Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2010

Friptura de dovlecei umpluti cu ou

O reteta care la prima vedere poate parea un pic ciudata :) Va asigur insa ca rezultatul este neasteptat de bun, iar gustul minunat va vor determina sa repetati destul de des reteta asta :) Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.

Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 2 cutii de cubulete de rosii in bulion
- 1 ceapa mare sau doua mai micute
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- condimente pentru friptura (sare, piper macinat, boia dulce, usturoi granule)

Spalam dovleceii si ii taiem pe lung. Nu ii curatam de coaja! Ii scobim cu o lingurita si miezul il colectam intr-un castronel. Ceapa o curatam si o taiem bucati mai marisoare.
Incingem cuptorul.
Intr-o tava mai inalta punem uleiul, cubuletele de rosii in bulion, ceapa taiata si miezul de la dovlecei. Condimentam bine, apoi asezam jumatatile scobite de dovlecei, avand grija sa le infigem un pic in restul ingredientelor, pentru stabilitate. In causul fiecarui dovlecel presaram cate un praf de sare, apoi spergem cate un o…

Melcisori cu telemea si ceapa verde

Urmatoarea reteta este atat de usor de facut, incat este imposibil sa nu va iasa din prima incercare :) Poate fi o salvare cand aveti oaspeti neasteptati, poate fi un aperitiv interesant la o petrecere sau poate fi o gustarica binevenita cand simti nevoia de ceva bun :)
Ingrediente:
- un ou
- un pachet aluat congelat pentru foietaj
- 500g telemea putin sarata(puteti face chiar un amestec din resturi de branzeturi ce le aveti prin frigider)
- o legatura ceapa verde



Lasati aluatul la decongelat la temperatura camerei.
Incingeti cuptorul.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Bateti bine oul cu o fuculita, ceapa o taiati marunt, iar telemeaua o faramitati bine intr-un castronel. Amestecati telemeaua cu ceapa verde.
Intindeti foaia de aluat, ungeti-o cu ou batut si intindeti telemeaua cu ceapa verde pe toata suprafata foii.







Rulati foaia strans si taiati rondele groase de doua degete. Rondelele le asezati in tava, lasand loc intre ele pentru ca se infoaie la copt, si le ungeti deasupra cu o…

Medias Blog Awards 2010

A trecut un an de cand am participat la prima editie a concursului Medias Blog Awards. Va spuneam atunci, mandra nevoie mare, ca am castigat locul I la sectiunea Food Blog.
Pentru ca prima editie a avut succes, s-a decis continuarea acestui concurs si anul acesta. M-am inscris si eu, desi nu am vazut sa existe sectiunea food blog :( . Poate ma incadreaza la alta sectiune :).

Pot participa la acest eveniment persoane fizice si juridice din orasul Medias ( care au resedinta in orasul Medias sau isi desfasoara activitatea aici) care au un blog on-line , activ in ultimele 2 luni si care-si exprima interesul de participa prin completarea formularului de participare pus la dispozitie de catre organizatori si expedierea acestuia la adresa de e-mail comunicata de catre acestia.

Conditii de participare:

a) participarea se face prin trimiterea unui e-mail la adresa mba@dianthus-medias.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizu…

Salata Csoric

Salata urmatoare poate parea un pic ciudata insa va asigur ca este delicioasa. Prima data a fost facuta de colega mea de birou, intr-o zi in care nu stia ce sa incropeasca de mancare pentru cina. Prin urmare a facut ceva cu ce avea prin camara :) Mi-a placut foarte tare si am "adoptat" reteta, hotarand sa o postez si pe blog. Eu deja am facut-o de multe ori in vara asta si sigur o voi mai presta :), asa de mult ne place.


Ingrediente pentru 4 portii barosane:
- 2 conserve mici de fasole rosie boabe
- 1 conserva mica de porumb boabe
- 1 ceapa rosie
- 2 conserve de ton (in suc propriu sau in ulei)
- 4 oua fierte
- otet balsamic
- sare si piper proaspat macinat


Desfacem toate conservele si le scurgem bine, apoi rasturnam continutul lor intr-un bol incapator. Adaugam ceapa rosie taiata dupa plac si ouale fierte taiate cubulete. Amestecam usor, potrivim gustul cu sare, piper proaspat macinat si otet balsamic.





Servim imediat. Este foarte buna si a doua zi daca o tinem intr-un va…