Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2014

O surpriza frumoasa

Cum transformi o zi ploioasa si gri daca nu esti vrajitor? In cazul meu totul s-a rezolvat cu un cadou frumos si total neasteptat.

Ora 7.10 - suna telefonul. Mie niciodata nu-mi suna telefonul atat de devreme, deci am intrat in panica si automat m-am gandit ca s-a intamplat ceva rau. Cu glas slab si cu inima batand de mai sa iasa din piept, am raspuns. Un domn de la o firma de la curierat m-a luat repede si pe "nemancate":
- Ati primit un colet. Va gasim acasa?
- Pai plec imediat, deci nu. Ce colet???? Nu imi aduc aminte sa fi comandat ceva!
- Nu sunteti Cristina P.?
- Ba da.
- Adresa......
- Da.
- Aveti un colet la noi.
- Serios?
- Doamna, nu-mi arde de glume.
- Domnule, nu am cunostinta ca trebuie sa primesc ceva in viitorul apropiat, deci... De unde este coletul?
- Bacau.
- Nu stiu pe nimeni de acolo! (in mintea mea parca se deschisese o carte de contacte si rasfoiam de zor in ea sa vad ce nu-mi aduc aminte). E cu plata?
- Nu.
- Pai daca e pe gratis, va astept la birou s…

Vita cu ghimbir si ceapa verde

O noua provocare culinara a aparut in blogosfera romaneasca. Se numeste Mystery box challenge si are ca sursa de inspiratie provocarea din emisiunea Master Chef. Pe scurt, la fiecare inceput de luna gazda din luna respectiva propune 7 - 10 ingrediente si un ingredient vedeta. Din aceste ingrediente participantii la provocare trebuie sa incropeasca retete. Nu este obligatoriu sa se foloseasca toate ingredientele, dar ingredientul vedeta este obligatoriu. Nu ai voie sa folosesti alte ingrediente in afara celor indicate, in schimb ai voie sa folosesti apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, con…

Oua marmorate cu iarba si coji de ceapa - Paste 2014

Anul acesta am reusit sa pun in aplicare mai multe idei pentru Paste, ce asteptau cuminti sa le vina randul. Primul proiect a fost Ousoare cochete si am lucrat cu foarte mare drag la el. Cel de-al doilea proiect a fost "bradul de Paste" si urmeaza sa public in curand pozele doveditoare. Al treilea proiect a fost acesta, marmorarea ousoarelor cu iarba si coji de ceapa.
Junioara a avut rolul principal in acest proiect.


In prima faza am spalat cu apa si detergent de vase ousoarele, le-am clatit bine, apoi le-am fiert.
Pana cand s-au fiert ousoarele, junioara a taiat cu o foarfeca iarba si coji uscate de ceapa. Am pregatit si bucati de dres pentru impachetat.
Teodora a tinut mortis sa facem cateva oua si cu model din frunzulita.


Ouale fierte le-am scos pe stratul de iarba si coji de ceapa si le-am tavalit in el pana s-au "imbracat". Le-am "asigurat" cu o bucata de dres. In acelasi fel le-am pregatit si pe cele cu frunzulite.





Ousoarele astfel impachetate le-a…

Macrou umplut cu usturoi verde

Aveam pregatite vreo doua postari cu ce-am facut de Paste, dar mi-am dat seama ca este aproape sfarsitul lunii si eu inca nu am postat reteta pregatita pentru Provocarea secreta.
In luna aprilie 2014 gazda provocarii este Monica si mi-a fost repartizat spre rasfoire blogul Sisters' Kitchen. Blogul repartizat mie a fost unul foarte interesant si marturisesc ca mi-a fost greu sa aleg un singur preparat pentru a-l reproduce. Intr-un final m-am oprit asupra retetei de macrou umplut cu usturoi verde si ma felicit pentru aceasta alegere. Macroul a fost foarte bun si toata familia a mancat cu pofta! ♥ Multumesc frumos pentru idee fetelor!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza "atac".

Ingrediente:
- 6 bucati macrou (aproximativ 2 kg)
- 6 fire usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 6 feliute lamaie
- sare si piper macinat


Macroul l-am curatat si am taiat capetele, apoi l-am spalat bine. - vorbesc la persoa…

Prajitura magica dukanita

"Desteapta" asta mai apare pe blogul meu, dar cu alte ingrediente sau cu alte cantitati la ingrediente.

Prajitura desteapta dukanita
Chec "destept" cu brocoli
"Desteapta" dukanita cu cacao si iaurt

Pentru ca am incercat si varianta propusa de Oana - Cooking whit love si pentru ca aceasta varianta mi-a placut cel mai mult dintre toate cele incercate, am hotarat sa o prezint si pe blog.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza "croaziera".

Ingrediente:
- 4 linguri tarate de ovaz - 2 linguri tarate de grau - 2 linguri amidon de porumb  - 6 oua - 6 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio) - 250g crema de branza 0.2% grasime - 700 ml lapte 1.5% grasime - 1 lingurita esenta cocos - 1 lingurita esenta vanilie

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esentele 3 minute la putere maxima.


Peste galbenusuri am adaugat crema de branza, amidonul si taratele. Am mixat i…