Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie, 2012

Chec de legume cu telemea si tarate de grau

Acest chec este conform cu faza I a dietei Montignac si este rezultatul unei idei venite in urma contemplarii ingredientelor pregatite pentru altceva :) Este perfect in orice moment al zilei, ba chiar poate fi luat si la pachetel.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 4 oua
- 200g telemea de oaie
- un ardei capia verde
- un ardei capia rosu
- 2 rosii mai mici
- 4 linguri tarate de grau
- un pliculet praf de copt ( eu am uitat de el si checul avea mare nevoie)

Legumele le-am taiat marunt.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare.
Telemeaua am razuit-o.


Am aprins focul la cuptor si am captusit o tava de cozonac cu hartie de copt.
Tarata am amestecat-o cu legumele. Acum trebuia sa amestec si praful de copt.


In albusurile batute spuma am incorporat usor galbenusurile sparte, jumatate din telemeaua rasa si legumele amestecate cu tarate.

Compozitia rezultata am turnat-o in tava pregatita si am nivelat usor. Deasupra am presarat si restul de telemea razuita.


Am bagat tav…

Racitura de pui

Carnita buna, intr-o gelatina condimentata si gustoasa, cu parfum de usturoi. O mancare usoara, gustoasa si satioasa, perfecta pentru o zi mohorata de februarie.
 Ingredientele? Foarte putine si foarte ieftine. Un mare plus pentru mine: este perfecta si se incadreaza la fix in dieta pe care o tin in acest moment, dieta Montignac faza I. Se poate manca dimineata, la pranz sau seara, deci e perfecta pentru orice parte a zilei. Este potrivita si in dieta Dukan.
Ingrediente:
- 1kg tacamuri de pui (gaturi, spate, aripioare, carcasa de la piept si multe gheare)
- 6 catei de usturoi
- 1 plic gelatina alimentara (17g)
- sare si piper macinat

Tacamurile se spala si se curata de eventualele resturi de pene si piele superficiala.
Am pus tacamurile in oala si le-am acoperit cu apa rece. Apa nu trebuie sa depaseasca decat cu vreo trei degete tacamurile. Focul la aragaz l-am pastrat micut si am avut grija sa spumuiesc bine, ori de cate ori a fost nevoie.


Am lasat oala pe foc aproximativ 2.5 ore, t…

Chili con carne

Nu am precizat pana acum, dar din 24 ianuarie 2012 tin dieta Montignac. Din aceasta cauza, pe blogul meu vor fi publicate multe retete in conformitate cu aceasta dieta. Acest fel de mancare este perfect pentru faza I a acestei diete. Sursa mea de inspiratie: Soapte culinare. Ingrediente:
- 1kg de fasole rosie gata fiarta
- 4 linguri ulei
- 3 cepe mari
- 5 catei de usturoi
- 1 kg carne tocata de vita
- sare,piper macinat, boia iute (sau dulce) de ardei, ienibahar macinat
- 1 conserva mare de rosii fara pielita in suc propriu
- aproximativ 2 l supa (sau 1 1/2 l supa si 1/2 l vin rosu)

Pentru gustul meu, mancarica a iesit cam apoasa, prin urmare data viitoare voi scadea cantitatea de supa la jumatate.
Am taiat marut ceapa si usturoiul si le-am calit in ulei.


Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, am adaugat carnea tocata. Amestecand des, am lasat carnea pe foc pana si-a schimbat culoarea si a devenit sfaramicioasa.


 Am adaugat condimentele si rosiile cu tot cu sucul de rosii din conserva. …

Gulas de carne

Ce merge cel mai bine pe vremea asta ? Un gulas la ceaun! Cu multa carne, galuste pufoase si sos delicios!
Cam asta a fost cererea familiei cand am intrebat ce sa le mai fac de mancare. Si cum ordinul se executa, nu se discuta, am adunat pe masa ingredientele, am scos ceaunelul din camara si am dat drumul la radio. De ce am dat drumul la radio? Pai mie imi place sa ascult radio cand fac mancare.

Ingrediente:
 - 2 carnati afumati
- 1kg piept de porc, cu os si/sau fara os
- un plic boia de ardei dulce (17g)
- 5 linguri ulei
- o ceapa mare
- sare si piper macinat
Pentru galuste:
- 1 ou
- o lingura cu varf de smantana
- un pic de sare (cat iei in trei degete)
- faina cat cuprinde

Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o un pic in ulei. Peste ea am adaugat carnatii taiati felii si am mai lasat pe foc pana cand ceapa a devenit sticloasa.


Am adaugat carnea taiata bucati potrivite si am mai lasat pe foc, amastecand des, pana cand carnea si-a schimbat culoarea.



Dupa ce carnea si-a schimbat culoa…