luni, 15 decembrie 2008

Iaca, vin sarbatorile


De la inceputul lunii a inceput febra cumplita a cumparaturilor.

Cumparam si cumparam...Nu conteaza daca chiar ne trebuie sau daca banii nu ne ajung, important este sa cumparam. Reclamele ne iau ochii si ne-ndeamna, datoria fata de prieteni si familie ne obliga. Asa ca, la cumparaturi inainte!

Uitam ca de fapt sarbatorim nasterea Domnului, nu puterea noastra de cumparare. In loc sa tinem cu dintii de mandria si fala ce ne-o ofera banii, nu este mai bine sa ne gandim un pic la cei mai putin norocosi? Ne gandim macar un moment la cei ce nu au nici macar paine sau la copii care nu au strans in brate niciodata un ursulet de plus?

De ce sa ne gandim? Daca facem matul gros si primim/daruim tot felul de lucruri inutile ne simtim bine si fericiti. Ca platim apoi un an datoria facuta cu ocazia asta, e mai putin important. Ca aruncam plase intregi cu mancare pentru ca nu am avut timp/dispozitie/pofta sa mancam tot ce am cumparat este si mai putin important.

Sufletul nu are nevoie de hrana. Burta sa fie plina si creierul innecat in alcool.

De donatii isi aduc aminte firmele, care in speranta de a acumula si mai multa publicitate, ies in fata si se bat cu pumnii in piept:"uite cat si cui am donat noi!" si cei cativa oameni care fac diferenta in multime prin prisma sufletului lor bun si marinimos.
Ce-ti urez eu omule? Sa fi marinimos, sa fi voios, sa te bucuri de sarbatori si sa mai lasi cumparaturile!
Imagine luata de AICI.


Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana