Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie, 2011

Pateuri cu telemea si ceapa verde

Pe caldurile astea insuportabile probabil numai de gatit nu ai chef. Te inteleg perfect. Salata cred ca este la ordinea zilei si tine loc si de mic dejun si de pranz si de cina.  Ce te faci insa cu familionu care iti bate cu tacamurile in masa si striga dupa ceva bun? Pai n-ai ce face decat sa-i dai ascultare si sa te apuci de treaba. Daca ai ceva telemea in frigider (sigur ai, ca doar n-o sa-ti lipseasca taman acum cand e sezonul rosiilor), oua, ceva ceapa verde si aluat de foietaj congelat, fa reteta de mai jos. Sigur o sa placa la toata lumea si se preteaza atat de bine ca mic dejun, pranz sau cina. Pune alaturi de pateurile astea o cana de iaurt gros si- ai sa vezi cum n-o sa mai ramana nimic pe farfurie.
Ingrediente:
- un pachet aluat foietaj congelat - recomand Bella
- telemea de vaca  - vreo 500g
- ceapa verde - vreo 4 fire
- 3 oua
- piper negru macinat
- seminte diferite (in, susan, mac, etc.) - optional

Aluatul lasa-l la decongelat la temperatura camerei vreo doua ore. Nu tr…

Salata de paste cu sos mentolat

Salata asta a constituit o masa satioasa si gustoasa. A fost foarte buna, prin urmare merita sa apara in retetarul acestui blog. La o prima vedere, alaturarea asta de ingrediente poate parea un pic ciudata, dar este de ajuns sa gusti o singura data pentru a deveni fan al acestei salate.
Nu as fi gresit deloc daca as fi numit-o " Salata de primavara". De ce zic asta? Pai din cauza boabelor de mazare proaspata si a mentei aromate.

Ingrediente pentru 5 - 6 portii:
- 500g paste
- 500g mazare proaspata
- un piept de pui
- 4-5 linguri de ulei
- 450g iaurt
- o legatura mica de menta prospata
- sare si piper dupa gust
Pastele le-am fiert in apa cu sare, dupa indicatiile de pe pachet, apoi le-am scurs de apa in care au fiert si le-am racorit cu un jet de apa rece.
Pieptul de pui l-am fiert, l-am taiat cubulete mici si apoi l-am prajit in ulei. Data viitoare voi face pieptul de pui la gratar pentru ca sigur merge si asa.


Mazarea proaspata am fiert-o cateva minute, pana s-a inmuiat …