Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2008

Sa incepem

Blogul meu este nou dar a suferit atatea modificari...

In primul rand INAITE DE ORICE EDITARE, SALVATI O COPIE A SABLONULUI. Acest lucru il faceti apasand "Descarcati sablonul complet" din Aspect-> Editati HTML.

Cand am initiat acest blog, am ales template "Son of Moto". Nu mi-au placut culorile in mod deosebit si nici faptul ca textele ocupau doar partea din mijloc a ecranului, lasand in parti o gramada de spatiu liber. Asa ca, prima data am largit spatiul destinat articolelor si spatiul destinat coloanei din dreapta articolelor. Am procedat asa:
- am derulat textul pana unde am gasit #outer-wrapper-> width
- am modificat numarul de pixeli cu o valoare care ma multumea, cum se observa in imaginea de mai jos





- am gandit un spatiu alocat de 350 px pentru sidebar, iar restul l-am lasat pentru articole. Pentru asta am derulat textul HTML pana am gasit #main {
width: si am modificat numarul de px la valoarea de 690 px. Apoi am derulat un pic mai jos, pana am gasit #sid…

Saganaki cu creveti

Reteta asta o am de la o buna prietena, Diana.
Este luata de AICI.
Multumesc Diana! Este foarte buna!
Ingrediente: (este de preferat sa faceti atat cat mancati la o masa, deci canditatea ingredientelor va diferi de la un caz la altul)

- creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
- ceapa - taiata mai mare un pic
- ardei iute
- rosii proaspete decojite si taiate cubulete
- branza Feta (originala) sau telemea- in nici un caz nu folositi feta aceea untoasa din magazine
- ulei de masline
- patrunjel proaspat
Condimente nu am folosit, insa iese exact asa cum trebuie.

Incingem uleiul si calim un pic crevetii. Adaugam ceapa , mai calim un pic, apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere tot. Lasam sa fiarba pana scade un pic apa si crevetii sunt patrunsi. Adaugam rosiile taiate cubulete si ardeiul iute taiat subtire. Nu faceti greseala sa puneti multa apa, pentru ca si rosiile isi vor lasa zeama. Mai fierbem un pic, apoi bagam la cuptor pana este gata. Aproape de final adugam telemeaua si …

Musaca cu cartofi

Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula prin caietele gospodinelor, care mai de care mai buna si mai diferita. Varianta aceasta eu o fac cel mai des. Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita)
- 2 cepe grasune
- ulei pentru uns cratita
- 5 oua
- 300g smantana
- o jumatate pahar lapte
- o lingura faina
- sare, piper proaspat macinat, cimbru uscat

Incingem cuptorul. O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei. Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.


Cartofii se curata de coaja si se taie feliute subtirele. Cu aceste feliute vom acoperii fundul cratitei unse cu ulei, formand astfel un strat.


Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si co…

Primul sarut

Emotie...
Aripi de fluturi ce bat atat de repede in stomacul meu.Paleta de culori a gandurilor mele e brusc formata numai din rosu si roz. Creierul mi-e amortit si refuza cu incapatanare sa proceseze altceva in afara momentului actual. O molesala dulce imi cuprinde tot corpul. Fiori ai momentului trait resusciteaza muschii, facandu-i sa vibreze.
Inima parca a luat-o razna.Bataile ei sunt mai puternice, mai puternice... Cu fiecare bataie, parca se mareste tot mai mult si nu mai are loc in pieptul parca prea mic sa faca fata unui asemenea sentiment. E un roib tanar si puternic, salbatic si frumos, ce nu mai poate sta ingradit. Vrea liber! Coama sa-i fluture in vantul asteptarii, sa galopeze pe taramul fericirii.
Mainile cauta cu ardoare sa simta tot, sa cuprinda tot. Nu lasa nimic neatins. Vor sa memoreze in varful degetelor fiecare centimetru descoperit. Nu sunt sigure de memoria lor si se intorc iar si iar in fiecare loc. Sunt lacome ca un pirat ce-si numara galbenii din comoara deab…

Inceput de concediu

Concediul meu a inceput de vineri seara(15 august), caci al meu sot nu vroia sa piarda nici o secunda. La drept vorbind si eu deabea asteptam sa se incheie odata capitolul (prea lung- cine l-o fi scris???????) "Soacra". Asa ca ne luam noi jumatate de dulap in valize( poti sa sti cu va fi vremea cu adevarat?), copilul si soacra si pornim.
In tren o aglomeratieee si cald si mirosuri care mai de care, in special de urina(de la mini wc-ul a carui usa nu statea inchisa), curent de te lua pe sus (pentru a anula din mirosuri si pentru a mai domoli caldura, toti au deschis geamurile- care erau opace de atat jeg), mizerie.
Unde mai pui ca trenul nostru desi era rapid, mergea mai incet ca personalu'. Oameni buni, pur si simplu se taraia pe sine! Daca ma dadeam jos si mergeam pe langa el, sigur ajungeam mai repede. Explicatiile: se lucreaza pe sine si sunt restrictii de viteza , e prea cald si sunt restrictii de viteza. Ok, am inteles, dar biletul de ce il platim la pret de rapid? Si…