La multi ani pui frumos!

Azi e ziua junioarei mele!!!             smiley5416.gif
Teodora- Maria a implinit 8 ani! Doamne, cum trece timpul! Imi aduc aminte perfect ziua in care am adus pe lume pruncul asta frumos si cuminte, care ne-a adus lumina si noroc in casa. O iubim din toata inima si fiecare zi impreuna cu ea este cea mai frumoasa zi.
La multi ani puiul meu drag! Sa ai parte de o viata frumoasa, sa nu cunosti supararea  si sa fii sanatoasa!


Are Mama O Fetita - Pentru Printesa Ta!

Asculta mai multe audio soundtrack

Ciuperci cu carne de pasare


Imi place sa gatesc dupa retete vechi!
Reteta de fata am pregatit-o ca urmare a unei provocari lansate pe forumul Fabs.ro. Sursa mea de inspiratie a fost cartea ce veche de bucate, despre care am mai vorbit eu la  Gulas de carne, reteta numarul 685.


Ingrediente:
- 2 cepe mijlocii
- 50g unt
- 2 linguri ulei
- 4 copane superioare de pui, fierte in prealabil
- 500g ciuperci brune
- 1 lingura faina
- 250 ml smantana de gatit
- sare si piper macinat
- patrunjel verde

Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o cateva minute in unt amestecat cu ulei. Am adaugat si pulpele fierte si am mai lasat cateva minute, la foc mic, cat sa sa imprieteneasca toate si pulpele sa prinda un pic de culoare.


Am adaugat faina si am amescat bine, apoi am turnat o jumatate de cana cu apa.


Am adaugat ciupercile brune taiate felii si am mai adaugat o cana cu apa.



Am lasat sa fiarba cateva minute pana s-a ingrosat sosul si am adaugat smantana de gatit.


Am potrivit gustul cu sare si piper si am adaugat si verdeata, apoi am oprit focul si am servit mancarea.


A fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!

In dar, tot ce e mai bun



Nu sunt ardeleanca pura, caci m-am nascut si am locuit 23 de ani in Dobrogea. Acum 10 ani Ardealul m-a adoptat cu drag si mi-a facut cadou titulatura de "ardeleanca". Iubesc tot ce este frumos, deosebit, original si bun. Toate aceste calitati le-am intalnit la produsul The Art of DAR, un produs lansat in 22 octombrie la Paris.
The Art of DAR este esenta si rezultatul celor mai bune produse si servicii oferite in dar, cu drag, de Transilvania. Ardeleni priceputi si harnici din Tarnava Mare si Valea Barcaului, sub umbrela fundatiilor ADEPT Transilvania si AGAPIS Salaj, si-au unit fortele si au reusit sa creeze un produs original, numai bun de dat in dar. Scopul lansarii acestui produs este de a promova aceste doua regiuni, precum si produsele si mestesugarii locali.
Unicitatea acestui dar este dat de calitatea superioara a produselor, provenite din zone recunoscute pentru biodiversitate si pamant curat, fara urma de ingrasaminte chimice sau insecticide: Valea Barcaului si Tranava Mare. La aceasta se adauga un ambalaj special, creeat de cei mai buni mesteri locali. Numarul este limitat: 1001 bucati pentru fiecare zona, Valea Barcaului si Tranava Mare.
Fiecare dar contine produsul dulce, miere sau gem, recipientul de sticla realizat manual, argintat si inseriat, o lingurita de argint cu logoul zonei din care provine darul si un suport din lemn de stejar, lustruit cu miere de albine. In plus, pentru fiecare dar cumparat vor fi plantati 5 stejari ce vor purta numele cumparatorului.
Ziceti voi, nu este asta cel mai fain dar de oferit?
Eu l-as oferii prietenilor mei plecati de multi ani in tari straine, sa-si mai aline dorul de casa. L-as mai oferii strainilor prieteni care vin sa ma viziteze in Romania, ca sa inteleaga mai bine de ce nu pierd nici o ocazie de a lauda Ardealul. Nu in ultimul rand l-as cumpara pentru mine, pentru ca pe langa rasfatul ce mi-l ofer in dar, as fi mandra proprietara, cu numele, de 5 stejari falnici si vii.
Mai multe detalii puteti afla de pe site-ul www.artofdar.ro si de pe pagina de facebook The Art of DAR.

Bento box saptamana 5 (15 octombrie - 19 octombrie)

Luni, 15 octombrie:


Mini frigarui cu salam si cascaval, placinta cu mere si pere, doua triunghiuri de branza topita, ardei gras rosu, boabe de strugure negru.

Marti, 16 octombrie 2012:


Mini frigarui cu snitel de porc ( cu manta de naut, ou si verdeturi), cascaval si castravete, placinta cu mere si pere, boabe de strugure negru si bucati de para.

Miercuri, 17 octombrie:


Snitel de porc cu manta de naut, telemea de capra, ardei gras verde, biscuiti cu cacao si boabe de strugure negru.

Joi, 18 octombrie:


Pizza la microunde (ou, fulgi de ovaz, salam, ardei gras verde, telemea de capra, sos de rosii), bastonase de morcov, boabe de strugure negru si un iaurt mic cu capsune.

Vineri, 19 octombrie:


Triunghiuri de paine cu crema de alune, miez de nuca, boabe de strugure negru, iaurt cu capsune.

Quesadilla


Pentru ca am cumparat un pachet de lipii mexicane, m-am gandit sa fac quesadilla. Nu m-am ghidat dupa o reteta anume si am pastrat ideea de baza.
Pentru 6 quesadilla am folosit:
- 6 lipii mexicane
- 400g cascaval razuit
- 12 snitele inguste de porc
- 6 linguri cu sos de legume (ulei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, condimente)

Snitelele stie sa faca oricine si fiecare gospodina are reteta ei proprie, deci nu voi insista asupra prepararii lor. Singura chestie ce vreau s-o mentionez este ca snitelele le-am facut inguste si lungi.
Pentru sosul de legume am folosit 4 linguri ulei, o ceapa tocata marunt, 2 ardei grasi, o lingura pasta de tomate, piper macinat, sare si cimbru uscat. Ceapa am calit-o in ulei, impreuna cu sare, piper macinat si cimbru. Cand a devenit sticloasa am adaugat ardeiul gras taiat marunt. In momentul in care ardeii s-au inmuiat, am adaugat pasta de tomate si o jumatate de pahar cu apa. Am mai lasat pe foc 5 minute si am oprit focul.




Cu toate ingredientele pentru umplutura pregatite, m-am apucat de quesadilla.
Am infierbantat o tigaie tip gratar si am pus pe ea o lipie mexicana. Cand am observat ca a prins un pic de culoare, am intors-o pe partea cealalta. Am presarat repede cascaval pe toata suprafata ei. Pe o jumatate de lipie am pus o lingura de sos de legume si doua snitele. Am indoit lipia peste snitele si am presat un pic cu o lingura de lemn, ca sa adere cascavalul topit la snitele.




Trebuie lucrat repede si focul pastrat mic pentru ca lipiile se pot arde repede.
Quesadilla astfel formata am asezat-o pe farfurii si am taiat-o in patru triunghiuri.



Unii au preferat insa sa nu taie quesadilla si au muscat cu pofta din ea.
Nu este o reteta fabuloasa si nici demna de o masa pompoasa, dar pentru o cina intre prieteni este perfecta! Aduc si martori! smiley6824.gif
Merge si pentru micul dejun intarziat si este perfecta si pentru pachetel  smiley1716.gif

Concurs


Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs!

Calendarul de desfasurare:

20 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2012:  inscrierea si postarea retetelor in concurs

25 noiembrie 2012 – 02 decembrie 2012 – jurizarea si anuntarea rezultatelor finale

La acest concurs pot participa toti cei care sunt de acord cu conditiile concursului. Inainte sa va spun despre aceste conditii, vreau sa va prezint premiile.
Vor fi acordate 3 premii:
1. Premiul pentru dificultate - o forma de copt coji de nuci


2. Premiul pentru prezentare - un cutit pentru verdeturi + o tava de prajituri in forma de scoici




3. Premiul pentru creativitate - o tava pentru prajituri in forma de floare + o tava de prajituri in forma de inima.



Pozele sunt cu titlul informativ si nu constituie o garantie pentru imaginea reala a produselor. Forma pentru coji de nuci nu este noua.

Conditii de participare:
1. Alege o reteta de pe blogul Cristina's world si incearc-o in bucataria ta. Fa poze drept dovada! Sunt necesare minim trei poze, din care doua trebuie sa arate cum ai lucrat. Fii originala si nu copia poze sau texte de pe internet!
2. Daca ai blog, posteaza reteta si pozele pe blogul tau si pune si un link acolo catre reteta care te-a inspirat. Vor fi luate in considerare pentru concurs doar retetele postate dupa data de 22.10.2012. Daca nu ai blog, astept pe adresa de mail blog.cristinas.world@gmail.com pozele cerute. La sfarsitul concursului voi posta pe blog parada retetelor participante, cu link catre blogurile participante (daca este cazul).
3. Inscrie-te pe forumul eLady.ro si la sectiunea Gastronomie, topicul Concurs culinar, incarca pozele cerute. De ce? Pentru ca membrele forumului eLady.ro formeaza juriul acestui concurs.
4. Daca vrei, da like paginii de facebook eLady.ro
5. Tot daca vrei, urmareste blogul Cristina's world prin intermediul Google friend connect, pagina de Pinterst sau Bloglovin.
6. Juriul este format din membrele forumului eLady.ro, cu minim 50 de postari pana la data votarii. Fiecare membru al juriului va nota fiecare reteta inscrisa la concurs cu puncte de la 1 la 5 astfel: Reteta X: dificultate N puncte; prezentare Y puncte; creativitate Z puncte.  Retetele inscrise in concurs vor primi astfel 3 note de la fiecare membru al juriului.
7. Poti participa cu mai multe retete si astfel iti maresti sansele de castig!
8.  Premiile vor fi acordate in functie de numarul de puncte acumulate la fiecare sectiune.
9. Daca esti membru al forumului eLady.ro si ai 50 de postari pana la data votarii (25 noiembrie - 02 decembrie), ai dreptul sa faci parte din juriul acestui concurs.
10. Premiile vor fi trimise in maxim 10 zile lucratoare de la anuntarea castigatorilor. Daca aveti resedinta in afara Romaniei, va rog sa-mi furnizati o adresa valida din Roamania (familie, prieteni, cunostinte) la care sa va trimit premiul in caz ca va numarati printre castigatori.


                                                   Mult succes!

  Konkurs.ro - Concursuri si promotii

Tort " Santier in lucru"


Acest tort l-am facut pentru nepotul meu, Mihai, care a implinit in 13 octombrie 9 ani.
La multi ani Mihai! Sa fii sanatos si sa iei numai note mari la scoala!

Ingrediente:
*** Blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
*** Crema:
- 200g unt 82% grasime
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1l lapte
- 5 linguri zahar
- 1 esenta de rom
*** Glazura:
- 200ml frisca lichida
- 200g ciocolata amaruie
*** Decor:
- 1 pachet biscuiti de cacao cu crema de cacao
- stafide in ciocolata
- 2 masinute de plastic

Pentru blat am batut bine albusurile cu 3 linguri de zahar pana s-au transformat intr-o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu celelalte 3 linguri de zahar pana cand s-au albit, apoi le-am turnat peste spuma de albusuri si le-am incorporat usor, cu miscari lente, cu ajutorul unui tel.
Faina am adaugat-o la spuma, lingura cu lingura, amestecand in continuare incet cu telul. Compozitia finala trebuie sa fie aerata si sa nu contina cocoloase de faina.
Am turnat compozitia intr-o forma rotunda de tort, captusita pe fund cu hartie de copt.


Tava am bagat-o la cuptor la foc moderat, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 40 minute. Este gata cand deasupra prinde o culoare frumoasa, aurie.
Blatul copt l-am lasat sa se raceasca in tava.
Recomand coacerea blatului cu o zi inainte. Astfel blatul are timp sa se raceasca bine de tot si se va taia frumos.
Blatul racit l-am taiat in 4 foi.



Pentru crema am pus untul intr-o craticioara, pe foc mic. Cand untul s-a topit am adaugat faina amestecata cu cacao si am amestecat bine. Am turnat laptele, putin cate putin, amestecand mereu pentru a evita formarea de cocoloase. La urma am adaugat zaharul si esenta de rom si am lasat crema sa fiarba incet pana cand s-a ingosat ca o budinca. 
Nu plecati de langa cratita si amestecati mereu cu telul!


Forma de tort in care am copt blatul am captusit-o cu o punga mare si am inceput asamblarea tortului: foaie > crema > foaie > crema > foaie > crema > foaie. Crema am turnat-o fierbinte peste blaturi.



Am acoperit tortul cu punga si am pus deasupra o farfurioara pentru a nu lasa punga sa se desfaca.


Tortul l-am bagat la frigider pentru 5 ore si apoi l-am rasturnat pe un platou si am inlaturat punga.


Nu este necesara insiroparea blatului pentru ca el se inmoaie suficient de la crema si de la aburii ce nu pot iesi din cauza pungii.
Deasupra am turnat glazura racita (am topit ciocolata in frisca lichida) si apoi m-am apucat de ornat.
Biscuitii i-am maruntit in mixer.
Am taiat o bucata de tort din margine si am pus-o langa gaura formata, cu fundul in sus. Movila, gaura si latura aia de tort le-am acoperit cu frimituri de biscuiti si din loc in loc am presarat stafide in ciocolata, pe post de bolovani. Am asezat masinutele si am ingradit "movila de pamant" cu o bucatica de funda subtirica infipta in 4 scobitori.






De data asta am poze frumoase si cu sectiunea:



"A fost foarte bun!" - asa au zis toti cei care au mancat din el si tind sa-i cred pentru ca abia am putut salva feliuta asta de i-am facut poza :D
La multi ani inca o data Mihai!

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...