duminică, 26 aprilie 2009

Batoane Bounty



Ingrediente: ( pentru 24 batoane de 5 cm)

85 gr zahar
50 gr unt
200 gr frisca lichida
200 gr fulgi de nuca de cocos
300 gr ciocolata cu lapte


Untul, frisca si zaharul se pun toate intr-o craticioara,la foc mic. Amestecam tot timpul pana se topeste zaharul, dupa care tragem craticioara la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.



Intindem (cu ajutorul unei spatule lungi) un dreptunghi cam de 2 cm inaltime, pe care il lasam cam 15 minute la rece.
Dupa acest ragaz taiem dreptunghiul in fasii cam de 2 cm latime si 5 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde. Astfel formate, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.




Topim ciocolata la bain marie.
Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija) si il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.



Ii multumesc Laurei Adamache pentru aceasta reteta!





marți, 21 aprilie 2009

Sentimente muzicale

Stefanie Heinzmann - The Unforgiven




Stefanie Heinzmann - Revolution




Evanescence- Missing




Broken - Seether and Amy Lee

marți, 14 aprilie 2009

Continuarea listei

Lala mi-a adus aminte de cateva produse de care eu am uitat complet:) Le adaug acum la lista:
10. Rosii
11. salata verde
12. masline
13. zahar ( pt cozonac, alaturi de drojdie si faina :) )
14. branza dulce pentru pasca

Si ca sa nu uit, m-am hotarat peste noapte ce dulce fac pentru sarbatorile pascale: Alba ca Zapada, Foi de napolitane cu crema de biscuiti, Cuib de viespi si Pasca cu branza de vaci si stafide. Voi scrie si retetele la timpul potrivit.

Booooon!

Bors de miel cu salata, Coronita din coaste de miel, Rulouri din carne de pui cu spanac si cascaval, salata de vinete, icre, ... si cam atat. Ajunge! Ca doar nu hranesc o armata:)
Avem in plan si o zi la iarba verde daca va tine vremea cu noi, iar atunci gratarul va fi la putere:)
Adaugam la lista:
15. lamaie
16. nuca de cocos
17. unt
18. ulei
19. biscuiti
20. amoniac
21. miere
22. spanac
23. cascaval
24. flori - nu se poate masa de sarbatoare fara flori, nu?

Restul ingredientelor le am deja in casa (ele m-au determinat sa aleg meniul acesta). De joi ma apuc de treaba. Voi la ce v-ati gandit pentru anul acesta? Aveti lista gata?
Prima zi de Paste vom merge la parintii mei. Au curte, flori, pomi, puisori mici:) Pana anul trecut vremea ne-a permis sa facem masa afara. Ma rog sa fie si anul acesta vreme frumoasa si sa ne bucuram de aer curat, miros de flori si raze de soare.

luni, 13 aprilie 2009

Masa de Paste

Am inceput creearea listei pentru masa de Paste. Da, sunt la stadiul de lista...
Numai maine nu-i poimaine, iar eu in continuare lucrez de zor la lista mea. In momentul actual arata asa:
1. cas
2. ridichii
3. ceapa verde
4. oua
5. faina
6. cacao
7. lapte
8. drojdie...

Nu prea fac nimic doar cu astea nu? Ma gandeam eu.:( Imi ocupa prea mult timp lista asta. poate ar fi mai bine sa ma duc la piata si sa cumpar ce-mi iese in cale. Desi, daca ma gandesc mai bine, poate ar fi mai recomandabil sa ma hotarasc odata pentru totdeauna asupra meniului. Grea alegere! Vreau ceva bun, putin iesit din comun dar nu prea exotic, sa nu-mi ia mult sa-l prepar... Pretenti, pretentii!

Adaugare la lista:
9. fructe
10. ...

Nu mai am nici o idee.

Noaptea e un sfetnic bun. Sigur maine voi avea un plan de bataie bine conturat:)

vineri, 10 aprilie 2009

Ciorba de urzici si salata iceberg



Primavara trebuie sa profitam la maxim de toate verdeturile ce apar. In acest fel dezintoxicam corpul de toate acumularile nocive stranse peste iarna si il incarcam cu energie buna.
Azi va propun o reteta simpla pentru o ciorbica delicioasa , de post si foarte sanatoasa.

Ingrediente: 2 morcovi, o radacina patrunjel, o salata iceberg, un castron plin cu urzici curatate si spalate bine, o legatura ceapa verde, sare, piper negru macinat, o lingurita concentrat de legume, 4 linguri ulei, leustean verde, bors sau otet pentru acrit.



Morcovul, radacina de patrunjel si ceapa se taie bucatele mici, iar salata iceberg si urzicile se taie fideluta.
In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul sa se incinga un pic si calim in el legumele taiate marunt. Cand sunt gata, turnam deasupra lor 4 litri apa. Lasam sa dea cateva clocote, pana se inmoaie morcovul si patrunjelul, apoi punem salata iceberg si urzicile. Lor nu le trebuie mult timp sa se inmoaie, deci nu vor trebui lasate prea mult la fiert. Asezonam cu sare(daca credem ca este necesar) si piper negru macinat. Daca vrem sa acrim ciorba cu bors, vom fierbe borsul inainte de a fi adaugat in ciorba. Daca acrim cu otet, atunci doar turnam putin cate putin in ciorba pana obtinem gustul dorit.
La sfarsit, dupa ce am oprit focul, presaram deasupra leustean prospat si aromat taiat marunt.
Pofta buna!

luni, 6 aprilie 2009

Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci



INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume

Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac.



Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul ), insa nu pasta.
Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat.



Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca.


Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor.


Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna!



Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape