marți, 31 iulie 2012

Friptura de pui cu legume, la punga


Caldura mare! Canicula nu ne lasa in pace, dar de foame nu ne tine. Bineinteles ca pe o asemenea vreme nu-ti arde de facut mancare si preferi sa faci o salata. De aprins cuptorul nici nu-ti vine sa vorbesti. Trebuie insa sa potolim si poftele celorlalti membri ai familiei care nu sunt de parere ca o salata este suficienta la masa si ca mult mai bine i-ar sta langa ceva mai consistent.
Si atunci iti aduci aminte ca exista o metoda de a face mancare buna fara a sta langa aragaz : punga speciala pentru friptura la cuptor. Exista astfel de pungi de cumparat, in seturi de trei sau mai multe. Pui tot ce vrei in punga, o inchizi, agiti continutul, pui punga intr-o tava si o bagi in cuptor. Intr-o ora ai mancarea gata. Misto chestie, nu?
Iata ce am folosit eu de data asta: 
Ingrediente:
- 2 pui mici (cam 600g fiecare)
- 3 cartofi mari
- 1 dovlecel grasun
- 2 ardei grasi
- 1/2 capatana usturoi
- 1 ceapa mare
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita cimbru
- 1 lingurita rozmarin
- 3 linguri sos de soia
- 4 linguri ulei de masline
- o punga mare, speciala pentru friptura la cuptor


Se taie dupa plac toate legumele si carnea, se pun in punga, se condimenteaza, se inchide punga, se agita bine continutul, se pune punga in tava si se baga la cuptor (la foc moderat, pe raftul din mijloc) pentru o ora.
Complicat? Neeee! Oricine se descurca.






Carnea iese frageda si buna, legumele raman intregi si nu se farama, condimentele ajung acolo unde trebuie, adica pe carne si legume, nu pe fundul vasului.





Am servit alaturi de salata de castraveti. A fost foarte bun!
S-aveti pofta!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana