasa in evidenta.




Asta este productia la hectar:


20 de ousoare frumoase, din care doar unul s-a spart la fiert si a trebuit imbracat in hainuta de plastic.
Asa arata un ousor marmorat cu iarba si coji de ceapa:


Si asa arata alt ousor marmorat:


Pentru Pastele de la anu' vrem sa incercam pentru ousoare tehnica servetelului. Sa fim sanatosi pana atunci!

joi, 24 aprilie 2014

Macrou umplut cu usturoi verde


Aveam pregatite vreo doua postari cu ce-am facut de Paste, dar mi-am dat seama ca este aproape sfarsitul lunii si eu inca nu am postat reteta pregatita pentru Provocarea secreta.
In luna aprilie 2014 gazda provocarii este Monica si mi-a fost repartizat spre rasfoire blogul Sisters' Kitchen. Blogul repartizat mie a fost unul foarte interesant si marturisesc ca mi-a fost greu sa aleg un singur preparat pentru a-l reproduce. Intr-un final m-am oprit asupra retetei de macrou umplut cu usturoi verde si ma felicit pentru aceasta alegere. Macroul a fost foarte bun si toata familia a mancat cu pofta! ♥ Multumesc frumos pentru idee fetelor!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza "atac".

Ingrediente:
- 6 bucati macrou (aproximativ 2 kg)
- 6 fire usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 6 feliute lamaie
- sare si piper macinat


Macroul l-am curatat si am taiat capetele, apoi l-am spalat bine. - vorbesc la persoana I, dar operatiunea asta a facut-o de fapt sotul meu cel dragut si harnic ♥
Intr-un castronel am amestecat usturoiul verde, taiat marunt, cu uleiul de masline, o lingurita rasa de sare si un varf de lingurita piper macinat.


Am captusit cu hartie de copt o tava incapatoare si am aliniat pestii la apel.
Fiecarui macrou i-am umplut burta cu o lingura de usturoi verde si o feliuta de lamaie taiata in doua.


Am presarat pestii cu sare si piper macinat si tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 50 minute.


Sa va mai povestesc de mirosurile imbietoare si de nerabdarea cu care a fost pazit cuptorul?


Cred ca pozele sunt mai in masura sa va expuna acest aspect smiley1653.gif




Dupa cum se observa mai jos, carnea a fost patrunsa bine si a ramas suculenta. Delicios! ♥


Usor de preparat, gustos si sanatos! Sa ne fie de bine!

marți, 22 aprilie 2014

Prajitura magica dukanita


"Desteapta" asta mai apare pe blogul meu, dar cu alte ingrediente sau cu alte cantitati la ingrediente.

Prajitura desteapta dukanita
Chec "destept" cu brocoli
"Desteapta" dukanita cu cacao si iaurt

Pentru ca am incercat si varianta propusa de Oana - Cooking whit love si pentru ca aceasta varianta mi-a placut cel mai mult dintre toate cele incercate, am hotarat sa o prezint si pe blog.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza "croaziera".

Ingrediente:
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri amidon de porumb 
- 6 oua
- 6 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 700 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita esenta cocos
- 1 lingurita esenta vanilie


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esentele 3 minute la putere maxima.


Peste galbenusuri am adaugat crema de branza, amidonul si taratele. Am mixat inca 3 minute la putere maxima.


La urma am turnat laptele si am mixat inca un minut.


In compozitia obtinuta am amestecat cu miscari usoare spuma de albusuri.



Amestecul obtinut, care este lichid, l-am turnat intr-o tava cu peretii inalti (20 X 30cm), captusita cu hartie de copt.


Tava am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru o ora si jumatate.
Prinde culoare frumoasa deasupra si miroase senzational! ♥


Am lasat-o sa se raceasca in tava vreo 2 ore, apoi am feliat-o si am servit-o.



Nici nu zici ca este conforma cu dieta, atat este de buna! ♥ Neaparat sa incercati!


Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape