Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2012

Iepure cu ciuperci, sub capac de paine cu cartofi

Provocarea secreta de luna aceasta mi-a facut cunostinta cu blogul Albinutei. Albinuta e tare harnicuta si a adunat pe blogul ei o colectie frumoasa si mare de retete delicioase.
 Intamplarea face ca am primit de la nasul de botez al fetitei mele un iepure de casa, gata curatat si taiat. Nu-mi venea in minte la acel moment nici o reteta cu carne de iepure si am dat o cautare, intr-o doara, pe blogul Albinutei. Bine am facut! Am dat peste reteta incercata de ea, Tocanita de iepure cu galuste fabuloase. A fost dragoste la prima vedere! Nu pot spune ca am respectat intocmai reteta prezentata de ea, pentru ca am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam eu cumparate.
Mancarea a iesit deicioasa si ne-a placut mult!
Ingrediente:
***Chifle:
- 600g faina
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri piure de cartofi
- 200ml apa calda
- 2 linguri margarina
- 1 lingura mix ierburi italiene
*** Tocana:
- 1 iepure de casa
- 10 felii kaiser
- 500g ciuperci
- 50 ml ul…

Un fel de paste carbonara

Am vazut la televizor o emisiune a Lucindei Scala Quinn, in care a preparat cu mare usurinta paste carbonara. Nu mi-a dat niciodata prin cap sa caut sau sa incerc reteta de paste carbonara si mare mi-a fost uimirea cand am vazut cat de usor se prepara. Pentru ca aveam toate ingredientele necesare, am hotarat sa fac si eu in acea seara paste carbonara. Am adaugat ingrediente care mi s-au parut mie ca merg si nu am dat gres cu acest experiment pentru ca mesenii au mancat tot din farfurie.
Nu pretind ca este reteta originala si nici ca eu stiu mai bine ca altii, dar pot afirma ca este o reteta foarte simplu de preparat si rezultatul este gustos tare.
Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
- 500g spaghete Baneasa
- 3 oua
- 4 linguri smantana
- 250g cascaval razuit (eu am folosit Delaco)
- 1 ceapa mare
- 400g pastrama de porc
- 4 linguri ulei
- sare si piper macinat

Am pus pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe punga. Pana s-au fiert pastele m-am ocupat de celelalt…

Nu uitati de concurs!

Nu uitati de concursul gazduit de acest blog, in parteneriat cu forumul eLady! Mai aveti timp 9 zile, cu cea de azi, sa preparati o reteta prezentata pe acest blog si sa va inscrieti la concurs.
Regulamentul si premiile oferite le puteti vedea AICI. ( http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html )
Va urez spor la toate si bafta la concurs!

In camara 2012

Anul acesta am reusit sa pun urmatoarele conserve pentru iarna:
1. Gem de caise:

2. Dulceata de cirese 3. Dulceata de ardei iute

4. Zacusca de dovlecel


5. Castraveti in saramura


6. Conopida in otet
7. Ardei iute in otet cu zahar


8. Tarhon in otet


9. Vinete coapte si tocate


10. Zacusca cu vinete si ciuperci
11. Gogosar in sos de mustar


12. Amestec de morcov cu telina si radacina de patrunjel - la congelator
13. Ardei gras - la congelator


14. Muraturi asortate: conopida mov, gogonele, morcov, frunze de telina




15. Gogosari in otet


Planul era sa pun si pepene la murat insa din motive inca neclare, am ratat acest plan.
Anul acesta am ratat si trandafirii pentru dulceata si capsunile si frunzele de vita de vie. Sunt totusi multumita cu ce am reusit sa fac :)

Petrecere cu pirati

Spuneam ca am ales ca tema pentru ziua de nastere a fetitei mele, piratii.
Vor fi multi care vor sustine ca nu este o tema potrivita pentru o fetita, dar eu ii contrazic. Este o tema perfecta pentru o fetita! Sunt absolut sigura ca sunteti satui de roz, puf si rochii lucioase. Nu? Noi da! Prin urmare m-am gandit ca ar fi cazul sa schimbam macazul si sa alegem anul acesta o tema care presupune mai multa joaca, mai multa distractie si la care baietii sa nu se simta dati la o parte.
Pregatirile au inceput vineri seara. Primul lucru pe lista a fost trimiterea copilului sa doarma la sora mea. In felul acesta surpriza a fost mare si pentru sarbatorita, iar noi, parintii, ne-am putut ocupa fara nici o problema de organizarea petrecerii.
Din experienta petrecerilor organizate in alti ani am invatat cateva lucruri:
- copii nu mananca mult > nu trebuie sa fac 100 de feluri de mancare si nici sa ma complic cu mancare sofisticata; cateva gustarele asezate frumos pe o masa, tip auto-servire, e…