Tort "Inima de trandafir"

Abia acum a venit randul acestei retete, pregatita in 15 iunie 2013. Tortul acesta l-am pregatit cu drag pentru matusa mea, care pe 19 iunie si-a serbat ziua de nastere.
La multi ani Luci! Sa ai o viata asa cum o meriti si sa fii mereu vesela!
Pentru ca-mi place sa experimentez si pentru ca imi propusesem de foarte multa vreme sa incerc un tort cu foi de placinta, am profitat de aceasta ocazie si mi-am pus visul in aplicare.

Ingrediente:
***Blaturi:
- 1 pachet foi subtiri de placinta
- 4 borcanele dulceata gelatinoasa de visine
- 1 ou
- 4 linguri lapte
***Crema:
- 1 pachet unt 82% grasime (200g)
- 1 l lapte
- 5 linguri zahar
- 4 linguri faina
- esenta de trandafiri
***Glazura:
- 200g ciocolata cu lapte
***Decor:
- inimioare de zahar

Prima data am pregatit blaturile.
Am intins foile de placinta si le-am taiat in doua pe lung. Cu ajutorul unei lingurite am pus mici gramajoare de dulceata intr-un capat al foii, apoi am rulat incet, cate doua foi odata, obtinand astfel rulade subtiri si lungi. Mi-am pregatit trei tavi cu acceasi dimensiune si in fiecare tava am format melci din rulourule subtiri. Diamentrul blaturilor a fost de 26 cm.


Eu am folosit pentru copt o tava de tarta, o tava de tort si o folie de silicon cu marcaje. Tavile le-am captusit pe fund cu hartie de copt.
Blaturile le-am uns cu ou batut cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le-am copt, pe rand, pana au prins culoare frumoasa.


Nu va speriati daca dulceata dezerteaza din foi, deoarece este normal.


Am lasat blaturile sa se raceasca bine cateva ore, apoi am pregatit crema.
Am topit untul intr-o cratita incapatoare si am calit un minut in el faina. Am turnat laptele, am adaugat zaharul si estenta de trandafiri si am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand compozitia s-a ingrosat ca o budinca subtire.





Am captusit cu folie tava de tort in care am copt unul dintre blaturi si am inceput " constructia" tortului. Blat > 1/2 din crema calda > blat > 1/2 din crema calda > blat.



Tortul astfel format l-am bagat la frigider peste noapte.
A doua zi am pus un platou deasupra tavii si am rasturnat tortul cu fundul in sus. Am inlaturat folia si iata ce am obtinut:



Am topit ciocolata cu lapte si am turnat-o fierbinte peste tort. Am lasat-o sa se raceasca o jumatate de ora, apoi am ornat tortul cu inimioare de zahar.


Poze cu sectiune:



Tortul a fost foarte laudat si a placut tuturor! ♥
Sa ne fie de bine!

Pulpe de pui la capac


Pentru ca am pregatit prea multe pulpe pentru afumatoarea artizanala, 4 copanele, fara piele si condimentate dupa gust, le-am facut la capac. Metoda este veche de cand lumea si sunt sigura ca ati auzit de ea.
Pulpele de pui le-am amestecat cu boia de ardei dulce, sare, piper macinat si usturoi.


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca bine.
Am umplut pe jumatate o cratita cu apa si am acoperit-o cu un capac pus invers. Pe capac am asezat pulpele de pui condimentate.



Cratita am bagat-o in cuptor, la foc mediu spre mic.


Dupa aproximativ 45-50 minute, pulpele aratau asa:


Miroseau si aratau foarte apetisant ♥
Nici nu au mai ajuns pe farfurie! Fiecare a insfacat un copan imediat dupa ce am oprit aparatul de fotografiat. Carnea este frageda si buna, iar aceste pulpe ne-au placut mai mult decat Pulpele afumate.


Sa ne fie de bine!

PS Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PP ( inca din faza de atac!) si cu dieta Montignac - faza I.

Musaca dietetica de vinete


Luna aceasta la Provocarea Secreta, mi-a fost repartizat blogul Ceva bun, ceva dulce. Repartizarile au fost facute de Elena Toma - Bucataria Elenei.
De pe blogul Adelei m-am inspirat adeseori si acum, cand a trebuit sa aleg o reteta cu care sa defilez la parada, mi-a fost destul de greu sa aleg doar una. Cum am ales sa fac Musacaua de vinete? Pai ma uitam dupa o reteta cu vinete, ca doar sunt acum pe toate tarabele si e pacat sa nu profiti de pretul mic, iar reteta asta mi s-a desfasurat in fata ochilor in toata splendoarea ei.
Retetei alese i-am facut foarte mici modificari, astfel incat sa fie conforma cu dieta pe care o urmez. Si uite asa am adaugat la palmares inca o reteta delicioasa, conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 2 vinete mari (aproximativ 1 kg)
- 800g piept de pui fara piele si os
- 1 ceapa mare
- 6 rosii (aproximativ 1 kg)
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 2 oua
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- sare si piper macinat
- 2 linguri ulei masline


Prima data am feliat vinetele, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs, sa scape de zeama amara.



Pieptul de pui l-am tocat.


Intr-o craticioara am calit in ulei de masline ceapa taiata marunt. Am adaugat si carnea si am amestecat des. Nu am lasat prea mult, ci doar pana cand jumatate din carne si-a schimbat culoarea. Am adaugat sare, piper macinat si patrunjelul tocat si am lasat carnea sa se racoreasca.



Vinetele le-am clatit cu apa rece.
Intr-o tava cu peretii inalti, unsa cu un pic de ulei, am asezat un rand de felii subtiri de vinete si un rand de felii de rosii.


Deasupra lor am nivelat carnea tocata.


Peste carne am pus un alt rand de felii de rosii, iar deasupra lor am asezat artistic un rand de felii subtiri de vinete.



Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu spre mare, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Dupa ce a trecut acest timp de coacere, am scos tava din cuptor si am nivelat peste vinete compozitia obtinuta din amestecarea cremei de branza cu cele doua oua.


Am bagat iar tava la cuptor si am micsorat focul.
Musacaua este gata cand stratul de deasupra a prins culoare si s-a inchegat.
Sa va mai zic cat de bine miroase? ♥


Rece se feliaza foarte frumos.





A fost foarte foarte buna!!! Carnea de pui nu este deloc fada si nici inecacioasa, iar asta este meritul legumelor care i-au imprumutat din zeama si gustul lor. Neaparat sa incercati!
Sa ne fie de bine!

Pulpe de pui afumate in casa


Sursa mea de inspiratie pentru incercarea asta a fost Aphextwinz - Piept de pui afumat – in loc de mezeluri de casa.
Dupa ce am citit explicatiile ei, am hotarat ca este foarte usor de facut si ca este cazul sa incerc si eu.
Metoda este inedita si nu presupune multe pregatiri in prealabil, insa nu pot sa zic ca pulpele mele au avut vreun gust de fum. De patruns erau patrunse si de bine aratau bine, dar asteptam ceva gust de fum sau de afumat, sau de parlit... Ma rog, intelegeti voi. Poate nu am folosit ce trebuia in pachetelul pentru afumat? Probabil. Ceea ce este insa sigur, este ca a fost o experienta interesanta si merita trecuta la catastif, macar pentru diversificarea retetelor cu pui ca ingredient obligatoriu.

In pachetelul pentru afumatoarea mea am pus ceai de iasomie, ceai de cimbru si bete uscate de marar.


Toate astea le-am impachetat frumos, iar pachetul l-am gaurit cu o scobitoare in cateva locuri.
Drept gratar pentru afumatoare am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde.
Cratita ce urma sa o folosesc am captusit-o pe fund cu folie de aluminiu. Peste folie am pus pachetelul cu ceaiuri (cu gaurile in sus, bineintele!) si apoi gratarul.


Am ales sa "afum" niste pulpite de pui fara piele.
Pulpele de pui le-am amestecat cu boia de ardei dulce, sare, piper macinat si usturoi.



Le-am lasat sa stea o jumatate de ora, apoi le-am asezat pe gratarul din "afumatoare".


Cratita am capacit-o cu folie de aluminiu, ca nici un fir de fum sa nu scape afara si am pus-o pe foc mic.


Am verificat-o daca este gata dupa o jumatate de ora, dar nu erau gata, prin urmare le-am lasat aproape o ora pana au fost gata.
In oala s-au format aburi multi, dar nici un pic de fum.


Deci am avut pulpe aburite, nu afumate smiley5233.gif
De bune au fost bune, dar parca mai bune mi-au iesit pulpele la capac. Pun si reteta in viitorul apropiat.
Sa ne fie de bine!

P.S. Cred ca nu mai este cazul sa mentionez ca reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP (incepand chiar din Atac!) si cu dieta Montignac - faza I.

Chec pufos cu tarate de ovaz


Sursa de inspiratie pentru aceasta incercare a fost checul cu lamaie al Oanei Camacho. Eu nu am folosit lapte praf si nici nu am mai insiropat checul, dar a fost foarte bun si asa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.


Ingrediente:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor praf
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de lamaie
- 75ml lapte degresat


Taratele le-am amestecat cu amidonul si praful de copt intr-un castronel.
Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat 3 minute cu indulcitorul si esentele. Peste galbenusuri am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate.
Dupa ce compozitia a fost bine amestecata, am incorporat in ea albusurile spuma, cu miscari usoare.


Ce-a rezultat am turnat intr-o tava de silicon si am bagat la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.



Am lasat checul sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi l-am feliat si l-am servit mesenilor.


Este foarte pufos si ar fi fost si mai pufos daca nu uitam sa macin taratele de ovaz.


La checul asta se folosesc 6 linguri de tarate de ovaz si 3 linguri de amidon, prin urmare reprezinta 3 portii.
Este perfect pentru pachetelul la serviciu, gustare intre mese, mic-dejun sau cina alaturi de o cana de ceai aromat.
Sa ne fie de bine!

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...