Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2010

Prajitura Georgiana

Cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun, m-am mobilizat si am realizat aceasta prajitura minunata care isi astepta randul de ceva (mai multa) vreme. Reteta o am de la cumnata mea, Georgiana, cereia ii multumesc din suflet pentru ea. Delicioasa, perfecta si spornica, aceasta prajitura este de preferat altora, mai ales pentru mesele speciale, deoarece mesenii vor fi fermecati de alaturarea perfecta a cremei de lamaie cu blaturile moi si colorate si cu glazura de ciocolata. Dar sa lasam elogiile si odele si sa trecem la treaba :), nu inainte de a recomnada ca aceasta prajitura sa fie facuta cu 1-2 zile inainte de a fi servita. Ingredientele de mai jos sunt pentru tava mare de la aragaz (aia cu gaurele pe margine :) ).
** FOI: *Blaturile de cacao: - 120gr margarina - 100g zahar - 1ou
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita amoniac stins intr-o jumatate de pahar lapte (100ml)
- aproximativ 300gr faina

Se freaca margarina cu zaharul, adaugam oul, cacao si amoniacul stins in lapte. Faina se ad…

De la copii pentru copii

"Elevii Scolii Nationale de Gaz Medias organizeaza in data de 18 decembrie 2010 la ora 11.00 la Sala Traube un spectacol de caritate pentru copiii defavorizati din Zlagna . Pretul unui bilet este de 5 lei. Toti banii stransi din bilete vor fi folositi in scopul achizitionarii de imbracaminte pentru acei copii. Multumim ! "

Am fost rugata sa promovez acest eveniment si o fac cu draga inima, mai ales pentru ca este vorba de copii :)
Laudabila initiativa eleviilor de la Scoala Nationala de gaz Medias, nu? Destul de  rar se intampla astfel de lucruri.

Sursa imagine: http://www.ateneu-iasi.go.ro/cursuri.htm

Colindul sfant si bun

Corul de camera " Mediensis" are placerea de a va invita joi, 16 decembrie, la ora 18, la sala Traube, la concertul extraordinar " Colindul sfant si bun". Intrarea este libera!!!
Primiti cu colindu' si sigur veti privi cu alti ochi sarbatorile de iarna :)

Danseaza alaturi de noi pentru o cauza umanitara

V-am spus vreodata cat de mult imi place zumba? Daca nu v-am spus, va spun acum ;) Am primit o invitatie pentru a participa la ZUMBATHON si vreau sa va invit si pe voi daca sunteti din Sibiu sau daca aveti drum la Sibiu in 11 decembrie. N-o sa va para rau :) Mai jos redau mailul primit:


Sambata, 11 decembrie 2010 ora 18:00 va invitam la ZUMBATHON, cea mai tare petrecere Zumba din acest an. Fondurile stranse la acest eveniment vor fi donate pentru Roxana Gherghel, o tanara de 21 ani din Sibiu care sufera de tertapareza spastica.


Ce este ZUMBATHON?

Zumbathon® este o clasa speciala de Zumba (Master Class) al carei scop este strangerea de fonduri caritabile. Te asteptam sa participi si tu la Zumbathon®. Este o modalitate foarte buna de a pierde intre 500 – 700 calorii distrandu-te la maxim si contribuind totodata la o cauza umanitara. O poti ajuta pe Roxana sa mearga in timp ce te distrezi si arzi calorii. Fondurile colectate la acest eveniment vor fi donate pentru Roxana Gherghel, o tana…

Supa cu figurine de ou

M-am suparat foarte tare cand am vazut azi ca blogul meu iar a fost "sabotat" de photobucket :(  Nu am incarcat nimic in ultimele zile, prin urmare nu-mi dau seama unde e buba:( Iar va trebui sa vad blogul golas o vreme. Asta e :( Dar sa lasam supararea la o parte si sa invingem mohoreala zilelor ploioase cu o supa vesela si gustoasa. Ideea este preluata din revista "Practic in bucatarie", insa a suferit ceva modificari. Ingrediente: **figurine de ou: - 250ml lapte degresat - 4 oua - un praf de sare (cat iei in trei degete) **supa: - o salata verde - 2 l apa - 1/2 punga legume congelate (morcov, fasole pastai, ardei, pastarnac...)  - 3 linguri ulei masline - sare si piper dupa gust Prima data pregatim compozitia pentru figurinele de ou. Pui un vas cu apa la foc si lasi sa se infierbante bine. Intr-un castron batem bine ouala cu laptele si un praf de sare.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o punga rezistenta (cele pentru congelator sunt perfecte) si o legam bine…

Flan de ton cu lamaie

Azi va propun o reteta mai speciala, cu un gust minunat si rezultat deosebit. Reteta am gasit-o in cartea " O masa intr-o farfurie" si a fost dragoste la prima vedere.Am adaptat-o la ingredientele ce le aveam deja cumparate, deci nu am folosit spanac. Asta insa nu va impiedica sa urmati reteta originala, care sunt sigura ca are un rezultat foarte bun. Pun si poza, poate intereseaza pe cineva :)

" Ciudatul blat de paine de porumb care este baza acestei tarte cremoase si hranitoare se face cu malai, preferabil nu din cel grisat, care se gaseste in orice bacanie." Cu acest sfat incepe reteta in carte, insa eu nu am gasit altfel de malai decat grisat, prin urmare l-am folosit pe ala. Am improvizat mult, dupa cum veti vedea in continuare :)
Ingrediente pentru 6 portii indestulatoare:- o lamaie mare, spalata si taiata felii subtiri- 3 oua- 250 ml lapte- 400g ton in ulei, scurs si sfaramat- 100g tocatura taraneasca pentru umplutura (eu am pus doi pumni de cubulete congelate…