joi, 31 decembrie 2009

Sa ma mai laud un pic

Am participat la Medias Blog Awards si am castigat!
Am castigat premiul intai la sectiunea "Food blog". Iata dovada:


Cei de la Dianthus au organizat totul.
Se cuvine sa fac o mica precizare. La sectiunea "food bloog" au participat doar doua bloguri: al meu si blogul doamnei Anca Birsan ( http://ancafish.blogspot.com/). Juriul a hotarat ca eu merit premiul intai, insa eu o felicit pe doamna Anca Birsan pentru torturile minunate ce ies din mainile ei.
La decernarea premiilor nu m-am dus pentru ca tin la anonimat. Nu sunt pregatita sa strig lumii : "uite ce fac eu in timpul meu liber si chiar in timpul serviciului ". Deocamdata e mai bine asa :) Sunt fericita insa ca munca mea a fost apreciata.
Multumesc pentru premiu!

vineri, 25 decembrie 2009

Sarbatori fericite!



Azi am deschis blogul fara sa ma gandesc la ceva anume, din plictiseala sau poate din curiozitate sau pentru ca vroiam sa mai citesc ce-au mai scris blogerii pe care ii urmaresc constant... Nu stiu. Am avut o mare si fabuloasa surpriza: mesaje de felicitari pentru sarbatori si un premiu de la Just Me . Nu ma asteptam si acum sunt emotionata pana la lacrimi. Niciodata nu va inceta sa ma uimeasca prietenia si atasementul fata de oameni ce nu i-ai intalnit niciodata dar pe care ai impresia ca-i cunosti de o viata. Lumea virtuala este atat de reala! Va multumesc pentru gandurile bune si pentru ca-mi sunteti alaturi, va multumesc pentru bunatatea si prietenia de care dati dovada si va mai multumesc pentru ca nu ma lasati sa-mi pierd credinta si speranta in prietenie, frumusete si ajutor neconditionat!

Sarbatori fericite va urez, cu pace si bucurie, cu mese imbelsugate si cadouri multe, cu dragoste si implinire!

Cat despre premiu, voi fi generoasa si-l voi oferii tuturor :), doar e Craciunul :)
Asa ca nu stati pe ganduri si revendicat-va premiul! Il meritati!

joi, 10 decembrie 2009

Rata umpluta cu arpagic, la cuptor



Am primit de la bunicuta mea o punga plina cu cepusoara (arpagic marisor), iar de la soacra mea am primit o rata grasana si mare. Si m-am gandit sa le imprietenesc intr-o tava, la cuptor. Un singur lucru mai spun, inainte de a scrie reteta : ceapa pe cat a fost de miculuta, pe atat a fost data naibii. Am plans pana am curatat-o de ziceai ca e sfarsitul lumii :) , insa rezultatul a fost spectaculos si neasteptat de bun.
Dar sa trecem la treaba.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- o rata grasulina
- 1/2 kg arpagic mare
- 1 lingurita usturoi granulat
- doua linguri ulei
- o lingura condiment pentru friptura
- o lingura otet balsamic
- un pahar tuica de pruna sau de caisa
- o conserva de rosii in bulion
- un pahar de sos de rosii
- sare
- piper macinat

Rata o curatam bine de tuleie si o pripalim la flacara, apoi o frecam bine sa o scapam de toate resturile de pene si puf.
Intr-un castronel amestecam bine urmatoarele ingrediente: 1 lingurita usturoi granulat, doua linguri ulei, o lingura condiment pentru friptura, o lingura otet balsamic. Cu acest amestec ungem rata in interior si la exterior, cu mana, frecand bine toate pliurile.



Dupa ce am terminat masajul, lasam oratania sa se odihneasca la rece aproximativ o ora, sau pana curatati de foile uscate arpagicul (mie mi-a luat o ora :) ).
Incingem cuptorul.
Dupa ce am terminat de curatat arpagicul, scoatem rata de la pastrare si o asezam intr-o tava adanca. Umplem bine ratusca cu cepusoara si inchidem cu scobitori sau coasem.



Turnam apoi in tava tuica, o cana de apa si adaugam arpagicul ramas.
Dam la caldura cuptoruli, la foc moderat, aproximativ trei ore. Din timp in timp verificati daca s-a bronzat indeajuns si stropim carnea cu sosul format in tava.
Intre timp facem sosul de rosii: intr-o cratita incingem o lingura de ulei, adaugam sosul de rosii si rosiile in bulion. Lasam sa dea un clocot scurt, asezonam cu sare si piper si oprim focul.
Pe farfurie veti pune o bucata de rata, o lingura de arpagic bine mirositor si stropiti totul cu sos.
Va urez pofta buna!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape