Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie, 2011

Placinta simpla cu branza

Citesc cu mare interes si admiratie blogul Aphextwinz's Blog. Sunt fascinata de usurinta cu care autoarea blogului imbina si experimenteaza tot felul de retete. Mai niciodata nu da canditatea ingredientelor folosite, insa nu e deloc greu sa deduci cam cat iti trebuie din fiecare. O admir pentru ingeniozitate si pentru creativitate. Si mai admir ceva: bogatia de retete. Tot timpul face ceva bun, mereu altceva. Se vede ca-i place sa faca de mancare si sa-si resfete mesenii cu bucate alese. Pentru ea meniul fiecarei zile nu este o corvoada ci o provocare in care se implica cu drag. In afara de retete, tot de la ea am aflat cateva trucuri si secrete culinare, precum si recomandari vizavi de produsele alimentare pe care ea le cumpara. Nu se sfieste niciodata sa spuna daca i-a placut sau nu un produs, un blog, o revista, o reteta, un restaurant. Si daca pentru cineva conteaza recomdarile mele, recomand sa vizitati acest blog. N-o sa va para rau :)Acum sa trec la reteta de azi si sa spu…

Cornulete fragede (cu untura) a la Lia

Sambata. Pofta de dulce. Pofta de ceva anume, de ceva ce n-ai mai mancat de foarte multa vreme. Cornulete cu rahat!!!!! Fara sa exagerez, au trecut mai bine de 10 ani de cand nu am mai facut/mancat cornulete fragede, din aluat cu untura, umplute cu rahat colorat si aromat si apoi tavalite pana la refuz in praf moale, dulce si lipicios de zahar pudra. De ce? De una, de alta, de mai multe. Motive se gasesc :) Motivul principal insa a fost pierderea retetei al carei rezultat mi-a lasat o amintire atat de faina si vie. Nicodata nu mi-a trecut prin cap sa caut reteta pe internet. Nu as putea spune de ce, ca doar lumea asta virtuala geme de retete, care mai de care mai apetisanta si mai atragatoare. Ce m-a facut sa caut acum reteta? Pofta nebuna care ajunsese de necontrolat :) Din miile de variante si poze, am ales doua care mi s-au parut mie ca ar avea sorti de izbanda si care erau din surse sigure, deci nu riscam vreo nereusita. Una dintre variante este cea postata de Lia, pe blogul ei -…

Foietaj aperitiv

Golirea frigiderului si a congelatorului pentru o spalare ce devenise necesara, a scos la iveala un pachet de aluat de foietaj Bella, ceva salam, un  rest de cascaval, un sfert de praz, o jumatate de ardei gras verde si un ou. Ce sa fac cu ele? De aruncat nu poate fi vorba. Am dat bani pe ele si sunt in termen de valabilitate :) Separat, fiecare, nu arata interes. Dar adunate si impreunate? N-are ce sa iasa rau. Ideea a venit, ingredientele erau pe masa, nu mi-a mai ramas decat sa le asez pe toate frumos in tava si sa incing cuptorul. Recapitulare ingrediente pentru cine n-a inteles despre ce e vorba: - un pachet aluat foietaj - recomand Bella - salam sau sunca - cascaval - praz - ardei gras - 2 linguri bulion imbunatatit, dupa gust, cu ceva condimente (piper macinat, cimbru, chili, ...) - un ou - niscaiva seminte pentru decor  - eu am folosit seminte de in si de susan N-am canditati exacte pentru ca nu am cantarit nimic, insa asta nu e un impediment. Sunt de parere ca in anumite oc…

Budinca de cartofi cu praz

Ce faci de mancare cand nu prea ai chef si totusi trebuie? Ceva rapid, fara prea multe fite, gustos si satios. Ingredientele sunt banale si mai mult ca sigur deja le ai in casa, deci nu este nevoie de cumparaturi speciale si nici de pregatiri prea multe. Vase multe nu murdaresti, mancarea e gata repede si uite asa scapi si pe ziua de azi :)Ingrediente necesare:- 1kg cartofi fierti in coaja- un fir de praz mare si gros, sau doua mai potrivite - cum gasesti la piata- 300g kaizer sau orice alta afumatura - 500g smantana- 4 oua- 5 linguri ulei- sare, piper, si orice altceva crezi ca mai merge
Cartofii fierti ii cureti de coaja si ii lasi sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, ii tai felii grosute si ii asezi intr-un singur strat intr-o tava cu peretii inalti.E momentul sa incingi cuptorul. Prazul si kaizerul le tai marunt si le calesti in ulei cateva minute. Acest amestec il torni uniform peste cartofi.

  Intr-un bol bati bine ouale si le amesteci cu smantana, apoi torni totul peste praz.

Bagi…