luni, 4 mai 2009

Prajitura cu rabarbar


Este o prajitura foarte buna si usor de facut, cu gust acrisor-dulce.
Rabarbar este o planta usor confundabila cu o buruiana fara nici o folosinta. Este cunoscuta mai ales in Ardeal, unde este des folosita in prajituri, compoturi, inghetate sau se mananca tija pur si simplu (asa cruda) sau cu adaos de zahar. Mai multe despre rabarbar gasiti AICI.

Ingrediente:
10 oua, 6 linguri faina, 10 linguri zahar, tulpini de rabarbar- o legatura (cam 4 -5 tulpini)

Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge.
Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta bat in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul). Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus.
Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina (sa nu cada prin coca pana la fund) si le asezam uniform pe deasupra.



Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.



Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.



Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.


Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.



Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana