luni, 27 mai 2013

Pasca fara aluat


Pasca nu am mai facut niciodata! Dar cum toate au un inceput pe lumea asta, iata ca ma afisez si eu pe blog cu o reteta de pasca fara aluat. Sursa mea de inspiratie este Laura Adamache - Pasca Dukan. La reteta ei eu am adus cateva modificari minore: nu am folosit gluten, in loc de lamaie am folosit esenta de lamaie, cantitatea de amidon si de iaurt nu le-am dublat chiar daca am facut portie dubla, iar albusurile nu le-am batut spuma.
A fost foarte buna!! Nici nu ma asteptam!! Voi repeta reteta in mod sigur, chiar daca Pastele a trecut de mult. Este moale, umeda, parfumata si spornica. Din ea am dus jumatate la mama acasa, iar cealalta jumatate ne-a ajuns doua zile la trei oameni. A fost foarte laudata de meseni!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - incepand cu croaziera.
Tava folosita de mine are 24 cm diametru.

Ingrediente:
- 800g branza de vaci degresata (eu am folosit Prodlacta 0%)
- 8 oua
- 150g indulcitor
- 200g iaurt degresat (eu am folosit Zuzu 0.1%)
- esenta de lamaie (dupa gust)
- 40g amidon
- 1/2 plic praf de copt


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca bine pana am pregatit compozitia de pasca.
Branza de vaci am pisat-o cu o furculita, apoi am amestecat-o cu iaurtul, indulcitorul, ouale intregi si esenta de lamaie (eu am pus 1 lingurita).


Amidonul l-am amestecat cu praful de copt, apoi le-am adaugat la compozitia semi-lichida.
Nu va speriati daca compozitia este foarte moale, aproape lichida! Asa trebuie sa fie ^_^.
Am turnat compozitia intr-o tava captusita cu hartie de copt. Hartia de copt am udat-o si apoi am stors-o bine de apa inainte de a captusi tava cu ea.


Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, unde a stat pana a prins o crusta aramie deasupra. La mine a durat cam o ora si un pic. Timpul este insa relativ pentru ca timpii de coacere difera de la cuptor la cuptor. Va sfatuiesc sa verificati pasca dupa 40-45 minute si hotarati atunci daca este gata sau mai trebuie lasata.


Eu am lasat-o sa se raceasca in tava pana a doua zi, cand am servit-o la masa.


Asa arata in sectiune:




Gustoasa tare! O reteta care merita incercata!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana