Friptura casei



Modul acesta de a pregati friptura de porc il stiu de cand eram copila. La noi acasa asa se facea friptura si tare mult ne mai placea ♥♥♥  Intr-o zi mi-am dat seama ca a trecut foarte multa vreme de cand nu am facut reteta asta, asa ca am scotocit in congelator dupa ceva carne si m-am pus pe treaba. 
Friptura a iesit atat de buna, exact asa cum mi-o aminteam! ♥♥♥ Familiei mele i-a placut atat de mult, incat mi-au cerut tot friptura cand i-am intrebat ce vor de mancare a doua zi. Prin urmare, am facut friptura de doua ori in decurs de doar trei zile smiley5370.gif


Ingrediente:
- carne slaba de porc (pulpa degresata, muschi)
- 3 foi de dafin
- boabe de piper
- pasta de tomate sau sos de rosii
- 6-7 catei usturoi
- sare si piper negru macinat
- o ceapa mare - optional (eu am pus ceapa la prima friptura, dar la a doua am uitat; gustul nu a avut de suferit)

Carnea decongelata si spalata bine am pus-o la fiert la foc mic, in apa rece in care am adaugat o lingurita de sare. Nu trebuie pusa multa apa, ci doar cat sa acopere carnea de doua degete.


Am adunat spuma de cate ori s-a format, iar dupa ce nu s-a mai format spuma, am adaugat in apa foile de dafin si o lingura de boabe de piper negru.


Am lasat carnea sa fiarba la foc mic pana cand a fost bine fiarta si furculita intra usor in ea.
Am scos carnea din apa si am taiat-o felii groase cat un deget. Am asezat feliile de carne intr-o tava cu peretii inalti si le-am presarat cu putina sare si piper macinat.


Printre feliile de carne am presarat usturoiul maruntit si ceapa tocata marunt, am turnat din apa in care a fiert carnea cat sa acopere pe jumatate feliile de carne si am turnat si pasta de tomate.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.


Carnea pregatita in acest fel este foarte frageda si buna, iar sosul este delicios ♥♥♥


Prima data noi am servit friptura cu garnitura de "orez"din conopida, iar a doua oara am servit-o simpla, cu salata de varza proaspata.
Sa ne fie de bine!

P.S. Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

6 comentarii:

  1. Ce bine arata friptura asta, iti vine sa musti din poze. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai ce am terminat friptura,adaugand in plus ciuperci date prin robot,mmmm,o minunatie,gust de masterchef! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine!
      Cred ca ciupercile au fost o adaugare inspirata :D

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...