luni, 26 octombrie 2009

Fagottini ripieni



Ingrediente pentru 12 bucati:
- 500g faina
- 250 apa calda
- un cubulet drojdie
- o lingurita sare
- o lingura zahar
- 24 feliute salam uscat
- 12 felii cascaval
- o rosie mare taiata cubulete
- o jumatate ardei taiat fideluta
- un pic de ulei
Ne mai trebuie pentru uns un galbenus si 3/4 linguri lapte.

Mod de preparare:
Drojdia se desface in putina apa calda si o lingurita de faina si se toarna in mijlocul fainii pusa in prealabil intr-un castron incapator. Se amesteca bine cu mana (ce atata evolutie in bucatarie!) pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit, la loc caldut si acoperita sa nu-i fie frig, o ora.
Plansa de lucru trebuie pudrata cu faina. Aluatul dospit se intinde pe plansa de lucru intr-o foaie groasa (1 centimetru) si se unge cu ulei, apoi se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in 12 parti egale. Fiecare parte va fi intinsa in forma rotunda si va fi umpluta cu doua feliute de salam uscat (taiate mai mic), o felie de cascaval (si ea taiata mai mic), doua- trei cuburi de rosii si cateva feliute de ardei (verde - pentru contrast).


Dupa aceasta etapa, strangem aluatul ca un cosulet si unim bine capetele pentru a nu pierde incarcatura pretioasa. Bilele astfel formate se vor pune cu grija (cu partea lipita in jos) in forme de muffins tapetate cu hartiute speciale (unse si acestea cu ulei).



Galbenusul il batem cu capul de un castronel impreuna cu laptele si ungem cu cea rezultat din aceasta lupta bilutele cuminti. Presaram deasupra oaresce ierburi uscate (eu am optat pentru busuioc) si dam tava la cuptor incins, la foc moderat, circa 25- 35 minute.
Pofta buna!



Secrete culinare:
Recomand sa folositi faina 650 sau 550, nu cea 000.

Povestea retetei:
Cu ceva timp in urma, cautand prin blogurile culinare o reteta de muffins, am dat peste aceasta reteta delicioasa. Gourmandine, multumesc pentru idee!

marți, 13 octombrie 2009

Cosulete


Aceste cosulete aperitiv sunt foarte aspectuase si foarte usor de facut.
Pentru 10 cosulete avem nevoie de urmatoarele:
- 5 foi subtiri de placinta
- 10 felite de salam uscat
- o rosie mare
- trei oua
- piper macinat
- sare
- un praf de cimbru uscat
- o lingura ulei

Punem hartiute speciale si unse cu ulei in forme de muffins.
Incingem cuptorul.
Foile de placinta le taiem in patru (o data pe lungime si o data pe latime) rezultand astfel 20 de dreptunghiuri. Luam cate doua dreptunghiuri si le asezam frumos in formele le muffins captusite.


Salamul si rosia le taiem in bastonase mici, iar ouale cu sarea si cimbru le batem bine ca pentru omleta.


In fiecare cosulet punem cateva bastonase de salam si cateva bastonase de rosie. Peste ele impartim, cu ajutorul unei linguri, ouale batute si asezonate. Deasupra presaram un pic de piper proaspat macinat.

 
Bagam cosuletele la cuptor pe raftul cel mai de sus si le lasam la bronzat cam 20-25 minute sau pana cand compozitia cosuletelor este inchegata.


Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
In compozitia cosuletelor se pot adauga si alte ingrediente, dupa imaginatia fiecaruia :)

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape