joi, 11 decembrie 2014
Pateu din ficat de pui - dukan style
Pe Mamy Vio am cunoscut-o prin intermediul grupurilor dukan de pe facebook. Este o doamna cu o imaginatie de invidiat, care gateste numai bunatati si a adaptat foarte multe retete clasice astfel incat sa devina conforme pentru dieta Dukan. Doamna Vio nu are blog, dar are pagina de facebook si acolo posteaza retetele minunate si pozele graitoare.
Daca vreti sa vedeti minunatiile, iata aici pagina ei: Retete DU - KAN Mamy Vio.
Pentru ca-mi este draga si pentru ca respect si admir munca ei, in luna decembrie ii dedic ei imbratisarea mea virtuala.
Parada imbratisarilor virtuale postate pana in 15 decembrie va fi gazduita de Maria - Zambetania.
Reteta de fata este o reteta marca Mamy Vio si este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din faza de atac.
Atentie! Nu faceti cantitate mai mare decat daca aveti multi oameni la masa sau faceti cadouri! Pateul acesta, pentru ca nu contine grasime, nu se pastreaza multa vreme. Trebuie consumat in maxim o saptamana, altfel se strica!
Ingrediente:
- 300g ficatei de pui
- lapte degresat cat sa acopere ficateii
- 3 oua
- o ceapa rosie
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos)
- 100 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita mustar fara zahar
- sare si piper macinat
- 1 lingurita mix ierburi italiene
Ficateii spalati bine de sange in multa apa rece i-am pus intr-un castron si i-am acoperit cu lapte. Am pus un capac peste castron si l-am bagat la frigider pentru vreo doua ore.
Dupa ce a trecut acest timp, am scurs ficateii de laptele in care au stat si am aruncat acest lapte.
In vasul blenderului am pus ficateii scursi, laptele, ceapa rosie, ouale, branza de vaci, mustarul si condimentele.
Am mixat bine cateva minute, la viteza maxima. Rezulta o compozitie lichida si omogena.
Aceasta compozitie am turnat-o in borcanele mici. Mie mi-au iesit 5 borcanele.
Intr-o cratita inalta am pus un prosopel de bucatarie si am asezat borcanelele, apoi am turnata apa pana aproape de capace.
Am pus cratita la foc mediu si am lasat sa fiarba o ora din momentul in care a inceput sa clocoteasca apa.
Pentru ca am umplut borcanelele pana sus, am impresia ca a iesit ceva zeama din borcane in timpul fiertului, altfel nu-mi explic colorarea apei din cratita. Data viitoare voi umple borcanelele doar pe trei sferturi.
Am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care le-am fiert, apoi le-am scos din apa, le-am sters bine si le-am bagat in frigider.
Pateul a iesit foarte bun, cremos si fin ♥♥♥ Junioara mea a facut o pasiune pentru el ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am onoarea de a fi gazda celei de-a treia editii aniversare "Dulce Românie" si sunt foarte mandra de asta. De-a lungul anilor...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...