vineri, 6 martie 2009

Salata energizanta si chiftelute de soia


Vreau sa va povestesc despre o salata a carei reteta mi-a venit in minte in timp ce faceam cumparaturi intr-un magazin alimentar. Este usor de facut si foarte buna. Am pus-o alaturi de chiftelute de soia si impreuna au format o cina satioasa si de post.

Ingrediente pentru "salata energizanta"(pentru trei persoane adulte si flamande):
- o telina potrivita sau o jumatate de telina mare
- un morcov mare si proaspat
- partea verde a unui praz sanatos
- 3 linguri ulei
- un sfert de lamaie acra si galbena
- sare dupa gust
Prazul se taie in jumatate si apoi in felii subtirele.
Telina si morcovul se spala bine si se curata, apoi se razuiesc pe razuitoarea cu ochiuri mari.
Toate acestea se pun intr-un castron incapator (si verde in cazul meu:) ) si adaugam uleiul. Dam gust cu un pic de sare si zeama de lamaie. Sfatul meu este sa gustati salata si sa adaugati sare si zeama de lamaie atat cat va place. Eu am considerat ca o jumatate lingurita de sare si un sfert de lamaie mare au fost suficiente pentru salata mea.

Ingrediente pentru "chiftelutele de soia":
- o punga texturat de soia(granule)
- doua cuburi de concetrat de legume
- trei cartofi mai marisori fierti si transformati in pireu
- o cepa mare taiata maruntel
- o capatana uturoi curatata si pisata
- condimente(piper macinat, cimbru, busuioc, delikat ...ce va place) si sare
- faina pentru tavalit chiftelutele inainte de baia de ulei fierbinte
- ulei pentru prajit
Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu cuburile de concentrat, piper macinat si un pic de cimbru. Condimentati bine apa, pentru ca soia sa aiba gust bun. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati soia si lasati sa fiarba la foc mic, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert, se lasa la scurs intr-o strecuratoare pana ce scapa de tot surplusul de apa.
Intr-un castron mare punem soia strecurata, pireul de cartofi, ceapa taiata maruntel, usturoiul pisat si condimente+sare daca considerati ca mai trebuie. Amestecam bine.
Pe o farfurie punem faina si tavalim prin ea chiftelutele formate cu o lingurita, dandu-le forma dorita. Trebuie sa spun ca am incercat sa le tavalesc prin pesmet, insa la prajit s-au desfacut in tigaie.
Astfel pregatite si pudrate, prajim chiftelutele in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa scapam de surplusul de ulei. Le servim cu salata, sau cu mustar, sau le facem un sos si le marinam.



Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana