miercuri, 17 decembrie 2014

Briose ciocolatoase si pufoase - Teo style


Aceste briose pufoase, dulci si aratoase au fost facute de junioara mea pentru ziua ei de nastere. Lista de ingrediente a copiat-o dintr-o revista culinara scrisa in limba germana. I-a placut foarte mult poza din revista si a hotarat ca face si ea briosele astea. Nu stie nici o boaba in germana si nici nu s-a gandit sa copieze si modul de lucru, deci s-a descurcat doar cu lista de ingrediente. Fina Roxana a fost super draguta si ne-a tradus lista, astfel am stiut ce trebuie cumparat  Restul a fost distractie!



Ingrediente:
- 2 oua
- 50g ciocolata
- 250g faina
- 100g zahar pudra
- 180 ml lapte
- 100g unt moale
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare

In vasul in care urma sa faca compozitia am topit ciocolata la microunde, cateva secunde la puterea 8.
Peste ciocolata topita a adaugat untul moale si a inceput sa mixeze. Pe rand a adaugat in castron ouale, laptele, faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. A continuat mixarea compozitiei pana cand amestecul a fost omogen.


A pregatit formele de silicon pentru briose si cu ajutorul unei linguri a impartit compozitia in forme.


Au rezultat 20 bucati.


Am bagat briosele in cuptorul cald, raftul din mijloc, foc mediu spre mic, pentru 40 minute. S-au copt foarte frumos si miros senzational ♥♥♥



Pentru tusa finala, Teodora a hotarat ca briosele trebuie glazurate cu ciocolata topita. Deasupra a presarat bombonele diverse, de culori diferite.


Poftiti la briose!!!



Sa va aratam cat de pufoase sunt:


Au fost minunate si tare mult ne-au placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana