Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2012

"Raffaello" cu lapte condensat

Stiu, sunt o gramada de retete pentru aceasta bomboana delicioasa cu nuca de cocos. Fiecare are un pic mai mult de ceva, un pic mai putin de altceva, adaugari de ingrediente, omisiuni de ingrediente...
Ei bine, eu nu am mai facut niciodata pana acum Raffaello si pentru ca sunt multumita de aceasta experienta am decis ca merita sa apara pe blog, pentru aducere aminte si inspiratie ulterioara.
Ingrediente pentru 48 buc:
- 2 cutii lapte condensat (2x390g)
- 300g fulgi nuca de cocos + 50g fulgi nuca de cocos pentru decor
- 4 linguri lapte praf


Intr-o craticioara am infierbantat laptele condensat, fara a-l fierbe. L-am amestecat cu fulgii de cocos si cu laptele praf, avand grija sa nu se formeze cocoloase si apoi am lasat compozitia sa se raceasca bine.


Dupa ce s-a racit, am bagat craticioara in frigider pentru doua ore, pana s-a intarit usor.


Pe o tavita am pus 50g fulgi de nuca de cocos si apoi m-am apucat de modelat bombonele cu mana uda. Fiecare bombonica am tavalit-o prin fulgi de nu…

Negerek - budinca de dovlecei (turceasca)

Aceasta reteta am preluat-o de pe blogul Yogurt Land si seamana foarte mult cu cealalta budinca de dovlecei prezentata pe blog in august 2011, Pastalopitta - budinca de dovlecei (macedoneana). Ingredientele sunt aceleasi pentru compozitia principala, doar cele pentru finalizarea preparatului sunt altele. Pe blogul Yogurt Land se precizeaza ca este o reteta turceasca si ca numele ei original este Negerek. Eu nu stiu cui sa dau dreptate. Eu vroiam sa fac ceva cu dovlecei, iar disputa asta cu nume si origini nu m-a impiedicat sa incerc si aceasta variata foarte putin modificata a Pastalopittei.
Ingerdiente:
- trei dovlecei tineri (aproximativ 700g)
- 1/2 cana orez
- 3 catei de usturoi
- 250g telemea bine scursa de zer (eu am folosit de capra)
- 3 oua
- 3 fire ceapa verde
- o legatura mica de patrunjel verde
- o cana cu lapte
- doua rosii
- un ardei gras verde
- o lingura seminte de susan
- o lingura seminte de in
- sare, piper macinat


Dovleceii i-am razuit cu tot cu coaja si NU i-am scu…

Chiftelute de ton nepreparate termic

Luna trecuta m-am inscris pe lista permanenta a Amei (Ama in bucatarie), cea care a pus la cale un proiect foarte interesant numit "Provocarea secreta". In cadrul acestui proiect, blogurile inscrise primesc pe mail, la inceputul lunii, adresa unui alt blog culinar inscris. Dupa ce primesti acel mail, iei la puricat blogul respectiv si iti alegi o reteta pe care trebuie sa o reproduci si tu, urmand sa scrii pe blogul personal despre ea. Chestia este ca nu trebuie sa divulgi numele blogului desemnat pana cand nu postezi reteta aleasa pentru a fi incercata. De ce m-am inscris? Pentru ca nu vreau sa mai cumpar reviste culinare. Prefer sa rasfoiesc un blog in care vad retete probate si explicate pe intelesul tuturor. Provocarea aceasta imi ofera posibilitatea de a descoperi bloguri pe care nu le-am vizitat niciodata si de a incerca retete noi si interesante. Mie luna aceasta, in urma tragerii la sorti, mi-a fost desemnat blogul Irinei (Bucataria Irinei). Blogul ei este intesat c…

Pizza cu fulgi de ovaz, la cuptorul cu microunde

Dimineata, cand ai manca ceva si nu stii ce, incearca aceasta pizza cu fulgi de ovaz. Bineinteles ca poti manca fulgii de ovaz cu lapte, dar de ce se nu incerci si altceva? Pizza asta e gata in 10 minute, cu tot cu pregatire, e satioasa, e buna, e o alternativa la micul dejun cu care te-ai obisnuit. Cateodata e bine sa mai iesi din monotonia obisnuintelor si sa incerci ceva nou, nu? Ingrediente:  - 1 ou  - 2 linguri fulgi de ovaz  - o ceapa rosie mica  - cateva masline verzi taiate rondele  - 1/2 ardei gras rosu mic  -  cateva fasiute de sunculita taraneasca  - 4 feliute de cascaval

Intr-un castronel am batut oul cu o furculita, fara a insista prea tare. Am adaugat taratele si am amestecat bine.

 Pe o farfurie fara modele metalice am pus hartie de copt. Am turnat compozitia cu ou peste hartia de copt, in forma rotunda.

Peste compozitie am asezat celelate ingrediente, in afara de cascaval, dupa gust.


Farfuria am bagat-o apoi in cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 4 minute.…

Baton de ciocolata cu lapte condensat

Titlul spune aproape totul despre acest desert. Spun "aproape" pentru ca batonul despre care vorbim azi contine si nuci prajite. Este un baton foarte dulce, cu o consistenta ca de caramele, ce se poate taia in fel si chip.
 Trei ingrediente sunt necesare:
 - o cutie lapte condensat (390g)
 - 400g ciocolata (eu am folosit amaruie, cu 75% cacao)
 - doi pumni de miez de nuca usor prajit in tigaie uscata



Intr-o craticioara am pus la foc mic laptele condensat si ciocolata rupta in bucatele.


Am lasat pe foc pana cand s-a topit toata ciocolata.


Dupa ce ciocolata s-a topit am oprit focul si am adaugat in compozitie miezul de nuca usor prajit intr-o tigaie uscata.


Am turnat imediat amestecul obtinut intr-o caserola captusita cu hartie de copt si am nivelat.



Caserola am lasat-o la temperatura camerei pana s-a racit bine, apoi am bagat-o la frigider. Si apoi am facut planton pe langa frigider, ca nu era chip sa scap de " dusmani". Imediat ce am constatat ca pasta s-a intarit…