duminică, 29 septembrie 2013

Sos de dovlecel crud


Profitati de ocazie cat mai gasiti dovlecei in piata si incercati acest sos delicios de dovlecel crud! Se face foarte repede, necesita putine ingrediente si merge de minune langa o friptura la gratar.
Acest sos l-am mai facut si la Paste cu mousse de dovlecei, dar intr-o alta combinatie. Acum l-am dukanit si l-am servit alaturi de frigaruit de pui marinat cu lamaie. O bunatate!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 dovlecel (curatat de samburi daca sunt mari)
- 250 g branza de vaci degresata
- 5-6 frunze busuioc proaspat sau o lingura busuioc uscat
- sare


Eu am lasat dovlecelul cu coaja.
Toate ingredientele le-am tocat in blender pana cand compozitia a devenit cremoasa.



Am potrivit gustul cu sare si gata.
Sosul se pastreaza la rece, intr-un vas cu capac, pana la servire.


N-o sa va para rau daca incercati!

vineri, 27 septembrie 2013

Pui "la rotisor" in punga, la cuptor


Ei bine, cred ca m-am specializat in retete simple de tot, iar aceasta "reteta" nu face exceptie. De fapt nici nu este o reteta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult un mod de lucru. Dar sa va arat ce am facut.

Ingrediente:
- 1 pui mare
- 1 plic condimente pentru pui (fara zahar!)
- 1 punga pentru friptura la cuptor - nu este un ingredient, dar este obligatorie


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Condimentele le-am amestecat intr-un castronel cu doua linguri de apa, iar cu amestecul obtinut am uns puiul la exterior si in interior. Puiul astfel uns l-am bagat in punga pentru friptura si l-am asezat intr-o tava. Am gaurit punga cu o scobitoare in 3-4 locuri.



Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru o ora si jumatate.



Carnea se gateste in suc propriu si este frageda si suculenta, inclusiv pieptul.


Noi am servit-o cu iaurt amestecat cu usturoi maruntit.



Foarte bun!!!! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

PS Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP (incepand chiar din atac) si cu dieta Montignac - faza I. Puiul se gateste cu piele, dar la servire pielea va fi inlaturata deoarece NU este conforma.

miercuri, 25 septembrie 2013

Briose aperitiv cu ton



Pentru luna septembrie 2013, in cadrul Provocarii secrete, mi-a fost repartizat blogul Bucate pe alese. Repartizarile au fost facute de Daiana - Simplu si bun.
Mi-a fost foarte usor de aceasta data sa aleg o reteta pentru a o incerca, pentru ca pe blogul repartizat am gasit o sectiune cu retete conforme cu dieta Dukan. Briosele cu ton au fost o alegere inspirata, mai ales ca junioara vroia sa ma ajute la bucatarie. Aportul meu la aceasta reteta a fost doar desfacerea conservei cu ton, aprinderea focului la cuptor si pozele. Restul, a fost facut in totalitate de junioara, deci ea merita toate laudele si aplauzele. smiley6936.gif

Ingrediente:
- 2 oua
- 1 conserva ton in suc propriu
- 150 g branza de vaci degresata (eu am folosit urda cu 1.5% grasime)
- 3 linguri tarate de ovaz (recomand Pirifan)
- 1 ceapa mica
- sare si piper macinat
- 1/2 lingurita praf de copt


Tonul a fost scurs de zeama.
Ceapa a fost taiata marunt.
Toate ingredientele au fost apoi amestecate bine intr-un bol.


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Junioara a impartit compozitia in forme de silicon pentru briose.


Din ingredientele de mai sus au rezultat 9 briose.
Formele pot fi umplute pana sus pentru ca briosele nu cresc aproape deloc la copt.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare, pentru aproape 50 minute.




Sunt foarte pufoase si foarte bune!




Dupa cum ati observat, este o reteta foarte simpla, contine ingrediente putine si accesibile, deci ar fi pacat sa nu incercati macar o data.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac. Atentie la portia zilnica de tarate de ovaz!
Sa ne fie de bine!

luni, 23 septembrie 2013

Chec "destept" cu brocoli


Acest chec a fost un experiment si ma bucur ca l-am facut. Inspiratie mi-a fost prajitura "Desteapta". Vroiam sa fac ceva cu brocoli si m-am gandit ca un chec "destept" l-ar pune in valoare. prin urmare, iata ce si cum am facut.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 4 oua
- 250 g branza de vaci 0.1% grasime
- 250 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri amidon
- cateva buchetele de brocoli
- sare si piper macinat


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu branza de vaci, amidonul, 1/2 lingurita sare si un varf lingurita piper macinat. Am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut.


Am amestecat usor cele doua compozitii. Rezultatul este curgator, deci nu va speriati.


Am turnat amestecul intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt.


Am infipt buchetele de conopida in spuma, cu inflorescenta in sus.



Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 1 ora.
Cand a fost gata, arata asa:



Cand s-a racit s-a lasat un pic la mijloc, dar tot s-a feliat frumos.




Simplu, nu? Si foarte bun, va asigur! Incercati si voi!
Sa ne fie de bine!

vineri, 20 septembrie 2013

Tort Cola


Acest minunat si delicios tort mi l-am facut pentru ziua mea. A iesit foarte bun si nici nu s-a observat ca este de dieta! Cu decorul nu mi-am batut capul pentru ca tortul l-am facut la repezeala, dar si ceea ce a rezultat la sfarsit a fost pe placul tuturor. ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Contine tolerate si se imparte in minim 3 portii/zile.

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz (eu am folosi Pirifan)
- 2 linguri cacao
- 12 linguri cola zero
- 1 pliculet praf de copt
- 5 linguri indulcitor praf
- esenta de rom
***Crema:
- 2 oua
- 1 lingura amidon
- 200 ml + 100 ml cola zero
- 250 g branza de vaci degresata (eu am folosit urda 1.5% grasime)
- 1 pliculet gelatina
- indulcitor dupa gust (vreo 3 linguri am pus eu)
***Glazura:
- 1 plic budinca de ciocolata neagra
- 250 ml lapte 1.5%
- 150ml cola zero
- 2,5 linguri indulcitor
***Decor:
- cacao degresata
- cateva inimioare de zahar (ce se pot inlatura usor cand mancati)


Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am amestecat cu restul ingredientelor.



Am amestecat cu grija spuma de albus cu cealalta compozitie, iar ceea ce a rezultat am turnat intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, captusita cu hartie de copt umezita si stoarsa bine.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 30 minute. Intre timp m-am ocupat de crema.
Din cei 200 ml de cola zero am luat trei linguri si am dizolvat amidonul.Cele doua oua le-am amestecat cu 2 linguri indulcitor pudra si le-am turnat peste amidonul dizolvat in cola.  Restul de cola zero l-am pus la fiert. Cand a inceput sa fiarba, am dat focul mic si am adaugat amestecul de oua si amidon. Am amestecat mereu si am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a facut ca o budinca. Am oprit focul si am lasat compozitia sa se racoreasca.



Gelatina am hidratat-o 10 minute in 100 ml cola zero, apoi am topit-o la bain marie.
Urda am amestecat-o cu indulcitorul.
La sfarsit am amestecat cele trei compozitii: budinca de cola, gelatina hidratata si urda indulcita.


Asa arata blatul copt:



A crescut foarte frumos, nu s-a lasat deloc cand l-am scos din cuptor si l-am putut felia in doua blaturi foarte usor.


In tava in care am copt blatul am pus folie de plastic si am pus o foaie de blat. Am pensulat-o cu cola zero si am turnat peste ea crema. Deasupra cremei am pus celalalt blat si l-am pensulat si pe el cu cola zero.
Am facut budinca de ciocolata neagra astfel: am dizolvat praful de budinca amestecat cu indulcitortul in cateva linguri de lapte; restul de lapte l-am amestecat cu cola zero si l-am pus la fiert; cand lichidul a inceput sa fiarba am adaugat budinca dizolvata si am mai lasat pe foc 1 minut, avand grija sa amestec mereu. Am turnat-o fierbinte peste tort.





Am lasat tortul sa se racoreasca 1/2 de ora, apoi l-am bagat la frigider peste noapte.
A doua zi l-am scos pe un platou si am indepartat cu grija folia de plastic.


Initial m-am necajit cand am vazut ca budinca s-a crapat peste noapte, dar dupa ce am pudrat tortul cu praf de cacao, mi s-a parut ca arata foarte dragut.


In sectiune a aratat asa:





Si o felie pentru voi:


Tortul a iesit foarte bun, aromat si insiropat. A placut mult invitatilor si nimeni nu si-a dat seama ca este un desert de dieta. S-a feliat foarte frumos si cu siguranta il voi repeta. ♥
La multi ani mie, chiar daca ziua mea a trecut de ceva vreme!
Sa ne fie de bine!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape