Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai, 2011

Gogosele cu flori de salcam

Au innebunit salcamii De atata primavara Asa canta Tudor Gheorghe, iar zilele astea tare s-au mai potrivit versurile astea. Mirosul florilor de salcam era atat de dulce si imbietor, incat nu am mai opus nici o rezistenta ideii de a prepara un dulce cu ele.
Reteta este foarte simpla si o poate realiza oricine, chiar si un copil mai marisor supravegheat de un adult (ca doar vorbim de ulei incins si de foc!). Ingredientul principal sunt micile, dragalasele, parfumatele flori de salcam, prin urmare mergeti la cules! Operatiunea asta nu sufera amanare, deoarece s-ar putea sa nu mai gasiti flori de salcam. Deja au inceput sa se scuture.
Cu speranta ca veti mai gasi floricele de salcam, iaca si ingredientele pentru gogoselele cu flori de salcam:
- flori de salcam
- 2 oua
- o cana de faina
- o lingura de zahar
- un plic zahar vanilinat
- o jumatate ligurita de praf de copt
- un praf de sare (cat iei in doua degete)
- apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat gogoselele

Florile de sa…

Salata de legume sub cupola de trandafiri

O banala salata de legume fierte, legate intre ele cu ajutorul maionezei, ascunsa de privirea mancaciosilor si mofturosilor sub o cupola de trandafiri din clatite. Cam asta ar fi titlul adevarat.
Nu sariti cu laudele, ca nu pe mine trebuie sa ma laudati, ci pe Janet (Pe masa din bucatarie - la Janet si Liana) care s-a lasat prada imaginatiei si a dat o noua fata, mai festiva si mai atragatoare, unei mancari banale si cunoscuta de toata lumea.
Cu salata asta am rupt gura targului la ziua de nastere a fetitei mele, chiar daca era ceva ce toata lumea mancase. Fiind asa frumoasa, a parut a fi altceva si chiar si micii mofturosi au vrut sa guste :) Si asa s-a demonstrat inca o data ca prima data mananci cu ochii si apoi cu gura.
Ca orice salata de legume fierte, se face la ochi, asa ca nu o sa dau canditati exacte. Fiecare face cat vrea si cat ii trebuie.
Toate astea fiind zise, iaca si lista de ingrediente:
** Salata:
- cartofi
- morcovi
- radacina de patrunjel
- radacina de telina
- maz…

Ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon

Cand vine vorba despre ciorbe, ai crede ca le stii pe toate si ca acest fel de mancare nu poate fi necunoscut cuiva. Sunt insa atat de multe feluri de ciorbe, incat in mod sigur nu le-ai gustat pe toate. Acum vine intrebarea zilei: daca exista pe lumea asta ciorbe atat de diferite, de ce ne cramponam la doua trei feluri si le tot repetam pana ajungem la refuz? Ce alta ciorba mai face gospodina obisnuita din Romania in afara de cea de fasole boabe, ciorba de salata, ciorba de perisoare si ciorba de burta (numai la sarbatoare)? De ce privim cu reticenta o ciorba care nu se incadreaza in lista asta? Imi plac ciorbele! Recunosc. Si mai recunosc ceva: imi place sa incerc tot timpul ceva nou. Prin urmare nu m-am dat la o parte sa incerc de exemplu ciorba din pepene murat. Suna ciudat, insa arata atat de bine si este atat de buna! Abia astept sa o refac si sa o pozez, iar apoi sa o arat lumii intregi :) Si pentru ca vorbim de ciorbe si fiindca trebuie sa mai postez o reteta pentru concursul…

Placinta cu varza (de post)

A trecut Pastele cu bucatele lui alese si cu ouale vopsite, a trecut 1 Mai cu gratare, mici si bere, acum trecem pe varza :)
Pai la ce gaura in buget avem dupa atatea cumparaturi, singura noastra sansa de a mai manca ceva luna asta, este sa gatim ceva din ingrediente ieftine. Profitam asadar de preturile mai mici la legume si ne axam pe varza, fasole, mazare, linte, dovlecei, ciuperci, salata verde, ceapa verde, morcovi, telina, ridichii si soia. Uitam de carne o vreme, facem si o dezintoxicare, ne vitaminizam - numai beneficii :)
Bine, bine, dar n-o sa facem foamea? Nu! Stie cineva cate bunatati se pot face fara carne, branza, unt, oua? La cate retete au aparut, nimeni nu le mai numara. Important este sa nu disperati si sa vedeti partea plina a paharului. Si cum langa un pahar plin cu bere merge o placinta cu varza, in cautarile mele pe net dupa o reteta ieftina si buna, am dat peste placinta cu varza a Laurei Laurentiu, care are un site delicios, http://www.retetecalamama.ro/ .
Ing…