joi, 31 octombrie 2013

Parada provocarii Dulce Romanie - octombrie 2013

Dupa cum bine stiti, aceasta este o editie aniversara. "Dulce Romanie" a implinit trei ani!
Am avut onoarea de a fi gazda acestei editii aniversare si v-am provocat sa pregatiti ceva fara faina de grau, ulei sau zahar. Credeam ca v-am speriat definitiv si imi era teama ca parada asta, ce se dorea a fi speciala, va fi una mica mica si nebagata in seama. Ei bine, m-am inselat! M-ati surprins cu o gramada de retete minunate care corespund regulii impuse de mine, iar pozele sunt bestiale, daca-mi permiteti sa folosesc cuvantul asta. Nu ma credeti? Ia priviti si admirati frumusete de parada:

1. Ceai de turmeric


2. Somn cu legume gratinate la cuptor


 3. Şalău rasol


4. Tarte cu iaurt si ghimbir


5. Garnitură de porumb cu usturoi


6. Drob de pui mozaic


7. Glazed duck with orange sauce and vegetables


8. Supã cremã de morcovi si dovleac


9. Prajitura cu iaurt


10. Gogosari copti umpluti cu cascaval si oua de prepelita


11. Omleta coapta cu ciuperci si pak choi


12. Gutui coapte în miere, vanilie si anason


13. Frigărui de smochine învelite în prosciutto


14. Raw Cheesecake Sandwiches


15. Cremă de ciocolată din dovleac copt


16. Hasselback potatoes (Swedish)


17. Cotlet de porc cu sos de struguri şi nuci


18. Prăjitură cu brânză, mere şi nuci caramelizate


19. Coji de nuci umplute


20. Covrigei magici


21. Bulz ţărănesc cu brânză de capră şi kaizer


22. Supă-cremă de morcov cu ghimbir


23. Supă de gulii


24. Supă acrișoară de pui


25. Beţisoare crocante de dovlecei


26. Prajitura raw cu ciocolata


27. Prajitura cu miere, nuci si mere, fara faina


28. Supă cremă de dovleac cu mozzarella


29. Tartă tomnatică cu castane


30. Pizzete


31. Supa de conopida cu porumb


32. Tort cu mousse de afine si banane


33. Inghetata dietetica cu dovleac


34. Frigarui de pui marinat cu lamaie


35. Inghetata dietetica de iaurt


36. Negresa Dukan la microunde


37. Tarta picanta de dovlecel cu branza


38. Tort rasturnat, cu ness


39. Rulada cu ness si crema de branza dulce


40. Flanuri cu usturoi si ardei copt


41. Topinambur chipsuri


42. Smochine cu miere si nuci


Multumesc din suflet tuturor participantilor pentru implicare la provocarea lansata de mine luna asta! Mi-ati depasit toate asteptarile! ♥♥♥
Daca doriti sa vedeti retetele acestor minunate preparate, apasati pe poza corespunzatoare.
Provocarea din luna noiembrie 2013 va fi gazduita de Liana si Laura de la Transylvanian Kitchen.

luni, 28 octombrie 2013

Gem din piersici de vie


Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va veti indragosti iremediabil!
Eu am cumparat aceste piersicute de la o batranica din piata si am hotarat sa facem gem din ele.
Nu ma complic niciodata cu fiertul gemului ore si ore si nici nu fierb borcanele pentru sterilizare. Sunt de parere ca atata timp cat ne putem simplifica viata, de ce sa ne incapatanam sa ne-o complicam. Cu riscul de a-mi face cativa dusmani, o sa spun ca eu gemul il fac cu Gelfix Super (3:1) de la Dr. Oetker. Gemul fierbe foarte putin, tine foarte mult si niciodata nu s-a alterat. In plus se pastreaza foarte bine culoarea naturala si gustul fructelor.
Pentru ca este foarte simplu de preparat, gemul acesta a fost facut de junioara mea.

Ingrediente:
- piersicute de vie, spalate si curatate de samburi
- zahar
- Gelfix Super
*** La fiecare kilogram de fructe se adauga 350g zahar si un plic de Gelfix Super.



Piesicutele spalate si curate de samburi au fost tocate cu masina de tocat carne.



Compozitia obtinuta a amestecat-o cu zaharul si gelfixul si am pus oala la foc mediu spre mic. A amestecat mereu in gem cu o lingura de lemn si a adunat spuma care se forma la suprafata cu o spumiera.
Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa intre 3 si 5 minute sa clocoteasca apoi se opreste focul.
Fierbinte am turnat-o cu un polonic in borcane. Dupa ce le puneam capacul, le asezam pe o paturica cu capacul in jos.
Am acoperit borcanele cu o alta paturica si le-am lasat asa peste noapte.



Mi-era teama de pielita acoperita cu puf si chiar ma intrebam daca se va simti in gem. Teama mea s-a dovedit a fi nefondata si gemul a iesit minunat!
Cu ajutorul junioarei mele, camara noastra este acum mai bogata cu 12 borcanele cu gem din piersicute de vie.

vineri, 25 octombrie 2013

Ciorba deasa de toamna


O ciorba buna si bogata, cu miros imbietor de legume proaspete, care sa ne incalzeasca in zilele astea prea reci. Cam asa as descrie felul asta de mancare. Este satioasa si usor de preparat, deci profitati de darurule toamnei si preparati ciorba asta. N-o sa va para rau!

Ingrediente pentru o oala mare de ciorba:
- 1 bucata piept de pui afumat sau pastrama de pui
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi potriviti
- 1 vanata
- 2 ardei grasi
- 1 brocoli desfacut in buchetele
- 5 rosii coapte bine, decojite si taiate marunt
- 1/2 capatana de varza (aproximativ 1kg)
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
- 2 linguri ulei de masline
- 2 oua
- 250 ml lapte 1.5% grasime


Initial am vrut sa acresc ciorba cu zeama de lamaie, dar cand am vazut cat de buna a iesit, am renuntat sa o acresc. Prin urmare ignorati lamaia din poza!

Pieptul de pui l-am taiat bucatele si l-am "calit" impreuna cu ceapa taiata marunt in putina apa.


Am asezonat cu sare si piper macinat si am amestecat mereu.


Am lasat pe foc pana cand s-a evaporat toata apa, iar ceapa a devenit sticloasa.


Am turnat apa pana a trecut de jumatatea oalei si am dat focul la minim.
Restul de legume, in afara de brocoli, le-am curatat si le-am taiat dupa bunul plac si le-am adaugat in oala. Am lasat sa fiarba pana cand toate au fost bine fierte.


La urma am adaugat rosiile si uleiul de masline si am lasat sa mai dea un clocot.




La urma am adaugat buchetelele de brocoli, pentru ca ele nu trebuie fierte mult timp.


Dupa cateva minute ciorba a fost gata si am oprit focul. Am lasat-o sa se racoreasca vreo 15 minute si apoi am dres-o cu un amestec din oua si lapte. Am adaugat patrunjelul verde si gata mancarea.
Am servit fierbinte si cu mare pofta, alaturi de ardei iute.



Sa ne fie de bine!

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape